Latte kilo aldırır mı, Latte kahve kaç kalori? Evde sütlü köpüklü latte nasıl yapılır?

Yumuşak içimli olması nedeniyle en çok tercih edilen içeceklerden biri olan sütlü latte, şeker içerikli olduğu için diyettekilerin endişeyle yaklaştığı durumlardandır. Peki Latte çeşitlerinin kalorileri ne kadar, evde diyet sütlü köpüklü kahve tarifi:

Sütle hazırlandığı için hafif bir aromaya sahip olan Latte, kahve bağımlılarının favori içeceklerinden biridir. İtalyanların diline baktığımızda 'Süt' manasına gelen Latte'nin gerçek tam adı ise Caffe Latte Machiato dur. Espresso ya da granül kahve ile buluşan süt, damakta bırakacağı hoş bir tat ile Latte'yi bizlere sevdirmektedir. Hem pratik hem de çok lezzetli bir kahve çeşidi olan Latte'yi içmek için illaki dışarıdan satın almanıza da gerek yok. Evde makinesiz bir şekilde sadece birkaç malzeme ile hazırlayacağınız bol sütlü Latte eşliğinde soğuyan bir kış günü sıcak dakikalar geçirebilirsiniz. Kendine has kıvamı ve hafif aromasıyla severek tüketilen latte kahvenin diyette tüketilip tüketilmediği de merak konusudur. Farklı kahve aromalarıyla yapıldığı zaman kalori miktarı değişeceği için kilo aldırma etkisi olacağı için dikkatli tüketilmesi gereken bir içecektir. Çoğu zaman dışarıda içmekten büyük bir keyif alınan latte, içindeki şeker miktarı nedeniyle bazen istemeden de olsa uzak durulan içecekler arasında. Peki latte diyette içilir mi?

SÜTLÜ LATTE KAÇ KALORİ? LATTE KİLO ALDIRIR MI?

Latte kilo aldırır mı

Latte kilo aldırır mı

Yumuşak içimli olması nedeniyle severek tüketilen Latte kahve, cappuccino’ya göre çok daha fazla süt barındırır. Sadece süte yer verilen Latte de su olmayacağı için içimi daha kolay ve hafiftir. Bu nedenle ağır kahve sevmeyenlerin ilk seçeneğidir. Diyette doğru miktarda tercih edilebilecek olan bir fincan sade kahve, içerisindeki kafein nedeniyle metabolizma hızını arttırır ve daha fazla kalori yakma imkanı sağlar.

Söz konusu sütlü Latteye gelince içerisinde kullanılacak olan sütün yağlı olması ve şeker oranı kilo açısından biraz sıkıntılı olabilir.

Lattenin kilo aldırmaması için günde 1 bardaktan fazla içmemelisiniz. Diyetisyeninizin kontrolü dahilinde her gün 1 bardak ya da 2 günde bir tüketebilirsiniz. Diyette latte içilebilir anca şekeriniz ya da insülin direnci gibi durumunuz varsa tüketmemeniz daha iyi olacaktır. Latte yapılacağı zaman yağsız süt tercih etmek latteler de kaloriyi düşürecektir.

LATTE ÇEŞİTLERİ KALORİLERİ:

17 gramlık 1 paket Nescafe latte: 73 kalori

Karbonhidrat: 1.1 gr
Protein: 1.4 gr
Yağ 2.2 gr

Laktozsuz Sütlü Latte:

Short: 134 kalori
Tall: 209 kalori
Grande: 265 kalori
Venti: 328 kalori
100 gram: 57 kalori

Chai Tea Latte kalori: (Yağsız Süt)

Short: 103 kalori
Tall: 160 kalori
Grande: 208 kalori
Venti: 271 kalori

EVDE SÜTLÜ LATTE NASIL YAPILIR? AZ YAĞLI SÜTLE DİYET LATTE TARİFİ

MALZEMELER:

1 shot espresso ya da 1 tatlı kaşığı granül kahve
1 su bardağı yağsız süt
French press veya süt köpürtücü

YAPILIŞI:

Önce cezvede sütü güzelce ısıtın. Eğer espresso tercih etmeyecekseniz french presste kahvenizi demleyin veya granül kahveyi çok az sıcak suyun içinde güzelce çözdürün. Süt ısındıktan sonra french presse ekleyip sütü köpürtün.

Daha sonra kahvenin üzerine hazırladığınız köpüklü sütü yavaşça ilave edin. Önce sütün, sonra da süt köpüğünün akmasını sağlayın. Kahve-süt ve en üst bölümde süt köpüğü olacak gibi sıralama yapın.

Tretin krem nedir, ne işe yarar? Tretin krem nasıl kullanılır? Tretin kullananların yorumları

İLİŞKİLİ HABER

Tretin krem nedir, ne işe yarar? Tretin krem nasıl kullanılır? Tretin kullananların yorumları
2021 yılının renkleri belli oldu: Pantone, ultimate gri ve canlı sarı’yı seçti!

İLİŞKİLİ HABER

2021 yılının renkleri belli oldu: Pantone, ultimate gri ve canlı sarı’yı seçti!

BİR YORUM YAPIN 1

Kerem 2 yıl önce

Öncelikle yazınız için teşekkürler, evde kendi kahvemizle yaptığımız latte kaç kalori acaba ?