Sebze ve et nasıl saklanır?

Sebzeler, meyveler ve et temel besin maddeleridir. Ancak bunları doğru şekilde saklayıp pişirmediğiniz zaman sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilirler.

Sebze ve baklagiller insan sağlığı için son derecede önemli gıdalardır. Sağlığınız için vazgeçilmez olan bu gıdalar doğru pişirilmediklerinde ne yazık ki vitamin değerlerini kaybederler. Bununla da kalmayarak yarardan çok zararlı bir hale dönüşebilirler.

Bu sebeple sebzelerin ve baklagillerin doğru pişirilmesi gerekir. Bu besinleri çok kolay kurallara uyarak besin değerlerini kaybetmeden pişirip sevdikleriniz için sağlıklı yemekler haline getirebilirsiniz.

İşte o öneriler:

Sağlıklı yemekler yapmak için uymanız gereken en önemli kural etler, sebzeler, meyveler ve ekmek için farklı kesme tahtaları kullanmak. Eti kestiğiniz tahta ile asla sebze ya da meyve kesmemelisiniz.

Bir ikinci kural ise kuru baklagilleri pişirmeden önce haşlamak. Baklagilleri pişirmeden önce haşlarsanız oluşan gazlardan kurtulursunuz. Haşlanmadan pişirilen baklagiller bağırsaklarda gaz oluşumuna neden olabilmekte ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir.

Sebzelerinde kendilerine göre pişirme ve saklama yöntemleri vardır. Sebzeleri buzdolabında 2 veya 4 derece sıcaklıkta saklamak gerekir. Domates ve salatalık gibi hassas yiyecekler buzdolabında değil oda sıcaklığında saklanmalıdır. Satın alınan sebze ve meyveler bir hafta içinde tüketilmelidir. Eğer sebze ve meyvelerinizi derin dondurucuda saklamanız gerekiyorsa bu süre altı ayı geçmemelidir.

Etli bir yemek yapmanın en önemli püf noktası ise eti daha önceden haşlamaktır. Bu şekilde etin daha yumuşak olmasını ve sindiriminin kolaylaşmasını sağlarsınız. 

5 adımda kış aylarında şık görünmenin yolu

İLİŞKİLİ HABER

5 adımda kış aylarında şık görünmenin yolu
Adriana Lima'nın güzellik sırları

İLİŞKİLİ HABER

Adriana Lima'nın güzellik sırları
Bebeklere kalça ultrasonu çektirilmeli mi?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklere kalça ultrasonu çektirilmeli mi?
Demet Akalın Nursel Ergin'e ateş püskürdü

İLİŞKİLİ HABER

Demet Akalın Nursel Ergin'e ateş püskürdü

BİR YORUM YAPIN 0