Anne sütünün kalitesi nasıl arttırılır? Anne sütünün yağlı olması için ne yapılmalı?

Anne sütü alan bebeğin karnının yeterli miktarda doyması ve anne sütünü en iyi şekilde alabilmesi için sütün yağlı kısmı tam bir mucize niteliğindedir. Anne sütünün yağlı olması bebeğin doyuruculuğunu arttıracak tokluk hissini sağlamaktadır. Anne sütünün kalitesini arttırmak için dikkate alınması gereken önerileri sizlerle paylaştık. Anne sütünün yağlı olması için ne yapılmalı? Anne sütünün kalitesi nasıl artar? Anne sütünün yağlı kısmı neden önemli? Anne sütünü yağlandıran muhteşem yiyecekler...

Bebeğin dünyaya geldikten sonra alması gereken en temel ihtiyaç anne sütüdür. Allah (c.c.) tarafından her bebeğe özel olarak üretilen anne sütü, nice mucize hikmetleri ve faydalarıyla günümüzün bilim dünyasını bile şaşırtmaktadır. İlk altı ay boyunca sadece anne sütü alınması gerektiğini belirten uzmanların bu görüşünü, Dünya Sağlık Örgütü de en az iki yıla kadar emzirmenin bebek için yararlı olacağını ifade etmesi ile desteklemiş oluyor. Üzüntü, stres ya da başka faktörlerin etkisi ile annenin göğsünde azalan ya da bir süre sonra tamamen kesilmeye başlayan sütün arttırılması için etkili ve sağlıklı bir beslenmenin önemi inanılmaz derecede fayda sağlıyor. Uzmanların anne sütünü arttırmaya yönelik tavsiye ettiği sebze ve kürler, süt üretimini olumlu yönde destekleyerek bebeğin anne sütü ile beslenmesini sağlamaya yardımcı oluyor. Bebeğin dünyaya gelmesi ile beraber en geç ilk yarım saat içerisinde muhakkak fiziksel temas halinde anne sütü alması gerekiyor. Emzirme ile ilgili göğüs ucundaki kahverengi kısmın tamamının alınması yada bebeği tutuş şekline kadar gerekli bilgiler sağlandıktan sonra anne sütü hakkında bilgiler veriliyor. Peki anne sütünün özellikleri neler? Anne sütünün kalitesi nasıl artar?

TIKLA OKU: ANNE SÜTÜ NASIL ÇOĞALTILIR? ANNE SÜTÜNÜN MUCİZELERİ

ANNE SÜTÜNÜN KALİTESİ VE VERİMİ NASIL ARTTIRILIR? ANNE SÜTÜNÜN ÖZELLİKLERİ

anne sütünün kalitesi nasıl artar

anne sütünün kalitesi nasıl artar

İçerisinde birçok besleyici ögeleri bir arada buluşturan anne sütü protein, vitamin ve mineral bakımından çok zengindir. Anne sütünün bu faydalı özellikleri sayesinde zayıf olan bağışıklık sistemi güçlenir, hastalıklara karşı dirençli hale gelinir. Bebeğin emzirme esnasında memeyi ilk aldığı anda süt karbonhidrat bakımından zengindir. Sütün sonları ise oldukça yağlıdır. Bebeğin emme işleminin bitmesine yakın aldığı yağlı süt bebeğe tokluk hissi verir ve muhakkak alınması gerekir.

Eğer yağlı kısım alınmaz ise bebek huzursuz olup ağlar. Dolayısıyla da bebeğin hem daha iyi doyması hem de gerekli yararı alması için yağlı kısmı alması gerekir. İşte tam da bu noktada anne sütünde yağlı kısmı arttırabilmek için bazı yöntemler mevcut.

TIKLA OKU: ANNE SÜTÜ ALAN BEBEKLERDE NEDEN KABIZLIK OLUR?

ANNE SÜTÜNÜN YAĞLI OLMASI İÇİN NE YAPILMALI? ANNE SÜTÜNÜ YAĞLANDIRAN YİYECEKLER

anne sütünün yağlanması

anne sütünün yağlanması

İlk annelik deneyimini yaşayan kimselerin emzirme süreci ile ilgili en çok araştırdıkları konulardan birisi de sütün yağlanmasının doyuruculuğunu arttırmaya yönelik olmasıdır. Durum böyle olunca anne sütünün kalitesini arttırmak ve bebeğin yeterli doyması için sütü yağlandıracak besinlerin tüketimi daha bir önemli hal alıyor. Çünkü anne sütünün yağlanması demek bebeğin karnının daha iyi doyması ve sütteki verimin ortaya çıkması demektir. 'Sütüm az geliyor, ne yapmalıyım?' diye endişelenen anneler için anne sütünü yağlandıran yiyeceklerin listesini sizlere derledik. İşte Anne sütünü yağlandıran besinler:

ANNE SÜTÜNÜ YAĞLANDIRMAK İÇİN...

YUMURTA: Fosfor, çinko, iyot ve protein bakımından zengin olan yumurta, emzirme dönemindeki annelerin 7 gün boyunca en az 3 defa alması gereken besindir. Mmükünse haşlanmış yumurtanın tüketilmesi tavsiye edilir.

YOĞURT: Anne ve bebek için mineral depolarının güçlenmesi için tüketilmesi önerilen yoğurt, kemik ve diş sağlığı üzerinde olumlu etkiler sağlamaktadır. Günlük 2 veya 3 su bardağı yoğurt yenmesi gerekir.

KOYU RENKLİ YEŞİL SEBZELER: Aynı zamanda folik asit gelişimini de destekleyen koyu yeşil sebzeler ilerleyen dönemlerde bebekte görülebilecek aneminin önüne geçiyor

YAĞLI TOHUM ÇEŞİTLERİ: Ceviz, badem ve fındık gibi sağlıklı çiğ atıştırmalıklar, zengin yağ asidi, vitamin ve mineral özleri ile sütün kaliteli olmasına katkı sağlar.

ZEYTİNYAĞI İLE ZEYTİN: İçerisindeki yağ asidi bileşimleri ile bebeğin bağırsak faaliyetleri düzenleniyor. Ayrıca kabızlık, şişkinlik ve gaz sorunlarının da ortadan kalkması için salatalarda muhakkak tüketilmesi gereken bir ikilidir.

TIKLA OKU: ANNE SÜTÜNÜ ARTTIRAN EN ETKİLİ KÜR TARİFLERİ

Mandalinanın faydaları nelerdir? Bir hafta boyunca mandalina yerseniz ne olur?

İLİŞKİLİ HABER

Mandalinanın faydaları nelerdir? Bir hafta boyunca mandalina yerseniz ne olur?
Şiş ile pratik baykuş örgü yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Şiş ile pratik baykuş örgü yapımı
Hamile kalmak için çörek otu bal ve tarçın macunu tarifi! Hamilelikte çörek otu kullanımı

İLİŞKİLİ HABER

Hamile kalmak için çörek otu bal ve tarçın macunu tarifi! Hamilelikte çörek otu kullanımı
Sütün taşması nasıl önlenir? Süt taşmaması için ne yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Sütün taşması nasıl önlenir? Süt taşmaması için ne yapılmalı?

BİR YORUM YAPIN 0