2021 yılının renkleri belli oldu: Pantone, ultimate gri ve canlı sarı’yı seçti!

Dünyanın bütün renklerini bir araya getiren Pantone, her yıl olduğu gibi 2020 için de öne çıkması beklenen rengi belirledi. Pantone'a göre, 2021'nin ultimate gri ve canlı sarı renkleri oldu. Moda haftalarında öne çıkan ve Pantone Renk Enstitüsü tarafından belirlenen 2020-2021 Sonbahar Kış Renk trendlerini gelin hep birlikte keşfedelim...

Global renk otoritesi Pantone’nin belirlediği 2021 modası renk trendleri ve sezonun öne çıkan renkleri belirlendi. Ruhu cesaretlendiren PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647'nin eşleşmesi, sesimizi duymak için doğuştan gelen, görünme, görünür olma, tanınma ihtiyacımızı vurguluyor. İç görüye, yenilikçiliğe ve sezgiye bağlı olan ve bilgeliğe, deneyime ve zekaya saygı duyan bir renk kombinasyonu, yenilenmeye ilham verir ve bizi yeni düşünme yollarına ve kavramlara doğru ileriye doğru iter. Global renk otoritesi Pantone’nin belirlediği 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda trend olan renkleri öğrenin. Stil sahibi bir görünüm elde etmek için bu renklerini tarzınıza uyarlamayı ihmal etmeyin!

2021 PANTONE'NİN BELİRLEDİĞİ RENKLER

Pantone belirlediği renklerden çıkan en baskın renk canlı sarı olarak geliyor. Gösterişli karakteri her halinden belli olan canlı sarı özellikle gece kıyafetlerinin ve aksesuarların vazgeçilmezi olacak.

2021 yılının renkleri

2021 yılının renkleri

20 yılı aşkın süredir Pantone Yılın Rengi, moda, ev mobilyası ve endüstriyel tasarımın yanı sıra ürün ambalajı ve grafik tasarım dahil olmak üzere birçok sektörde ürün geliştirme ve satın alma kararlarını etkilemiştir.

2021 moda rengi

2021 moda rengi

2021 yılında ultimate gri ve canlı sarı uyumu da çok konuşulacak gibi duruyor. Aynı zamanda, ilk defa iki renk seçildiği de belirtildi.

"Birbirinden bağımsız bu iki renk, güç ve umut mesajını ifade etmek için farklı unsurların nasıl bir araya geldiğini vurguluyor."

2021 İlkbahar/yaz Milano moda haftası sokak stili| 2021’de moda dünyasını neler bekliyor? İLİŞKİLİ HABER2021 İlkbahar/yaz Milano moda haftası sokak stili| 2021’de moda dünyasını neler bekliyor?

2021 pantone renkleri neler

2021 pantone renkleri neler

Geçtiğimiz yıllarda başka mavi tonları görünse de sarı renginin seçildiği tek yıl, büyük ekonomik krizin yaşandığı yıldı.

En güzel minimalist küpe modelleri | 2021 yılında öne çıkan küpe modelleriİLİŞKİLİ HABEREn güzel minimalist küpe modelleri | 2021 yılında öne çıkan küpe modelleri

ultimate gri

ultimate gri

Pantone, renk tahmini ve trend paylaşımlarıyla bilinmesine rağmen Pressman, yılın rengini seçerken veriler tarafından yönlendirilmediklerini söyledi. Bunun yerine neye ihtiyaç duyulduğunu ve aranan rengin psikolojik etkilerini araştırdıklarını ekledi.

canlı sarı pantone rengi

canlı sarı pantone rengi

Pantone'un açıklamasına göre sarı renk; iyimserlik ve canlılık ile ilişkilendirilirken gri rengi sakinlik, istikrar ve esneklik duygularını yansıtıyor.

Bu, eğlence endüstrisini ve prodüksiyondaki filmleri, seyahat eden sanat koleksiyonlarını ve yeni sanatçıları, modayı, tasarımın tüm alanlarını, popüler seyahat destinasyonlarını, yeni yaşam tarzlarını, oyun tarzlarını ve sosyo-ekonomik koşulları içerebilir.

En güzel gecelik modelleri hangileri?  2021 en rahat ve şık gecelik modelleriİLİŞKİLİ HABEREn güzel gecelik modelleri hangileri? 2021 en rahat ve şık gecelik modelleri

Etkiler ayrıca rengi etkileyen yeni teknolojiler, malzemeler, dokular ve etkilerden, ilgili sosyal medya platformlarından ve hatta dünya çapında dikkat çeken yaklaşan spor etkinliklerinden kaynaklanabilir.

Latte kilo aldırır mı, Latte kahve kaç kalori? Evde sütlü köpüklü latte nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Latte kilo aldırır mı, Latte kahve kaç kalori? Evde sütlü köpüklü latte nasıl yapılır?
Tarihi Mısır Apartmanı nerede? Mısır Apartmanı'nda kimler oturdu? Mısır Apartmanı geçmişi

İLİŞKİLİ HABER

Tarihi Mısır Apartmanı nerede? Mısır Apartmanı'nda kimler oturdu? Mısır Apartmanı geçmişi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0