Parke seçiminde nelere dikkat edilir? Rutubetli evler için parke önerileri

Parke alışverişi sırasında, parkenin yapısı ve kullanışlılığı hakkında detaylı bilgiye sahip olunması gerekir. Bu bilgiler, eğer rutubetli bir ev için parke arayışında bulunuluyorsa da etkilidir. İçeriğimiz içerisinde hem parke seçiminde dikkat edilmesi gerekenlere ve hem de rutubetli evler için parke önerilerini sunuyoruz. İşte tüm bilinmesi gerekenler.

Evleriniz için parke seçerken yapısının oda zeminine olan uygunluğuna, sınıfına ve rutubetli alanlar için uygun olup olmadığı gibi belli başlı durumlara dikkat etmeniz gerekir. Bu önem, her parke için geçerlidir. Bu nedenle temel kuralları bilmeniz, doğru bir parke alışverişi yapmanız konusunda kolaylık sağlar. Ayrıca evinizin rutubetli olup olmadığı konusu da göz önünde bulundurması gereken bir diğer husustur. Eğer eviniz rutubetli ise parkelerinizi, rutubete uygun olan modelden seçmeniz doğru olandır. Parkenizin garanti belgesi de önemlidir. Döşettiğiniz zaman satıcıdan hem ek garanti belgesi isteyin hem de ISO 9002 belgesine sahip olup olmadığına dikkat edin. Oluşabilecek herhangi bir hasar durumu için tüketici olarak kendinizi garanti altına alın. Parke seçimi yaparken, en iyi derecede bilgi sahibi olmanız gereken belli başlı özellikler bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla şu şekildedir:

PARKE SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

parke seçerken nelere dikkat edilmeli

parke seçerken nelere dikkat edilmeli

- Öncelikle parkeyi kullanacağınız alanı belirleyin. Eğer evler için kullanıyorsanız ince, ofisler için kullanıyorsanız kalın olmasını tercih edin. Parke sınıfı olarak evlere 21. ve 23., ofislere ise 31. ve üstü sınıflar doğru tercihtir.

en iyi laminant parke rengi

en iyi laminant parke rengi

- Eğer laminant parke kullanacaksanız, parkenizi kullanacağınız alanda kapalı şekilde en az 48 saat kalmasını sağlayın. Bu, parkenizi döşediğiniz zaman oluşması muhtemel ayrılma ve sıkışmaları önler.

- Şişme olmasını önlemek için, temizlemek için önce sirke ve su ile silmeli sonra da bir kuru bezle kurulamalısınız.

RUTUBETLİ EVLER İÇİN PARKE ÖNERİLERİ

Aslına bakarsanız bu konuda önemli olan parke değil, rutubeti gidermektir. Yani; eğer siz, ev içerisinde rutubeti arttırıcı durumlara sebebiyet verecek şeyler yapıyorsanız, parkeniz ne olursa olsun, zarar görecektir.

parke dekorasyon

parke dekorasyon

- Rutubetli evlerde, rutubetin bulunduğu ortamda nemin artmasına sebebiyet verecek olan durumlardan kaçınmanız gerekir.

- Bununla birlikte, parke temizliğinde sirkeli su kullanmanız, rutubeti gidermek ve parkenin zarar görmesini engellemek açısından iyi bir çözümdür.

- Ancak sirkeyi tek başına kullanmanız, hem kokusu itibariyle durumu daha da zorlaştırır hem de eğer ki laminant parke kullanıyorsanız, renginin ağarmasına sebep olursunuz.

- Bu yüzden mutlaka su ile kullanmalısınız. Ağır kokuyu da, camları bir süre açık tutarak giderebilirsiniz.

Örme kumaş nedir ve örme kumaş özellikleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Örme kumaş nedir ve örme kumaş özellikleri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0