Bebek şampuanı nasıl seçilir? Bebeklerde hangi şampuan ve sabun kullanılmalı?

Bebeklerde cilt sağlığı denildiğinde banyo yaparken sıklıkla kullanılan şampuan ve sabun gibi ürünlerin seçimi ekstra önem taşır. Bebeklerin cildine özel üretilen bebek şampuanları ve sabunlarının kullanımında nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Bebeklerde şampuan ve sabun seçimi nasıl olmalı? İşte bebeklerde şampuan ve sabun seçimi...

Sağlıklı bir bebeklik dönemi için yeterli bilgi ve donanıma sahip olunması gereken anne ve babalarda, özellikle de bebek ürünleri seçerken çok daha dikkatli olması gerekiyor. Farkında olmadan bilinçsizce yapılan bazı hatalı davranışlar, bebeklerde birtakım zararlı sonuçları da beraberinde getirebiliyor. Bu anlamda bakacak olursak biz yetişkinlere göre cilt derisi bir hayli ince ve hassas olan bebekler için tercih edilen her şampuan seçimi doğru olmayabiliyor. Bu nedenle bebeğinizi banyo yaptırırken kullanacağınız sabun ve şampuan gibi hijyenik ürünlerin bebeğin sağlığına uygun, özel bir şekilde üretilmesi büyük önem taşıyor. Günümüzdeki bazı bilinçsiz ebeveynler, kimi zaman kendilerinde kullandıkları şampuanı bebeklerinde kullanmak gibi bir hata yapabiliyor. Bu da bebeklerde birtakım alerjik reaksiyonları tetikleyerek bebeği riske atıyor. Peki bebek şampuanı nasıl seçilir? Bebek şampuanı seçerken nelere dikkat edilmeli? Bebeklerde sabun tozu kullanılır mı? Bebeklerde sabun kullanımı nasıl olmalı? Bebeklerde hangi şampuan ve sabun kullanılmalı?

BEBEK ŞAMPUANI NASIL OLMALI? BEBEK ŞAMPUANI SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

bebek şampuanı nasıl seçilir? Bebek şampuanı tavsiyeleri

bebek şampuanı nasıl seçilir? Bebek şampuanı tavsiyeleri

TIKLA OKU: BEBEKLERDE SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR? ÇÖZÜMÜ...

Bebek sağlığı açısından doğru ürün seçimine ne kadar dikkat etmeye çalışsak da raflarda gördüğümüz malzemelerdeki 'Bebeklere özel' yazısına kanıp içeriğine bakmadan satın alabiliyoruz. Bebek ürünü olarak satışa sunulan her malzemenin bebek için sağlıklı olmadığını bilmek gerekir. Bunun içinde ürün etiketlerini okumak oldukça önemlidir. Tercih edilecek olan bebek şampuanı markasında ne kadar az bileşen varsa o kadar sağlıklıdır.

Dolayısıyla da bebek şampuanı seçiminde ilk olarak ürünün kimyasal madde içermemesine dikkat etmemiz gerekir. Özellikle de ‘formaldehyde’ ve ‘1,4-dioxane’ maddeleri direkt olarak kanseri tetiklemektedir.

1- İçerisindeki sabun ve deterjan miktarının en az olanı seçilmelidir.

2- Göz yakmayan şampuanlar sayesinde bebeğiniz daha rahat yıkanacaktır.

3- Koku ve boya maddesi bulunmayan şampuanlar tercih edilmelidir.

4- Şampuanın çok köpürmeyeni makbuldür. Şampuanın bol miktarda köpürmesi, deterjanın fazlalığını gösterir.

5- Satın alınacak olan bebek şampuanın Ph değeri 7,5 olmalıdır.

BEBEKLERDE HANGİ ŞAMPUAN VE SABUN KULLANILMALI?

Bebeklerde şampuan ve sabun seçimi

Bebeklerde şampuan ve sabun seçimi

TIKLA OKU: BEBEKLERDE HIZLI SAÇ UZATMA YÖNTEMLERİ

Bebeğin cildiyle birebir temas eden banyo ürünlerinden şampuan ve sabun gibi malzemelerin seçimin bebeğin cilt sağlığı açısından önemli bir detaydır. İçerisinde kimyasal madde bulundurmayan şampuan ve parfüm gibi ürünlerde ekstra dikkat edilmesi gereken diğer kriterleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

Alkol bulundurmamalı, ph 7 seviyesine uygun olmalı, Paraben ve 1,4-Dioksan içermemeli, dermatolojik açıdan test edilmiş güvenilir ürün kullanımına özen gösterilmelidir.

BİR YORUM YAPIN 0