Bebeklerin saçları nasıl hızlı uzar? Bebeklerde saç uzatma yöntemleri

Bebeğinizin saçlarının hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzayarak daha gür çıkmasını istiyorsanız, evde bazı doğal yöntemleri denemek işinize yarayabilir. Minik minik çıkan saçların boyunu uzatmak için işinize yarayacak en etkili saç bakım kürleri ile saç uzatabilirsiniz. En hızlı saç uzatma ve gürleştirme yöntemleri neler? Uzun ve gür saçlı bir bebek için uygulamanız gereken bakım tarifleri...

Hamileliğiniz dönemi boyunca hep rapunzel gibi sırma ve uzun saçlı bir kız çocuğu ya da hafif uzun saç modelli bir erkek çocuğu hayal ettiyseniz, beklentinizi karşılayacak güzel bir haberimiz var sizlere! Bebeğiniz doğduğu zaman saçları kel ise ya da yok denecek kadar az saçlara sahipse ilerleyen zamanlarda gür saç çıkmasını istiyorsanız bunun için bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Yetişkinlik döneminde kuaförlerde uygulandığı gibi bebeklikte herhangi bir müdahale yapılamayacağı için doğal bakım önerilerini uygulamakta fayda var. Eğer sizde bebeğinizin saçlarının hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız Aloe Vera, badem yağı ve bazı doğal saç kremleri ile bebeğinizin saçlarının daha sık ve çabuk çıkmasını sağlayabilirsiniz. Peki bebeğinizin saçlarını gürleştirmek için neler yapabilirsiniz? Bebeklerde doğal ve sağlıklı saç bakımı nasıl yapılır? Evde sağlıklı saç kremi tarifi için haberimizin detaylarına bakabilirsiniz...

PROF SARAÇOĞLUNDAN ZAYIF SAÇLARA BAKIM KÜRÜ İÇİN TIKLAYIN

BEBEKLERİN SAÇLARI NASIL UZAR? BADEM YAĞI İLE SAÇ ÇIKARMA YÖNTEMİ

bebeklerde saç gürleştirme

bebeklerde saç gürleştirme

İçerisindeki A, B1, B2, B6 ve E vitamini ile oldukça faydalı olduğu bilinen badem yağı, uzmanlar tarafından gerek bebekler için gerekse yetişkinler için saç bakımından önerilen bir yağ türüdür. Bebeğinizin saç derisine badem yağı ile nazikçe masaj yaparak köklerin gürleşmesini sağlayabilirsiniz. Bu esnada avucunuza  bir miktar badem yağı dökmek yeterli olacaktır.

BEBEKLERDE SAÇ GÜRLEŞTİREN KÜR TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

ALOE VERA BİTKİSİ İLE SAÇ GÜRLEŞTİRME TEKNİĞİ

bebeklerde saç gürleştirme

bebeklerde saç gürleştirme

Dışarıdan satın aldığınız bir Aloe vera bitkisinin yapraklarını uzunlamasına kesin. Yaprağın içindeki jeli kaşık yardımıyla çıkarın ve bir miktar su ile karıştırın. Biraz katılaştıktan sonra banyo bitiminde bu suyla bebeğinizin saçını yıkayın. İşte bitti bile!

BEBEKLER İÇİN EVDE DOĞAL SAÇ KREMİ YAPIMI

bebeklerde saç uzatma yöntemleri

bebeklerde saç uzatma yöntemleri

Saç gürleştirme konusunda birebir etki yapmasa da saç bakımını gerçekleştirebileceğiniz krem tarifi ile sağlıklı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Bunun için yarım fincan kadar saf balı, eşit miktardaki saf sızma zeytinyağı ile karıştırıp iyice çalkalayın. Daha sonra saç derisine yavaşça masaj yapın. Özellikle de kuru ve kıvırcık saçlı bebekler için bu tarif çok iyi gelecektir.

BEBEĞİN SAÇLARINI KAZITMAK GÜRLEŞMEYE NEDEN OLUR MU?

bebeklerde saç kazıtınca gür çıkar mı

bebeklerde saç kazıtınca gür çıkar mı

Bebeklerin fiziksel özellikleriyle ilgili halk arasında çok duyduğumuz 'saç kazıtınca daha gür çıkar' ibaresi ne yazık ki doğru değildir. Bilimsel olarak kanıtlanamayan bu durumun bu şekilde anlaşılmasının sebebi bebeğin rahimdeki duruş şekli ile bağlantılı olup saç fotiküllerin hemen uyarılmamasındandır.

Özellikle de ilk çıkan saçlar normal zamandakilere göre daha koyu renkli çıkınca anne ve babalar, saçlarını kazıttığı zaman daha çok ve gür çıktığını zannedebilir.

Altın çileğin faydaları nelerdir? Altın çilek nasıl tüketilir?

İLİŞKİLİ HABER

Altın çileğin faydaları nelerdir? Altın çilek nasıl tüketilir?
Saç fırçası nasıl temizlenir? Saç fırçası temizlemenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Saç fırçası nasıl temizlenir? Saç fırçası temizlemenin püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 6

Sevgi 1 yıl önce

Benim bebegiminde. Dogdugunda cok savi vardi sora kestik. Iki ay oldu ama cok gec uzuuo ve. Oldukca seyrek buyuyo cok kafama takiliyo suan badem yagi kullaniyorum bakalim

Aslı 1 yıl önce

Bebeğinin saçını 5 aylıkken kazıtan var mı ?

Toplam 4 beğeni

ASMIN DURU 1 yıl önce

Ben 40 gunlukken kendim kazıdım

Toplam 0 Beğeni

ASMIN DURU 1 yıl önce

Merhabalar 9 aylık kızım var 40 gunlukken saçını kendim makinayla kazıdım

Toplam 0 Beğeni

selma 4 yıl önce

zigavus tamamen dogal bir şampuan bebegimin saçlarını güvenerek yıkıyorum

Toplam 1 beğeni

Dolapdereli Sabri 4 yıl önce

Kendiliğinden çıkıyor zaten, çocuğun kafasına birşeyler sürmenize gerek yok.

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun