İki adet yufkadan sahur için şahane Karadeniz pidesi tarifi! Yufkadan pide nasıl yapılır?

Sahur için kendi pidenizi pratik bir şekilde yapmak istiyorsanız. Karadeniz pidesinden esinlenerek yapılan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İki adet yufka ile yapacağınız pide tarifinin detaylarını sizler için bırakıyoruz.

Sahur sofranıza pratik, hızlı ve kolay bir tarif arıyorsanız yufkadan yapılan dışı çıtır, içi bulut gibi hafif pide tarifi tam size göre. Karadeniz pidesinden ilham alınarak yapılan pide için gerekli malzeme sadece bir kaç adet yufka. Hafif olan ve çayınızın yanında rahatlıkla tüketeceğiniz pidenin içerisine dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda doyurucuda olan pide görünüşüyle de iştah kabartıyor. Hadi gelin sahur sofranız için en ideal olan o pideyi hazırlamaya. İşte Karadeniz pidesinden esinlenerek yapılan yufka pide tarifi:

Sahurda nasıl beslenmek gerekir? Örnek sahur menüsü...İLİŞKİLİ HABERSahurda nasıl beslenmek gerekir? Örnek sahur menüsü...

YUFKADAN PİDE NASIL YAPILIR?

Malzemeler;

2 adet yufka
1 adet yumurta
100 ml süt
100 gram kaşlar peyniri
Kavurma dilimleri

Sos için;

1 adet yumurta
1 fincan süt

YAPILIŞI

Bir adet yufkayı dürün ve ince ince kıyın.

Diğer yufkayı yapışmaması için mısır unu serpin. Yufkayı güzelce tepsinin üzerine serin ve köşelerini içe doğru katlayın.

Kıydığınız yufkayı serdiğiniz yufkanın içine güzelce yerleştin ve soslayın.

Ardından dışarda kalan kısımları pide efekti vermek için köşelerden burarak katlayın.

Sosun geri kalan kısmını fırça yardımıyla pidenin etrafına sürün.

Pidenin içine rendelediğiniz kaşarı ve kavurmaları ekleyin.

15 dakika sonra fırından çıkarın.

Afiyet olsun...

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

ucrun 1 ay önce

kaşlar peyniri nasıl oluyor?