Bebeklerde konak nasıl geçer, neden olur? Bebeklerde konak temizliği için doğal yöntemler

Misler gibi tertemiz olmak için bebeğinize yaptırdığınız banyo sonrasında düzenli saç bakımının önemi büyüktür. Bebeklerde sağlıklı bir saç bakımı için kullanacağınız tüm ürünlerin bebeğe uygun olması gerekmektedir. Peki bebeklerde saç bakımı nasıl yapılır? Bebeklerde konak neden olur? Bebeklerde konak nasıl geçer? Konak temizliği doğal yollarla nasıl yapılır? Bebeklere konak için bitkisel çözümler neler? Bebeklerin saçları nasıl kurutulur? Bebeklerde A'dan Z'ye saç temizliği ve bakımı...

Hem yetişkinlerde hem de bebeklerde önemli bir yeri olan saç bakımı, düzenli yapıldığı zaman saç derisinin zedelenmesini ve saçın sağlıksız görünmesinin önüne geçer. Gerek yetişkinlik döneminde gerek de bebeklik döneminde bakımın sağlıklı yollarla gerçekleştirilmesi, cilt sağlığı üzerinde olumlu etkiler bırakır iken cilde direkt olarak temas eden bakım ürünlerinin olumsuz özellikler taşıması bebeğin sağlığını riske atar. Özellikle de ilk defa anne ve baba olan kimselerin hastane sonrasında eve taburcu olmaları ile yepyeni bir hayat başlar. Bebeklerinin beslenmesinden bakımına, bakımından sağlığına kadar fikir sahibi olmak sağlıklı bir büyümenin olmazsa olmazıdır. Annelerin yeni doğan bebekleri üzerinde en çok korktukları şey ilk banyodur. Daha öncesinde böyle bir deneyim yaşamamış olan ebeveynler, bebeklerine istemeden zarar verme düşüncesi ile tedirgin olabiliyor. Doğru yöntemlerle pratik bir şekilde yaptırılan banyo sonrasında bakımın önemi ise bir hayli fazladır. Eğer gerekli hassasiyet ve temizlik sağlanmazsa bebeklerde konak problemi kaçınılmaz olacaktır. Saç derisinde pul pul dökülmelerle kendini gösteren konak temizliği için tercih edebileceğiniz doğal yöntemler elbette mevcut. Peki bebeklerde konak temizliği nasıl yapılır? Bebeklerde konak neden olur? Bebeklerde konağın geçmesi için yapabilecekleriniz...

KONAK NEDİR? BEBEKLERDE KONAK NEDEN OLUR?

Bebeklerde konak temizliği

Bebeklerde konak temizliği

Daha çok yeni doğan bebeğin ilk üç ayında karşımıza çıkan konak problemi, kepeğe benzer görünümü ile dikkat çekmektedir. Başlangıçta sarıya çalan bir renkte olan kabuklanmalar zamanla pembeleşebilmek de hatta bazen doğum lekesi ile bile karıştırılabilmektedir. 3. ayın sonlarına doğru tamamen iyileşen konak sorununun ortaya çıkmasındaki en büyük etken yağ bezlerinin fazla fazla salgı yapmasından kaynaklanmaktadır.

Olması gerekenden fazla miktarda biriken yağ ciltte birikince kuruyarak pul pul dökülmeye neden olur, böylelikle de konak oluşumu gözle fark edilmeye başlar.

BEBEKLERDE KONAK NASIL BELLİ OLUR? BEBEKLERDE KONAK BELİRTİLERİ

Bebeklerde konak neden olur?

Bebeklerde konak neden olur?

Kaşlarda, alında, yüzde ve kulaklarda olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde görülebilen konak bebeklerde en çok saç derisinde ortaya çıkmaktadır. Hafif dereceli Seboreik Dermatit olarak görülen ve iltihapla beraber ince beyaz pullarla kendini gösteren konak, bir çeşit yeni doğan hastalığıdır. Kızarıklık, kabuklanma, saç dökülmesi, ölü deri gibi belirtiler varsa bebekte konaktan şüphelenilebilir. Yaygın bir cilt sorunu olan ama bir süre sonra geçen konakların kuru tutulmaması önemlidir. Her daim nemli tutulması gereken konaklı bölgede temizliğin yapılabilmesi için uygulanabilecek bazı doğal formüller vardır. Bebeklerde konak sorununu kökünden çözecek bitkisel yöntemler sayesinde konak temizliği kolaylıkla yapılabilecektir. 

BEBEKLERDE KONAK NASIL GEÇER? BEBEKLERDE KONAK TEDAVİSİ

Herhangi bir kaşıntıya neden olmayan ama estetik açıdan da hoş görünmeyen konak probleminde mantar enfeksiyonu da görülebilir. Uzun süreli konak durumunda muhakkak doktora gidilmesi gerektiği ebeveynler tarafından unutulmamalıdır. Kafa derisinde oluşan pul pul kabukları temizlemek için işinize yarayacak bitkisel çözümlerimiz sizlerle...

BEBEKLERDE KONAK İÇİN DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Bebeklerde konak tedavisi

Bebeklerde konak tedavisi

Saç derisinde görülen konakların temizliği için kabukların yumuşatılması ama kesinlikle koparılmaması gerekir. Bebek yağı ya da vazelin ile gece boyu yumuşatılabilen kabuklanmaların pul pul dökülmesine yardımcı olabilirsiniz. Eğer konak saçsız deride oluşmuşsa pişik kremi veya diğer vazelin, bebek yağı gibi ürünlerle yumuşatma sağlanabilir. Saç derisi üzerinde pul pul oluşan dökülmelerin önüne geçmek için banyo öncesinden 1 saat önce pullu yere zeytinyağı ya da bebek yağı kullanılabilir. Saç derisinde hafif masaj yapmakta konak temizliğinde etkili olacaktır. Zeytinyağının haricinde badem yağı, nemlendirici krem ve yağlar sürülebilir.

