Finger Feeding (Parmakla beslenme) yöntemi nedir? Şırınga ile bebek nasıl beslenir?

Yeni doğan beslenmesiyle ilgili hastanelerde hemşirelerin yeni yeni gösterdikleri Finger Feeding (Parmakla beslenme) yöntemi, ilk duyulduğunda kulağa ne kadar ilginç gelse de meme reddine karşılık uygulanabilir en ideal beslenme yöntemlerindendir. Peki Finger Feeding nedir? Bebekler şırıngayla nasıl beslenir? Şırınga ile bebeğe mama verilir mi? Yenidoğan bebeği şırıngayla beslemek...

Bebeklerin temel ihtiyacı olarak görülen biberon ve emzik gibi sık kullanılacak olan ürünler daha bebek doğmadan hamilelik döneminden itibaren anne-babalar tarafından karşılanmıştır bile. Anne karnında 9 aylık kadar geçen bir yolculuk sonrasında dış dünyaya adapte olmaya çalışan yeni doğan bebeklerde doğuştan gelen bazı refleksler vardır. Bu refleksler; emme-arama refleksi, yakalama refleksi, moro refleksi (Sıçrama), basma ve adımlama refleksi, tonik ense refleksi, aksırma-öksürme refleksleridir. Emme-arama refleksini geliştirmek için ilk aylarda biberon ve emzik kullanımı abartan bazı anneler, bebeklerini plastiklere alıştırdıkları için memeyi reddedebilir. Meme reddi gibi olumsuz durumlarda bebeklerin anne sütünden eksik kalmamaları için emzirme döneminde beslenebilecekleri Finger Feeding (Parmakla beslenme) yöntemini sizler için araştırdık. 

FİNGER FEEDİNG NEDİR? BEBEKLERDE PARMAKLA BESLENME

Finger Feeding yöntemi nedir? Şırınga ile bebek beslenmesi

Finger Feeding yöntemi nedir? Şırınga ile bebek beslenmesi

TIKLA OKU: BEBEKLER İÇİN KOLAY PİRİNÇ UNU MAMA TARİFİ

Özellikle de ilk altı ayda anne sütünün bebekler için kesinlikle alınması gereken en büyük mucizelerden biri olduğunu belirten uzmanlar, içerisindeki bebeğe özel vitamin, mineral, demir ve protein bakımından zengin olduğunu söylüyor. Her bebeğe özel olarak üretilen anne sütüne karşılık bebeklerde emme reddi oluşmuşsa farklı beslenme teknikleri ile bebeğinizi anne sütünden mahrum etmemeye çalışabilirsiniz. İşte tam da bunun için sizlere önerebileceğimiz parmakla beslenme ile bebeğinizi anne sütüne geri kazandırabilirsiniz.

ŞIRINGAYLA BEBEK NASIL BESLENİR

Şırınga ile bebek beslenmesi

Şırınga ile bebek beslenmesi

Hazır mama nasıl yapılır? Biberonda kalan mama tekrar verilir mi? Evde mama suyu yapımıİLİŞKİLİ HABERHazır mama nasıl yapılır? Biberonda kalan mama tekrar verilir mi? Evde mama suyu yapımı

Evinizde bulundurmanız gereken 1 adet iğnesiz enjektöre öncesinde sağdığınız sütünüzü çekin. Ellerinizi yıkayıp tertemiz ettikten sonra steril bir halde iken serçe parmağınızın tırnaksız tarafını bebeğinizin üst damağına değdirirken diğer taraftan emdiği hızda enjektörle damla damla süt sıkın. Emme hızına uygun ilerlediğiniz takdirde memeden süt emermiş gibi bir yöntem sağlayın.

Parmağınızı nasıl ayarlayacağınız konusunda endişeleriniz varsa, bilmeniz gereken önemli bir detay parmağın gırtlağa yönelik değil ağız tavanına doğru tutmak olacaktır. Emerken duraklıyorsa bu onun yorulduğunun göstergesi olabilir, nazikçe parmağınızı çıkartın.Tamamen doyunca kendi parmağı bırakıp ağzından çıkarabilir.

parmakla beslenme yöntemi

parmakla beslenme yöntemi

Çocuklu aileler için en güzel tatil rotaları! En iyi çocuklu aileler için otel önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklu aileler için en güzel tatil rotaları! En iyi çocuklu aileler için otel önerileri
Erkek bebek olması için okunacak dua! Denenmiş cinsiyet duası

İLİŞKİLİ HABER

Erkek bebek olması için okunacak dua! Denenmiş cinsiyet duası

BİR YORUM YAPIN 0