Tretin krem nedir, ne işe yarar? Tretin krem nasıl kullanılır? Tretin kullananların yorumları

Cilt lekeleri ve sivilce konusunda adeta bir kurtarıcı görevi gören Tretin krem sadece eczanelerde satılıyor. Günümüzde birçok kişinin gerek sosyal medyada gerekse internetteki araştırmaları sonucunda karşılaştıkları Tretin krem hakkında tüm detayları araştırdık. Tretin krem nedir, ne işe yarar? Tretin krem kullananların yorumları nedir? Öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Etken maddesi Tretinoin olan Tretin krem cilt hücrelerini besleyerek, cildin yenilenmesine yardımcı olan, A vitamininin cilde sürülebilen bir ilaçtır. Deriye uygulandığında derinin en üst tabakası olan epidermise ait hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğu için aşırı keratin oluşumunu baskılar ve derinin kendisini onarma mekanizmalarını uyarır.  Kısa sürede cildi onararak lekelerin giderilmesinde büyük rol oynayan Tretin kremi uzman doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz. Tretin kremi Komedon (cilt altındaki yağ ile kir tabakasının birleşmesinden oluşan siyah noktalar), püstül (içi irinle dolu kabarcık) ve papüllerle (deride küçük, kenarları iyice belli kabartılar) birlikte görülen Akne vulgaris (sivilce) tedavisinde ve Psoriazis (sedef hastalığı), İktiyozis (balık pulu hastalığı) ve Hiperkeratozis (deri kalınlığının artması)  tedavisinde kullanabilirsiniz. İçerisinde bulunan etken maddesine karşı bir alerjiniz var ise ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden uzman doktorunuz tarafından onay almalısınız. 

30 gramlık tüplerde satılan bu krem beyaz renktedir. Assos İlaç firmasının kullanıma sunduğu faydalı ve etkili bir ilaçtır.

TRETİN KREM NASIL KULLANILIR?

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. İlacı uygulayacağız bölgeyi temizleyin. Parmağınızın ucuyla ufak miktarda aldığınız ilacı lezyonlu deri bölgesine hafifçe sürün. Günde bir kez geceleri uygulanmalıdır.

Kullanım sonrası ciltte pul pul dökülme ve hafif yanma gibi etkiler normal kabul edilmekle beraber, Tretini sürdükten sonra kesinlikle güneşe çıkılmamalıdır.

TRETİN KREMİN FİYATI

Vücuttaki leke, akne tedavisinde, cildi yapılandırmada hem de yaşlanmanın önüne geçmede faydaları olan Tretin Krem 60.53 TL​ dir.

Leblebinin faydaları! Kavrulmuş leblebi ne işe yarar? Kaç çeşit leblebi vardır?

İLİŞKİLİ HABER

Leblebinin faydaları! Kavrulmuş leblebi ne işe yarar? Kaç çeşit leblebi vardır?
Latte kilo aldırır mı, Latte kahve kaç kalori? Evde sütlü köpüklü latte nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Latte kilo aldırır mı, Latte kahve kaç kalori? Evde sütlü köpüklü latte nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 13

Hgjk 1 yıl önce

Tretin krem cildimi yakiyo

Çiğdem 1 yıl önce

Ben kullanıyorum ilk önce haftada iki gün sonra sonra üç gün bir ay sonra haftada üç güne çıkardım baya etkili oldu tavsiye ederim benim yüzüm sivilce izleri ve leke doluydu şu an baya fark etti ama başladığınızda acele etmeyin seyrek devam edin yüz sonra alışıyor

Toplam 3 beğeni

selin 1 yıl önce

yapısı pütürlü mü

Duygu 2 yıl önce

Benim yurt dışından doktorum önerdi mükemmel sonuç aldım cildimde koyu kahve renkli güneş lekeleri vardı baya iyi geldı cok az belli oluyor şuan kullanmaya devam edeceğim.dermapen yerine önermişti bu kremi estetisyenım Gerçekten bu kadarını beklemiyordum.

Toplam 5 beğeni

Mira 2 yıl önce

Haftada kaç gün sürüyorsun Bi de cildin yağlı mı yoksa karma mi acaba Cevaplarsan sevinirim

Toplam 0 Beğeni

Ayfer 2 yıl önce

1 hafta önce doktorum yazdı gözeneklerim için yüzüm çok berbat gözenekler den ama haftada 3 gün kullanma şartıyla güneş battıktan sonra diye yazmıştı 2 defa kullandım yüzüm kızardı yanma mı desem mahf oldu doktora gittim böyle oldu dedim haftada 2 güne indirdi bakalım ne olacak

Yorumların Tümünü Okuyun