Erkek bebek olması için okunacak dua! Denenmiş cinsiyet duası

Hayırlı bir evlat sahibi olmak isteyen bazı çiftlerin özellikle bebeğin cinsiyeti için dua ettikleri de bilinir. Kız ya da erkek bebek takıntısı olan çiftler bebeğin olmasını istediği cinsiyette dünyaya gelmesi için bazı duaları okuyabilir. Erkek bebek için okunması tavsiye edilen dualar...

Günümüzde çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan çiftlerin olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda bebek beklediğinin müjdesini alan ancak 'beklenen cinsiyet' oluşmadığı için isyan etmek bulunabilecek en haksız istektir. Evladın kız ya da erkek olmasının hangisinin hayır getireceğini bilen yalnızca Allah'tır. Dolayısıyla da bazı çiftler kız ya da erkek bebek takıntısını ne kadar sürdürseler de belki de Allah (c.c) hayır getirmeyeceği için o kimseye diğer cinsiyetteki bebeği nasip edebilir. Şer görünen de hayır, hayır görünende de şer olabileceği için Müslümana yakışan en güzel hareket teslim olmaktır. Dolayısıyla da ilk önce hayırlı ve sağlıklı bir evlat; daha sonra isteniyorsa cinsiyet için dua edilmelidir.

Rivayetlere göre bir kimse hamile eşinin karnı üzerine elini koyup "Bismillahi 'l-ehadis samedillezi lem yelid ve lem yuled Allahumme inni semmeytu ma fi'l-batni Muhammeden bismi Muhammedi Sallallahu Aleyhi ve Selleme." olarak dua ederse Allah (c.c) izni ile o karındaki nutfe erkek olarak yaratılır. Peki erkek bebek için denenmiş diğer dualar neler?

ERKEK BEBEK OLMASI İÇİN OKUNACAK DUALAR:

Erkek bebek duası! Erkek bebek olması için okunacak dua

Erkek bebek duası! Erkek bebek olması için okunacak dua

Üçüncü veya dördüncü bebeğine hamile olan kadınlar bundan öncesinde hep kız çocuğu doğurmuşsa bundan sonrakileri erkek olsun isteyebilir. Allah (c.c) yarattığı kulların kendisinden isteyeceği hiçbir şeyin zor olmadığını belirterek “Kulum iste vereyim” şeklinde zikretmektedir. Bu anlamda baktığımızda hayırlısını istemek şartıyla bebeğin  erkek bebek olması için dua etmek de Allah’tan bir talebi nasip etmesini dilemektir. 

Hayırlı ve sağlıklı erkek bebek olması için yapılacak duada önce abdest alınmalıdır. Tam bir inanç ve itikat ile Euzu Besmele çekilerek 3 defa İhlas Suresi okunabilir. Özellikle bu rutin cima öncesinde yapılırsa Allah’ın izni ile erkek çocuk sahibi olunabilir.

Okunması tavsiye edilen dua: “Allahumme’c-alna min ledunke zürriyyeten tayyibeten muti’aten. Allahumme in terzukni min hazihil vak’ati veleden usemmihi Muhammeden”

DENENMİŞ ERKEK BEBEK DUASI! CİNSİYET İÇİN DUA...

Ne yazık ki hala daha eski zamanlardaki Cahiliye Döneminden kalma insanlar gibi erkek çocuğa sahip olma takıntısı olan kişiler vardır. Hayırlı bir evlat sahibi olmak için erkek çocuk diye diretmek yerine ister kız ister erkek olsun ama hayırlısı olsun şeklinde dua etmek en güzelidir. Günümüzde bebeğin cinsiyetinin anneden mi yoksa babadan mı geldiğini merak edenlere yönelik elde edilen araştırmalar tıbbi açıdan bebeğin cinsiyetinin babanın kromozomuna bağlı olduğunu göstermektedir.

Tıbbi olarak bu şekilde ifade edilse de biz insanoğlunun bu konuyla ilgili yapabileceğimiz en ufak bir şey bile yoktur. Yine takıntı haline getirmemekle beraber kız ya da erkek bebeğin hayırlısı olması şartıyla dua edilmesi gerekir. Bunun için erkek bebek isteyen çiftlerin yakınlıkları öncesinde 3 kez besmeleyle ihlas suresini sonra da şu duayı okuyabilecekleri bilinmektedir:

"Allahümmec alnî min ledünke zürriyyeten tayyi-beten mutîaten." = "Allah'ım, bana yüce katından temiz ve saygılı bir nesil ihsan eyle."

Hadis-i Şerif: “Kimin bir kız çocuğu dünyaya gelir de onu toprağa gömmeden, horlamadan ve üzerine erkek çocuğunu tercih etmeden yetiştirecek olursa Allah Teâlâ o kimseyi cennetine koyacaktır.” (Ahmed, Müsned, (Tah: Muhammed Şakir, Had. no: 1957), c. IV, s. 294)

ERKEK BEBEK İÇİN OKUNMASI TAVSİYE EDİLEN YUSUF SURESİ

Dini kaynaklarda belirtilen bazı rivayetlere göre; bir kişi Yusuf Suresi’ni eksiksiz şekilde yazar ve eşi üstünde taşırsa yüzü güzel ve haramlardan korunmuş bir erkek çocuk sahibi olunması ümit edilir.

Hamilelikte kahverengi leke (akıntı) neden olur? Hamilelikte ağrılı lekelenme

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte kahverengi leke (akıntı) neden olur? Hamilelikte ağrılı lekelenme
Finger Feeding (Parmakla beslenme) yöntemi nedir? Şırınga ile bebek nasıl beslenir?

İLİŞKİLİ HABER

Finger Feeding (Parmakla beslenme) yöntemi nedir? Şırınga ile bebek nasıl beslenir?

BİR YORUM YAPIN 9

Nafisa 2 ay önce

Mereba iymisiniz benim alti tane kyzym war ve simdi erkek cojuk isteyorum ama olmoyor onun ucin ne yapmalim

Toplam 1 beğeni

Rita 3 ay önce

Menim de 2 qızım var .3cü qıza hamileyem.İnŞe Allah oğlan olar Allah nesib eder deyirik

Toplam 1 beğeni

Rita 3 ay önce

Menim de 2 qızım var .3cü qıza hamileyem.İnŞe Allah oğlan olar Allah nesib eder deyirik

Toplam 1 beğeni

Ayşegül 1 yıl önce

Ben 18 haftalık hamileyim iki kızım var Rabbimden diledim hayırlı bir erkek çocuğu hamile olduğumu öğrendiğimde eşime söyledim elini karnımın üzerine katıp duayı 3 defa okudu Allah'ım doğmamış bebeğim adını Muhammed koydum dedi ama öğrendik ki Allah'ım bir kız evladı daha nasip etti bize biraz üzüldüm ama umudumu kaybetmedim doğana kadar dua edeceğim Rabb'im bana da nasip etsin diye dua ederseniz sevinirim Allah razı olsun şimdiden

Toplam 39 beğeni

Yeknur 1 yıl önce

11haftalık bir erkek çocuk olsun

Toplam 5 beğeni

Damla 1 yıl önce

Nasıl yani

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun