Konya en meşhur yemeği nedir? Konya'nın yöresel lezzetleri tarifi!

Yolunuz Konya'ya düşmeden de mutfağınızda Konya'nın yöresel lezzetlerine yer vermeye ne dersiniz? Birbirinden farklı lezzetleriyle damaklarda unutulmaz tat bırakan Konya mutfağının yemeklerini ve tatlarını sizler için derledik. İşte Konya'nın yöresel lezzetleri ve tarifleri.

İç Anadolu'nun büyük ve gösterişli şehirlerinden biri olan Konya, sadece tarihi zenginlikleriyle değil yöresel lezzetleriyle de biliniyor. Her damak tadına uygun çeşitli yöresel yemekleri, Konya mutfağını zengin bir alternatif olarak ön plana çıkarıyor. Günümüzde her şehirde karşılaşacağımız bu efsane lezzetler evlerimizin mutfaklarında da pişebiliyor. İlk aklımıza gelen etli ekmek, tadı damağımızda kalan dilberdudağı, sabah kahvaltılarını lezzetlendiren mevlana böreği, düğünlerin vazgeçilmez yöresel lezzeti tirit kebabı ve daha nicesi. Tüm bu birbirinden lezzetli yemekleri denemek için yapmanız gereken tek şey ise sizler için hazırladığımız tarifleri uygulamak. Hazırsanız birlikte Konya'nın yöresel mutfak yolculuğuna çıkalım ve sofralarımızda bu eşsiz lezzetleri tadalım!

SivasİLİŞKİLİ HABERSivas'ın meşhur yemekleri nelerdir? Sivas yöresinin en meşhur yemek tarifleri

KONYA'NIN MEŞHUR YEMEKLERİ

  • Etli Ekmek
  • Arabaşı Çorbası
  • Tirit Kebabı
  • Konya Papara
  • Mevlana Böreği
  • Konya Çebiç
  • Bamya Çorbası
  • Erişteli Yoğurt Çorbası
  • Konya Batırık
  • Konya Kabak Kayganası
  • ETLİ EKMEK

Konya'nın en meşhur lezzetlerinden biri olan ve 800 yıldır aynı lezzeti dün gibi idame ettiren etli ekmek, pideye benzeyen görüntüsüyle en sık tercih edilen lezzetler arasında yerini alıyor. Şehrin pek çok noktasında pişirilen etli ekmek, kokusu ve ince hamurunun üzerine yayılan kıymasıyla damaklarda unutulmaz tat bırakıyor. Evinizde de kolaylıkla yapacağınız etli ekmek tarifini sizler için aşağıya bırakıyoruz. 

Etli ekmek

En kolay etli ekmek nasıl yapılır? Evde etli ekmek yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay etli ekmek nasıl yapılır? Evde etli ekmek yapmanın püf noktaları

  • DİLBERDUDAĞI TATLISI

Şerbetli bir tatlı olan dilberdudağı, oldukça köklü bir geçmişe sahip. Konya halkı tarafından özel günlerde tercih edilen dilberdudağı, oldukça seviliyor. İç harcında fındık tercih edilen dilberdudağı, şerbetinin bol olmasından dolayı ağır bir tatlı olarak da biliniyor. Bayramlarda ya da düğünlerde tercih edebileceğiniz dilberdudağı tatlısının tarifini sizler için aşağıya bırakıyoruz.

Dilberdudağı

Dilber dudağı tatlısı nasıl yapılır? En kolay dilber dudağı tatlısı tarifiİLİŞKİLİ HABERDilber dudağı tatlısı nasıl yapılır? En kolay dilber dudağı tatlısı tarifi

  • TİRİT KEBABI

Her şehirde kendine has usulüyle rastlayabileceğiniz tirit kebabı, Konya'da özel gün yemeği olarak pişirilmektedir. Oldukça lezzetli ve doyurucu olan tirit kebabı, güvenç kabında pişirilerek yapılmaktadır. Tirit kebabının en önemli ve lezzetlendiren püf noktası ise etler pişirilirken et suyunun güveç içerisinde kalmasıdır. Et suyu ile tüketilen tirit kebabının tarifini sizler için aşağıya bırakıyoruz.

Tirit kebabı

En kolay tirit nasıl yapılır? Tirit nedir ve püf noktaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay tirit nasıl yapılır? Tirit nedir ve püf noktaları nelerdir?

  • MEVLANA BÖREĞİ

Konya mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Mevlana böreği, sabah kahvaltılarında sıklıkla tercih ediliyor. 1970'li yıllardan günümüze kadar gelen Mevlana böreğini yemek için Konya'ya kadar gitmenize gerek yok. Sizler için hazırladığımız Mevlana böreği tarifini evinizde denemeye ne dersiniz? Tarifini sizler için paylaşıyoruz.

Mevlana böreği

Enfes Mevlana böreği nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREnfes Mevlana böreği nasıl yapılır?

Afiyet olsun...

Diyette dondurma yenir mi? Dondurma kaç kalori? Dondurma kilo aldırır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Diyette dondurma yenir mi? Dondurma kaç kalori? Dondurma kilo aldırır mı?
Kişisel stil nasıl oluşturulur? 5 Adımda güçlü bir tarz oluşturma rehberi

İLİŞKİLİ HABER

Kişisel stil nasıl oluşturulur? 5 Adımda güçlü bir tarz oluşturma rehberi
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

Mehmet 2 hafta önce

En meşhur Konya yemeği etliekmekten sonra tandır kebabıdır..