Sivas'ın meşhur yemekleri nelerdir? Sivas yöresinin en meşhur yemek tarifleri

Bugün sizlere yiğidin harman olduğu yerden yemek tarifleri vereceğiz. Evet doğru tahmin Sivas yöresinin lezzetli yemeklerini sizler için bir araya getirdik. Hadi gelin birlikte Sivas'ın meşhur yemekleri nelerdir? Sivas yöresinin en meşhur yemek tariflerine bakalım!

Yerli ve yabancı turistler açısından büyük öneme sahip olan Türkiye'nin mutfak kültürü damak çatlatan lezzetle her kesime hitap etmektedir. Ülkemizde de il ve ilçelerde gösterilen kendine has beslenme alışkanlıkları ve yemek kültürü oluşmaktadır. Bu oluşumun bir parçası olan Sivas yemeklerini sizler için derledik. Oldukça seveceğiniz ve sofralarınız yıldızı olacak bu yemekler hem lezzetiyle hem doyurucu oluşuyla hem de görselliğiyle midelerinize hitap edecek. Hadi gelin Sivas'ın meşhur yemekleri neler birlikte göz gezdirelim. 

EskişehirİLİŞKİLİ HABEREskişehir'de ne yenir? Eskişehir'in meşhur yemekleri nelerdir? Eskişehir'in yöresel yemekleri

Sivas

Sivas

SİVAS'IN MEŞHUR YEMEKLERİ NELERDİR?

  • Sivas Köftesi
  • Kesme Aşı
  • Babiko
  • Sivas Ketesi
  • Divriği Pilavı
  • Madımak Aşı
  • Etli Ekmek
  • İçli Köfte
  • Peskütan Çorbası
  • Pezik
  • Sivas Katmeri
  • Hıngel

SİVAS KÖFTESİ

Yemeye doyamayacağınız yöresel bir lezzet olan Sivas köftesi ile karşınızdayız. Sivas'ın meşhur köftelerinden biri olan ve yapımıyla da dikkat çeken Sivas Köftesinin tarifini sizler için aşağıya bırakıyoruz.

Orjinal Sivas köftesi nasıl yapılır? En kolay Sivas köftesinin tarifi! Sivas köftesinin farkıİLİŞKİLİ HABEROrjinal Sivas köftesi nasıl yapılır? En kolay Sivas köftesinin tarifi! Sivas köftesinin farkı

MADIMAK

Şifalı bitkiler arasında yer alan ve Sivas'ın yöresel yemekleri arasında bulunan  Madımak, pek çok kişi tarafından bilinmese de yiyenlerin vazgeçemeyeceği lezzetler arasında yer alıyor.

Madımak otu nasıl pişirilir? Bulgurlu madımak yemeği nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERMadımak otu nasıl pişirilir? Bulgurlu madımak yemeği nasıl yapılır?

 

SİVAS BAYRAM ÇORBASI

Sivas'ın özel çorbalarından biri olan bayram çorbası, içerisinde yer alan eşsiz malzemeler ile mutluluk hormonunuzu tavan yaptıracak. Sizde evinizde bu eşsiz lezzeti denemek isterseniz tarifini sizler için aşağıya bırakıyoruz.

Sivas yöresi bayram çorbası tarifi

SivasİLİŞKİLİ HABERSivas'ın bayram çorbası nasıl yapılır? Mutluluk hormonunu tavan yaptıracak bayram çorbası

DİVRİĞİ PİLAVI

Özel günlerin vazgeçilmez yemeklerinden biri olan Divriği pilavı, farklı pilav tarifi arayanlar için vazgeçilmez bir tarif oluyor. İşte hem tescilli hem de tarihi olan Divriği pilavının 5 adımda yapılışı...

Divriği pilavı nasıl yapılır? SivasİLİŞKİLİ HABERDivriği pilavı nasıl yapılır? Sivas'ın meşhur Divriği pilavı tarifi

PEZİK TURŞUSU

Pancar dallarıyla hazırlanan ve şifası saymakla bitmeyen pezik turşusu, Sivas'ın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Her yemeğin yanında sunulan ve lezzetine lezzet katan pezik turşusunun tarifini ise sizler için aşağıya bırakıyoruz. Hadi gelin Sivas'ın bu lezzetli tarifine göz gezdirelim.

Pezik turşusu nedir ve nasıl yapılır? SivasİLİŞKİLİ HABERPezik turşusu nedir ve nasıl yapılır? Sivas'ın dal pezik turşusunun faydaları neler?

SİVAS KETESİ

İç harcı ve kat kat oluşuyla diğer ketelerden farklı olan Sivas ketesi, akşam yemeğinde ya da sabah kahvaltılarında tüketilebilecek lezzetlerden biri olarak yer alıyor. Sizler için bu eşsiz lezzetin tarifini aşağıya bırakıyoruz.

Sivas ketesi nasıl yapılır? Yöresel lezzet Sivas ketesi tarifi! Yemeye doyamayacaksınızİLİŞKİLİ HABERSivas ketesi nasıl yapılır? Yöresel lezzet Sivas ketesi tarifi! Yemeye doyamayacaksınız

Gelinim Mutfakta Karadeniz pidesi nasıl yapılır? Karadeniz pidesinin özellikleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Gelinim Mutfakta Karadeniz pidesi nasıl yapılır? Karadeniz pidesinin özellikleri nelerdir?
ABD'li diyetisyenden ezber bozan zayıflama çağrısı! 2024'te yemeniz gereken 3 yiyecek

İLİŞKİLİ HABER

ABD'li diyetisyenden ezber bozan zayıflama çağrısı! 2024'te yemeniz gereken 3 yiyecek
Nevşehir'in en meşhur yemeği nedir? Nevşehir yöresinin en meşhur yemek tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Nevşehir'in en meşhur yemeği nedir? Nevşehir yöresinin en meşhur yemek tarifleri
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0