Bebeklerde konak temizliği için evde uygulanabilecek doğal formüllerin haricinde konak temizliğine yardımcı özel şampuanlarda üretilmektedir.

BEBEKLERDE KONAK İÇİN ŞAMPUAN ÖNERİLERİ

bebeklerde konak için şampuan

bebeklerde konak için şampuan

 

Bioderma ABCDerm Babysquam Konak Giderici Krem (Ort. 40 TL)

Mustela Konak Önlemeye Yardımcı Yenidoğan Şampuanı (Ort. 40 TL)

HappyBaby Innocent Konak Kremi (Ort. 45 TL)

BEBEKLERDE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILMALI?

Bebeklerde saç bakımı nasıl yapılır

Bebeklerde saç bakımı nasıl yapılır

TIKLA OKU: BEBEKLERDE HANGİ SABUN VE ŞAMPUAN KULLANILMALI?

Özellikle de yeni doğan bebeklerin ilk aylarında yapılan saç bakımları sağlık açısından oldukça önemlidir. Banyo sonrasında özenle yıkanıp taranan saçlar ve kullanılacak bazı doğal ürünler saçların havalandırılması için gereklidir. Bebeklerde bakımlı saçlara sahip olmanın sırrı ilk olarak saçların havalandırılmasından geçer.Biz yetişkinlere göre kırılgan ve narin yapıda olan bebeklerin saçları günlük temizlik ihtiyaçlarının birer parçasıdır. Peki saç bakımında hangi noktalara dikkat etmek gerekir? İşte yanıtı...

İçerisinde alkol, paraben,phytalat gibi zararlı maddelerin bulunmadığı ürünlerin kullanımı ile bebekte birtakım alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Bu yüzden bakım ürünleri konusunda organik olması çok önemlidir.

BEBEKLERİN SAÇLARI NASIL YIKANMALI? BEBEKLERDE SAÇ TEMİZLİĞİ...

Bebeklerin saçları nasıl yıkanmalı

Bebeklerin saçları nasıl yıkanmalı

TIKLA OKU: BEBEKLERDE HIZLI SAÇ UZATMA YÖNTEMLERİ

Tercih edilecek organik şampuan ile yıkanan saçlarda temizleyici üründen sonra dikkat edilmesi gereken öncelikli aşama suyun sıcaklığıdır. Bebeklerin cildi hassas olduğu için ısıyı doğru şekilde ayarlamak gerekir. Bu esnada suyun ılık olmasına dikkat edilmelidir.

BEBEKLERİN SAÇLARI NASIL TARANMALI?

1- Bebeğiniz için tarak seçerken dikkat etmeniz gereken ilk özellik, fırçanın sert kıllı olmamasıdır. Eğer tercihiniz tarak kullanmaktan yanaysa, dişleri kısa olanları satın almalısınız.

2- Gür ya da kıvırcık saçlı bir bebeğiniz varsa fırça yerine tarak kullanmak daha etkili olacaktır.

3- Tarama işlemini saç diplerinden başlayarak uçlarına doğru nazik hareketlerle yapmalısınız.

4- Yaşı küçük olan çocuklarda konak problemi görülebilir. Kafa derisinde konak oluşmaması için haftada 2 kez saçlar şampuanla yıkanmalıdır. İsteyenler bebek yağı ya da saç kremi de uygulanabilir. Ardından saçlar yine iyice durulanmalıdır.

BEBEKLERİN SAÇLARI NASIL KURUTULMALI?

bebeklerde konak

bebeklerde konak

TIKLA OKU: BEBEKLERDE SAÇ DÖKÜLMESİ NEDENLERİ VE DOĞAL ÇÖZÜMÜ

Rahatlıktan yay gibi gevşemiş olan bebeğin banyo sonrasında saçları muhakkak kurutulmalıdır. Yumuşak ve ince yapıda çıkan saç tellerinin kurutma makinesi ısısı görmesi çok zararlı olacağı için yumuşak havlu ile tampon hareketlerde kurutmak daha doğru olacaktır.

BEBEKLERİN SAÇ BAKIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

- Doktorun onay verdiği bir saç kremini şampuan sonrasında kullanabilirsiniz. Eğer banyo sevmeyen bir bebeğiniz varsa saçlarının daha kolay taranması için  organik ve doğal kremli şampuan kullanabilirsiniz.

- Haftada bir defa şampuan kullanmak başlangıçta bebeğinizin saçı için yeterli olacaktır.

- Dişleri geniş aralıklı ve ucu plastik kalpı fırçaları kullanabilirsiniz.

- Bebeklerin saçlarına şirin görünmesi için kurdele takmayın veya sıkı at kuyruğu yapmayın. Bu iki hareket bebeklerde kelliğe neden olabilir.

- Saçlar karışmışsa bir elinizle saçı tutup diğer elinizle narince ayırın, aksi takdirde bebeğinizin canı yanabilir.

BİR YORUM YAPIN 1

sedef 3 yıl önce

Bebeklerde şampuana bağlı konak olabiliyor ben Zigavus bebek şampuanını kullanıyorum hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım hem bitkisel hem eczanede satılması bana güven veriyor ve memnunum