Yemek masası dekorasyonu oluştururken dikkat edilmesi gerekenler

Ev dekorasyonu konusunda en dikkat edilmesi gereken konulardan biri olan yemek masası dekorasyonu için birçok dekorasyon trendi bulunur. Peki en değerli misafirlerinizi ağırladığınız yemek masalarınızda, dekorasyon konusunda nelere dikkat etmeniz gerekir? Ne tarz dekorasyon stillerini masalarınızda uygulayabilirsiniz? Sizler için yemek masası dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenleri derledik.

Misafirlerinizle veya ailenizle hem rahat hem de şık bir sofrada yemek yemek istiyorsanız, masanızda çeşitli dekorasyonlara önem göstermeniz gerekir. İçeriğimizde, çatal, bıçak, kaşık nasıl konmalı, bardakların dizimi nasıl olmalının ötesinde örtü renkleri nasıl olmalı ve masanın konumu nasıl ayarlanmalı gibi sorulara odaklanmanız gereken bu süreçte, nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda size yardımcı oluyoruz.

 DAVET SOFRASI NASIL HAZIRLANIR? MASAYA KAŞIK, ÇATAL VE BIÇAK NASIL KONUR?

YEMEK MASASI DEKORASYON ÖNERİLERİ

modern yemek odası dekorasyonları

modern yemek odası dekorasyonları

Masalarınızda gün ışığından daha çok yararlanmak için beyaz tonlarını kullanın. Buna uygun olarak tabak altlıklarınızı sandalye ve masa rengine uygun olarak tercih edin. Yine masanızı pencere önüne de koyabilirsiniz. Özellikle manzaradan yararlanmak adına etkileyici olacaktır.

yemek odası tarzları

yemek odası tarzları

Daha şık ve havalı bir görünüm elde etmek için örtülerinizi kırmızı ve pembe tonlarda kullanın. Böylelikle masanız daha göz alıcı olmuş olur.

Yine tabaklarınızın üzerine küçük tatlı atıştırmalıklar da ekleyebilirsiniz. Pembe tonlarında bir örtü üzerine puantiye vb. tasarımları kullanabilirsiniz.

yemek odası dekorasyonu önerileri

yemek odası dekorasyonu önerileri

Daha asil bir görüntü elde etmek istiyorsanız, siyah rengi tercih edin. Siyah ile kontrast oluşturmak için de beyaz ya da kırmızı tonlarını kullanabilirsiniz.

Bizim önerimiz; eğer misafirleriniz ağır kişilerse ya da diğer bir değişle sizin için önemli kişilerse, siyah ve beyaz kontrastını kullanmanızda fayda var. 

Matlaşan bardakları parlatmanın en kolay yolu

İLİŞKİLİ HABER

Matlaşan bardakları parlatmanın en kolay yolu

BİR YORUM YAPIN 0