Anne karnındaki bebeğin hareketleri nasıl hızlandırılır?

Hamilelik döneminde anne adaylarının en çok merak ettiği konulardan birisi de bebeklerinin hareketlerini ne zaman hissedebilecekleridir. Her anne ve baba adayının eh mutlu oldukları tekme anları, hamileliğin en güzel anılarındandır. Peki anne karnındaki kaçıncı haftadan itibaren bebeğin hareketleri hissedilir? Bebeğin ne kadar hareket etmesi gerekir? Hareketi az olan bebeğin hareketlenmesi için yapılması gereken:

Özellikle de ilk defa anne ve baba olacak çiftlerin bebekleriyle ilgili en çok heyecanlandıkları nokta hareketlerini hissedebildikleri anlardır. Tıpkı kelebeklerin çırpınışları ya da mideye hafifçe çarpan rüzgar gibi bir his sağlanan bu durumda bebeğin hareketlerinin kuvveti her bebekte farklı derecelerde olabilir. İlk hareketlenmede hafif bir kıpırtı gibi gelebilir iken bebeğin büyümesi ile beraber tekmeler daha kuvvetli hissedilebilir. Bebeğinin hareket etmesi konusunda endişe yaşayan aileler, gün içerisinde bir hareket sezmedikleri zaman bebeklerine bir şey olabileceği endişesiyle korkuya kapılabilir. Eğer bebeğin uzun süredir hareket etmemesinden dolayı şüphe duyuyorsanız, bir miktar çikolata tüketebilir ya da bir bardak portakal suyu içip dinlenebilirsiniz. 20 dakika sonra bebeğinizin tekmelerini hissedebilirsiniz. Hareketleri hala hissedeceğiniz kadar net gelmiyorsa doktorunuza bu durumu danışabilirsiniz.  Hamileliğin yedinci haftasından itibaren anne karnına yerleşen bebeğin hareketleri ultrason ile takip edilebilir. Fakat bebek bu evrede, tıpkı bir fasulye tanesi boyutunda olduğundan anne adayının tek başına bu hareketleri hissetmesi imkansızdır. 

TIKLA OKU: ANNE KARNINDA BEBEK UYUR MU? BEBEKLER RÜYA GÖRÜR MÜ?

Anne karnının içi

Anne karnının içi

Anne karnındaki bebeğin hareketleri 16. haftaya doğru biraz daha belirginleşse de yinede bazı anne adayları tarafından net anlaşılamaz. Anne olma tecrübesini daha önce yaşayanlar 16. haftada hareketleri az çok anlayabilir, ancak ilk hamilelikte biraz zordur. İlk defa anne olacak olan kadınlar, bebeklerinin hareketlerini 24. haftadan itibaren hissetmeye başlayabilir. Sebebi ise bağırsak hareketlerinin bebeğin hareketleri ile karışabileceğinden kaynaklanır.

Hamileliğinizin 24. haftasına girdikten sonra normal olan 4 saat içerisinde bebeğinizin 10 defa hareket etmesidir. Eğer bebeğinizin hareketlerini hissetmiyor ya da az hissediyorsanız uzmanların şu önerilerini uygulayabilirsiniz...

TIKLA OKU: HAMİLELİKTE KASIK AĞRILARI NASIL GEÇER?

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN ADIM ADIM DOĞUM AŞAMASI İÇİN TIKLAYIN

anne karnındaki bebeğin hareketleri

anne karnındaki bebeğin hareketleri

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN HAREKET ETMESİ İÇİN NELER YAPILABİLİR?

Hızı çok arttırmadan tempolu bir şekilde koşmak bebeğinizin hareketlenmesini sağlayacaktır.

22-26. haftalarda bebeğinizin görme duyusu gelişeceğinden el fenerini midenizin üzerinde tutarak tepki vermesini sağlayabilirsiniz.

Bir bardak portakal suyu ya da süt tüketin. Bu iki içecek sindirim sistemini harekete geçirir ve bebekte canlandırıcı etki gösterir.

Çok hafif bir şekilde tık tık yapacak kadar karnınıza vurmanız bebeğinizi harekete geçirebilir.

Enerji miktarı yüksek olan yiyecekler tüketebilirsiniz.

Eğer bebeğiniz karnınızda çok hareket ediyorsa; bu onun yeterli miktarda oksijen aldığını ve Amniyon sıvısının yerinde olduğunu gösterir. İyi beslendiğinin de göstergesidir.

Tek yumurta ve çift yumurta ikizlerinin farkları

İLİŞKİLİ HABER

Tek yumurta ve çift yumurta ikizlerinin farkları
Hamilelikte çatlak ve lekelere ne iyi gelir? Çatlak kremleri işe yarıyor mu? Çatlak önleyen...

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte çatlak ve lekelere ne iyi gelir? Çatlak kremleri işe yarıyor mu? Çatlak önleyen...

BİR YORUM YAPIN 5

Fatma 2 yıl önce

Bende 24 haftalığım yere uzandığımda ve tatlı şeyler yediğimde oynuyor normalmi

Nes 2 yıl önce

17+4 olduk hissetmiyorum bazen dertleşiyoruz göbek deliğimın altı normal mi

Toplam 1 beğeni

Zeynep 3 yıl önce

Ben 22 hafta lıgım pek hissetmiyorum normal mi

Toplam 3 beğeni

Esra 3 yıl önce

Bnde şuan 22 haftalıgım hissediyorum bnce doktora danışmalısın

Toplam 0 Beğeni

Mesutun oyası 4 yıl önce

Gerçekten güzel bilgiler ve anlayışlı bir şekilde anlatıyor

Toplam 1 beğeni