Tokat'ın etli yaprak sarması nasıl yapılır? Etli yaprak sarmanın püf noktaları

Tokat yöresine özgü, bölgenin meşhur asma yaprakları ve pirzola ile hazırlanan etli dolma yemeğidir. Lokum kıvamında tadına doyamadık zeytinyağlı Tokat usulü yaprak sarmasının tarifini bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Kalabalık sofraların en sevilen lezzetleri arasında yer alan zeytinyağlı yaprak sarmayı bu kez daha farklı bir şekilde sunuyoruz. Kolay yenilebilir olması, yemeklerin yanına çok yakışması ve lezzetiyle yaprak sarmanın yeri bir başkadır.  Malzemeleriniz hazırsa, bol yoğurtla birlikte servis edebileceğiniz etli yaprak sarma tarifine geçebiliriz. Adından da anlaşılacağı gibi Tokat ilimize ait damak çatlatan bir lezzet olan Tokat sarması, sofralarda mutlaka yer almayı hak ediyor. Yapımı biraz zahmetli görünse de Tokat usulü sarma tarifine sevdikleriniz de bayılacak. İşte Tokat usulü sarma yapılışı ve tarifi...

Vişneli yaprak sarma nasıl yapılır? En kolay vişneli yaprak sarmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERVişneli yaprak sarma nasıl yapılır? En kolay vişneli yaprak sarmanın püf noktaları

TOKAT YAPRAK SARMA TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilo yaprak
1 adet kuru soğan
1 su bardağı aşlık ( dövülmüş buğday)
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
Kemikli et
Pul biber
Karabiber
Kuru nane
Çok az tuz (yaprağınızın tuzuna göre ayarlayın)

Sosu için;

1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 kaşık salça
1 çay kaşığı kuru reyhan

TOKAT YAPRAK SARMA

TOKAT YAPRAK SARMA

Evde yaprak salamurası nasıl yapılır? Yaprak sarmasının tuzu fazla olursa ne yapılmalı?İLİŞKİLİ HABEREvde yaprak salamurası nasıl yapılır? Yaprak sarmasının tuzu fazla olursa ne yapılmalı?

YAPILIŞI

Tavaya sıvı yağı koyup küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

Salçasını da ilave edip biraz daha pişirin. Sonrasında aşlık bulguru ve diğer malzemeleri ilave edip biraz daha pişirip ocağı kapatın.

Tencerenin dibine kemikli eti koyun. Yaprakları sarıp kemikli etlerin üstüne düzgün şekilde koyuyoruz.

Üzerine su koyup kısık ateşte dolma pişene kadar altını kapatmayın.

Dolmalar piştikten sonra bir tavada sıvı yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Salça ilave edip suyunu ve reyhan ekleyip bir taşım kaynayıp dolmamızın üstüne dökün.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0