Matlaşan bardakları parlatmanın en kolay yolu

Oldukça sık kullanımdan sonra bardaklarınız matlaşma sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Şeffaf bardakların yapısı gereği matlaşması, lekelenmesi ve kireç tutması gözle görülür bir problem olabilir. Bu durumla karşılaşıldığında yapılması gereken bazı çözümleri sizlerle paylaşıyoruz. Matlaşan bardaklar nasıl parlatılır? İşte, yanıtlar...

Parıl parıl parlayan şeffaf bardaklar herkesin sahip olmayı istediği gibi uzun süre bu parlaklığın korunması istenir. Şeffaf bardakların görünümündeki matlaşma, bardak her ne kadar kaliteli olsa da kaçınılmazdır. Çay, kahve gibi renk çıkaran içeceklerin bardaklarda deforme etkisi yaptığı bilinmektedir. Peki, şeffaf bardaklar nasıl korunmalıdır? Matlaşmanın olmasını engellemek için hangi yol izlenmelidir? Bardakların yeniden parlak gözükmesi için uygulanması gereken yöntemler nelerdir?

BARDAKLARIN PARLAKLIĞINI KORUMAK İÇİN NE YAPILMALI?

- Geniş bir leğenin içerisine ılık su koyunuz. Bir fincan miktarı kadar çamaşır suyu ilave ediniz. Matlaşan bardaklarınızı çamaşır suyu karışımlı içine batırınız. Yaklaşık 7 dakika kadar bekletiniz. (Gözle görülür değişime kadar bekletiniz) Daha sonra bardakları iyice durulayınız.

- Geniş bir leğenin içerisine sıcak su koyunuz bir miktar elma sirkesi ekleyiniz. Ve matlaşmış bardaklarınızı leğenin içerisinde gözle görülür düzelme olana kadar bekletiniz. Durulama işlemine geçiniz.

- Bir limonu ortadan ikiye kesiniz. Matlaşmış bardaklarınızı teker teker limon ile ovalayarak limonu her yerine yediriniz. Yaklaşık 7-8 dakika kadar bekletip her birini durulayınız.

- Matlaşmış bardaklarınızın içerisine yarısına kadar karbonat koyunuz ve ağzına kadar su koyunuz. Ertesi güne kadar beklettikten sonra iyice durulayınız. Bu işlemi bardakları kullanım düzeninize göre haftada bir veya iki kez tekrarlayınız. İşlemi bir leğenin içerisinde yapınız.

Yemek masası dekorasyonu oluştururken dikkat edilmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Yemek masası dekorasyonu oluştururken dikkat edilmesi gerekenler
                                Elleri yıkamanın püf noktaları nelerdir? Tam teşekküllü el temizliği nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Elleri yıkamanın püf noktaları nelerdir? Tam teşekküllü el temizliği nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0