Eskişehir'de ne yenir? Eskişehir'in meşhur yemekleri nelerdir? Eskişehir'in yöresel yemekleri

Yaz ve kış aylarında birçok yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Eskişehir için en sık aratılan soruların başında "Eskişehir'in yöresel yemekleri nedir" sorusu gelir. Sizlere bu sorunun yanıtı olmak için Eskişehir'de ne yenir? Eskişehir'in meşhur yemekleri nelerdir? sorusunun yanıtını sizler için yazıyoruz.

Kendine has dokusu ve kültürel yemekleri ile oldukça rağbet gören Eskişehir'in mutfak kültürünü bugün sizler için ele alıyoruz. Yemek lezzetlerinde Kafkas, Kırım ve Balkan göçmenlerinin etkisi görmektedir. Çibörek, balaban köfte gibi tamamen Eskişehir'e ait olan lezzetler ise en çok rağbet edilen yemekler arasında yer alıyor. Keşfedilmek için gizli bir cevher olan Eskişehir, Osmanlı mutfağından da lezzetler sunarken herkesin damak tadına göre çeşitli yemekleri bünyesinde barındırmaktadır. Hadi gelin bugün Eskişehir'in ağız sulandıran en sık tercih edilen 3. yemek tarifini verelim.

ESKİŞEHİR'İN MEŞHUR YEMEK TARİFLERİ NELERDİR:

  • Çibörek
  • Balaban Köfte
  • Ağzı Açık
  • Kıygaşa
  • Abısta
  • Göbete
  • Bıt Bıt Çorbası
  • Acı Gıcı
  • Yufkalı Büryan
  • Kuzu Sorpa

1. ÇİBÖREK

Özünde Tatar mutfağından esinlenen çiğbörek, ince yufkasının içerisinde kıyma olan bir börek türüdür. Eskişehir'le özleşen çiğbörek, bol yağda hızlı bir şekilde pişirilmesi ile özel bir tada sahiptir. İşte sizlere Eskişehir'in enfes lezzetinin tarifini bırakıyoruz.

Yağ çekmeyen en kolay çiğ börek nasıl yapılır? Tam kıvamında çi börek İLİŞKİLİ HABERYağ çekmeyen en kolay çiğ börek nasıl yapılır? Tam kıvamında çi börek

2. BALABAN KÖFTE

Balaban Köfte, yapılışıyla diğer köftelerden biraz farklı olan balaban köfte ilk olarak dinlendiriliyor daha sonra pişirilmektedir. Dana etinin kemik suyu ile harmanlanmasıyla tadını farklı kılan balaban köfteyi evde mutlaka denemelisiniz. İşte o şahane balaban köfte tarifi:

Eskişehir balaban kebabı nasıl yapılır? En iyi balaban köfte tarifiİLİŞKİLİ HABEREskişehir balaban kebabı nasıl yapılır? En iyi balaban köfte tarifi

3.AĞZI AÇIK

Birçok yöreyle birlikte Eskişehir'le de anılan ağzı açık yemeği, bir hamur işidir. Sabah kahvaltılarında ya da ara sıcak olarak tercih edilen ağzı açık tarifini sizler için bırakıyoruz.

Ağzı açık nasıl yapılır? UrfaİLİŞKİLİ HABERAğzı açık nasıl yapılır? Urfa'nın yöresel ara sıcak yemeği: Ağzı acık tarifi!

 

 

 

Ev yapımı gerçek baklava tarifi! Kıyır kıyır koca karı gerdanı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ev yapımı gerçek baklava tarifi! Kıyır kıyır koca karı gerdanı nasıl yapılır?
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0