Çağatay Ulusoy hakkında suç duyurusu!

Prof Dr. Orhan Kural, ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ünlülere açtığı davalarla tanınan Prof Dr. Orhan Kural, oyuncu Çağatay Ulusoy hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ulusoy'un Instagram hesabında sigara içerken paylaştığı fotoğraflarla savcılığa gelen Kural, Ulusoy'un gençleri sigaraya özendirdiği ve tütün ürünleriyle ilgili düzenlenen kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan İTÜ Madem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr. Orhan Kural, tütün sektörünün, sigaraya özenti ve merak oluşturmak için ünlü kişileri kullandığını, yıllarca Türk filmlerinde bar, meyhana ve bol sigaralı sahnelerle de bunun başarıldığını savundu.

Bu durumla birlikte, Türkiye'nin en çok sigara içen 10 ülke arasına sokulduğuna dikkat çeken Kural, Instagram'da 1 milyon 300 bin takipçisi bulunan ünlü dizi ve sinema oyuncusu Çağatay Ulusoy'un sigara içerken çekilen fotoğraflarını paylaşmasının, sigara firmalarıyla işbirliği içinde olduğu ihtimalini ortaya çıkardığını ileri sürdü.

Kamu sağlığının zarar görmemesi için, bu tür 'sigaraya teşvik' gayesinde olan paylaşım sahiplerinin bu paylaşımları kaldırılmalı, paylaşımda bulunan kişi ise cezalandırılmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Savcılık, Prof Dr. Orhan Kural'ın şikayetini işleme koyarak incelemeye aldı. 

Çağatay Ulusoy'dan Mesut Özil açıklaması!

İLİŞKİLİ HABER

Çağatay Ulusoy'dan Mesut Özil açıklaması!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 5

leyla alnıaçık 7 yıl önce

bence doğru bir davranış değil, hele gençlerin hayran olduğu, hareketleri ile kitleleri etkileyen kişiler daha dikkatli olmalı, sosyal paylaşım siteleri özel değildir, herkes ulaşabilir

Toplam 2 beğeni

Ahmet 7 yıl önce

İnstagram özel bir mekan değildir. Özel olsaydı o fotoğraflara kimse erişemezdi. Aksine kişilerin paylaşımlarında dikkatli olması gereken bir yerdir. Hele ki ünlüler için bu kural çok daha önemlidir.

Toplam 8 beğeni

gunhan deniz 7 yıl önce

milletin ÖZEL ine karışmak hala PROF olamadığını gösterir. İNSTAGRAM özel bir MEKAN dır.

içerde 7 yıl önce

özel bi yer ise sayfasını gizli tutsun

Anonim 7 yıl önce

Kişiler özelinden başkalarına da hakaret etsin o zaman :) ne de olsa karışamayız.