Yeni doğan bebeğin bakımı nasıl yapılır? Annelere pratik tavsiyeler

Ne kadar zorlu ve sıkıntılı bir hamilelik atlatılmış olursa olsun annenin bebeğini kucağına aldığı ilk an, yaşadığı duyguların tarifi yoktur. Anne ve baba olma duygusunu ilk defa tadacak olan çiftlerin bebeklerini sağlıklı bir şekilde büyütebilmeleri için yeni doğan bakımına dair tavsiyeleri sizler için bir araya getirdik. Yeni doğan bebeğin bakımı nasıl yapılır? Yeni doğan bebek bakımının püf noktaları neler? Genç yaşta anne olanlara bebek bakımı önerileri...

Savunmasız olarak dünyaya gelen her bebek, bakıma muhtaç olduğu için en çok annesine ihtiyaç duyar. Özellikle de 0-1 ay arası olarak nitelendirilen yeni doğan dönemi, ilk defa ebeveyn olacak kimseler için kaygı verici bir aralıktır. Tecrübesizlikten ve bilinçsizlikten kaynaklanan bir hata bebekte çeşitli sıkıntıları beraberinde getirebileceği için bu dönemde bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir.

Yeni doğan bebek bakımı püf noktaları

Yeni doğan bebek bakımı püf noktaları

Bebeğin ihtiyaçlarını en doğru ve sağlıklı yöntemlerle karşılamak isteyen anne ve babalar için bebek bakımına dair bazı püf noktalar anlatılıyor. Peki yeni doğan bebek bakımının püf noktaları neler?

YENİ DOĞANIN KARNI NASIL DOYURULUR? HANGİ SIKLIKTA EMZİRİLMELİ?

yeni doğan bebek emzirme

yeni doğan bebek emzirme

Uzman önerilerine göre ilk altı ayda yalnızca alınması gereken besin kaynağı hiç şüphesiz ki anne sütüdür. Özellikle de ilk ağız sütü olarak bilinen kolostrum, diğer süte göre biraz daha yağsız ve kurudur. Yeni doğum yapan annenin ilk yapacağı iş bebeğini az da olsa emzirmesidir.

YENİ DOĞAN BEBEK NASIL EMZİRİLMELİ? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

İlk emzirmede gelen ağız sütü, bebeği çeşitli hastalıklara karşı koruyacak ve enfeksiyon kapma ihtimalini azaltacaktır. Bebek hastaneden taburcu edildikten sonraki ilk iki günden sonra ortalama 2 saatte bir emzirilmesi önerilse de bebek her emek istediğinde annesi karşılığını vermelidir.

YENİ DOĞAN BEBEĞİN TUVALET İHTİYACI NASILDIR?

yeni doğan bebek bakımı

yeni doğan bebek bakımı

Bebeğin ilk aylarında günlük olarak 6-8 defa dışkı yapması sizi şaşırtabilir. Ancak bu gayet normal bir durumdur. Anne sütü ile beslenen bebeklerin dışkısı daha yumuşak ve yeşil renklidir. İlerleyen günlerde sarıya dönen dışkı gün ilerledikçe katılaşacaktır. İdrar sayısı ise en az 6-8 defayı bulabilir. Bu sayı bebeğin yeterli beslendiğinin göstergesidir.

EN İYİ 10 BEBEK BEZİ İÇİN TIKLAYIN

YENİ DOĞAN BEBEĞİN BEZİ NASIL DEĞİŞTİRİLMELİ?

Yeni doğan bebeğin altı nasıl temizlenir?

Yeni doğan bebeğin altı nasıl temizlenir?

Özellikle de yaz aylarında sıcak havaların artmasıyla beraber kapalı kalan bez ya da yanlış bezlemeye yönelik oluşan pişik sorunu, hemen hemen her annenin karşılaştığı bir sorundur. Bebeğin altı pislenmişse ya da durduk yere ağlama meydana geliyorsa bebeğin altını doldurduğundan şüphelenmeli ve bebeğin altı kontrol edilmelidir.

YENİ DOĞAN BEBEĞİN ALTI EN DOĞRU NASIL TEMİZLENİR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Bebeğin karnı her doyduktan sonra bağırsak hareketleri hızlanacak ve altını doldurma ihtimali artacaktır. Bu nedenle bebeğin cildinde tahriş, yara, pişik gibi sorunların oluşmaması için sürekli altını değiştirin ve mümkün olduğunca havalandırma yapın.

YENİ DOĞAN BEBEĞİN GÖBEK BAKIMI NASIL YAPILMALI?

yeni doğan bebeğin göbek bağı bakımı nasıl yapılır?

yeni doğan bebeğin göbek bağı bakımı nasıl yapılır?

Bebeğin göbek bağı düştükten 1 gün sonra banyo yaptırılmasını tavsiye eden uzmanlar, açık olan bölgenin enfeksiyon kapmaması için çok dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekiyor. Göbek çevresinin her zaman temiz ve kuru kalması en doğrusudur. Günde 1-2 defa alkollü su ile bakımını gerçekleştirebilirsiniz.

BEBEKLERDE GÖBEK BAĞI BAKIMI NASIL YAPILMALI? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

YENİ DOĞAN BEBEK NASIL UYUTULMALI?

yeni doğan bebek nasıl uyutulur

yeni doğan bebek nasıl uyutulur

Eski zamanlardan günümüze kadar bebek uyutmada uygulanan çeşitli yöntemler arasında klasik ayakta sallama, hafif pışpışlama ya da kucakta sallama uygulanabilmektedir. Dilerseniz kucağınızda taşıyarak zorlanmamak için bebek beşiğinde sallayarak uyutabilirsiniz.

BEBEKLERİ KOLAY YOLDAN UYUTAN YÖNTEMLER İÇİN TIKLAYIN

Bebeğin uykuya dalacağı odanın ısısı 21-24 derece kadar olmalıdır. Bebeğin üzeri örtülecekse boynuna kadar değil yarı hizasında bırakılmalıdır. Bebeğin yatacağı yerde boğulma riskine karşılık oyuncak bulundurmamakta fayda var.

Hamileler nasıl giyinmeli? Hamilelikte yapılan giyim hataları ve doğruları

İLİŞKİLİ HABER

Hamileler nasıl giyinmeli? Hamilelikte yapılan giyim hataları ve doğruları

BİR YORUM YAPIN 1

yenidoganbebekbakimi 4 yıl önce

Yenidoğan bebeklerin bakımı ve gelişimi son derece önemlidir. Bebeklerin göbek bağı ne zaman http://www.yenidoganbebekbakimi.com/yeni-dogan-bebek-kordon-bagi/ buradan öğrenebilirsiniz. Ayrıca bebekler nasıl uyutulur aşamaları nelerdir http://www.yenidoganbebekbakimi.com/yeni-dogan-bebek-uyutma/ buradan bulabilirsiniz. Kısacası yeni doğan bebekler hakkında daha fazla bilgi edinmek için http://www.yendoganbebekbakimi.com yararlanabilirsiniz.