Mikrofiber bezler nasıl temizlenmeli?

Temizlik yaparken sıklıkla kullanılan mikrofiber bezlerin temizliği nasıl yapılmalı? İşte miktofiber bezleri temizleme yöntemleri...

Mikrofiber bezleri çamaşır makinesine atmadan önce birkaç püf noktaya dikkat etmek gerekir. Bezleri makineye atmadan önce üzerinde bulunan saçları, tozu ve tortuların elle temizlenmesi gerekir. Mikrofiber bezleri makineye atarken diğer çamaşırlarla bir atmamaya özen gösterin. 

Kirli bezleri diğer çamaşırlarla bir yıkamak kıyafetlerin daha çok kirlenmesine sebep olur. Ayrıca bezleri yıkarken yumuşatıcı ürünler kesinlikle kullanılmamalı. Tüm bunlara dikkat edildiği taktirde orta sıcaklıktaki suyla bezler yıkanarak çamaşır telinde kurutulabilir. 

Mikrofiber bezleri elde yıkamak içinse, musluğun altında mümkün oldukça doğal sabunla yıkamak gerekir. Bu esnada bezi sürekli sıkmak yerine yumuşak hareketlerle temizlemek önemlidir. 

Çok kirli bezler için sirke kullanılabilir. Sirke, bezlerin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Ancak bu işlem için saf sirke kullanmak önemlidir. Su dolu bir kabın içine sirke ekleyerek bezler kolayca temizlenebilir. 

BİR YORUM YAPIN 0