Hamileler nasıl giyinmeli? Hamilelikte yapılan giyim hataları ve doğruları

Hamilelik döneminde giyim konusunda rehber olacak en aydınlatıcı bilgileri sizler için derledik. Günümüzde bazı bilinçsiz hamilelerin yaptığı giyim hatalarını ve bu dönemde nasıl giyinilmesi gerektiğini bilmek hem anne adayının hem de bebeğin gelişimi açısından çok önemlidir. Peki hamilelikte kıyafet seçerken nelere dikkat edilmeli? Hamilelikte şık ve rahat giyinmenin püf noktaları neler? Hamile taytı kullanılabilir mi? İşte hamilelikte olması gereken giyim tercihi...

Hamilelik dönemindeki bir anne adayının her şeyden önce kendisini rahat hissetmesi, şık giyinmesinden daha önemlidir. Çünkü içerisinde kendini rahat hissedemeyen bir anne adayı yalnızca kendine eziyet etmekle kalmaz karnındaki bebeğin gelişimini de olumsuz etkiler. Bunun için öncelikli kriterimiz rahatlık olmalıdır. Hamileliğin ilk üç ayında vücutta belirgin bir değişiklik olmayacağından eski kıyafetlerinizi giymeye devam edebilirsiniz. Üçüncü ayı doldurduktan sonra kilo alacağınız ve karnınız büyüyeceği için artık kıyafet almaya başlayabilirsiniz. Hamilelik dönemindeki bir kadının kilo açısından ilk olarak karın ve basenlerinde değişiklik görülür.

hamileler nasıl giyinmeli?

hamileler nasıl giyinmeli?

Bu nedenle günlük hayatta pantolon giymeyi seviyorsanız artık yeni hamile pantolonlarından almanız gerekir. Anne adaylarına özel olarak üretilen bu pantolonların belinde ve karın yerinde esnek bir band vardır. Bu bandın ne çok gevşek ne de çok sıkı olmasına dikkat etmelisiniz. 

DOĞAL KUMAŞLARI TERCİH EDİN!

gebelikte kıyafet seçimi nasıl olmalı?

gebelikte kıyafet seçimi nasıl olmalı?

Yumurtlama (ovulasyon) döneminden sonra vücut sıcaklığınız artacağı için vücutta hava alacak yani terleme yapmayacak özellikteki kumaşları tercih etmelisiniz. Pamuk, keten veya yün türündeki kıyafetlere gardırobunuzda yer açabilirsiniz. İnsan üretimi olup yapay olan kumaşları tercih etmek cildinizde tahrişlere neden olabilir. Hiçbir kıyafetinizin olmadığını düşünerek daha ilk alışverişinizde ellerinizi doldurmak masum gelebilir ancak bu oldukça yanlış bir davranıştır. Çünkü hamile kıyafetlerini üreten markalar, genel kilo alımına göre kıyafetlerini tasarlarlar siz kendi bedeninize uygun olanı tercih etmekte zorlanabilirsiniz. Bu nedenle vücudunuzu aşama aşama tanıyıp ona göre giyinmelisiniz.

HAMİLELİKTE HANGİ KIYAFETLER GİYİLMEMELİ? GİYİM HATALARI NELER?

hamilelikte hangi kıyafetler giyilebilir?

hamilelikte hangi kıyafetler giyilebilir?

- Hamilelik döneminde değişecek olan en belirgin yer karın olacağı için özellikle de bu bölgeyi sıkacak ya da rahatsız edecek kıyafetlerden uzak durmalısınız. Kemer kullanımından kaçınmalısınız.

- İç çamaşırı satın alırken tamamının pamuktan üretilmesine ve kaşıntı verecek kumaş türünün tercih edilmemesine dikkat etmelisiniz.

- Her ne kadar ayakta şık durup uzun boylu olmanızı sağlasa da hamileyken kesinlikle topuklu ayakkabı giymemelisiniz. Bu konuda kendinize güveniniz tam olsa bile en ufak bir ayak burkuntusu ciddi tehlikeleri tetikleyebilecektir.

HAMİLELİKTE NASIL GİYİNİLMELİ? TAVSİYE KIYAFETLER...

hamilelikte giyinmenin püf noktaları neler?

hamilelikte giyinmenin püf noktaları neler?

- Normal insanların bile içerisinde kendini en rahat hissettiği kıyafet türü hiç şüphesiz ki eşofman ve pijamalardır.

- Bel kısmı bol, rahat ve geniş şortları yaz aylarında tercih edebilir, hem şık hem rahat görünebilirsiniz.

- Cıvıl cıvıl renk ve desenleriyle şıklık katacak olan elbiseler, özellikle de hamileliğin son dönemlerine doğru tercih edilebilecek en ideal ve en doğru kıyafetlerdendir. Tiril tiril olan uzun elbiseler içinde kendinizi çok rahat hissedeceksiniz.

- Hamilelikte ödem sorunu olacağı için ayakkabıların geniş ve rahat olması oldukça önemlidir. Dümdüz ayakkabılar yerine en fazla 2 cm topuklu ayakkabı giyebilirsiniz.

HAMİLELİKTE DAR GİYMEK SAKINCALI MI?

hamilelikte dar giymenin zararları

hamilelikte dar giymenin zararları

Hamilelere özel üretilmeyen kıyafetler yerine normal giyim tercih etme lüksünüz olmamalıdır. Çünkü anne adayına dar gelen kıyafetler sıkışıklıktan dolayı bebeğin kordonunun dolanmasına ve hareket etme sınırlarını kısıtlayabilir. Dar giyim deyince akla sadece alt ya da üst değil ayakkabılar da gelmelidir. Ayaklarda öde olacağı için sentetik ya da naylon çoraplar tercih etmemelisiniz. Karın toparlayıcı gevşek body ve dar görünümlü özel hamile taytları giyilebilir.

Hamileler için sakıncalı hareketler! Madde madde hamilelik yasakları

İLİŞKİLİ HABER

Hamileler için sakıncalı hareketler! Madde madde hamilelik yasakları
Yeni doğan bebeğin bakımı nasıl yapılır? Annelere pratik tavsiyeler

İLİŞKİLİ HABER

Yeni doğan bebeğin bakımı nasıl yapılır? Annelere pratik tavsiyeler

BİR YORUM YAPIN 0