Mutfakta kullanılan yağların saklanma koşulları

Yağlar, yemeklerin vazgeçilmezidir. Yemeğe lezzet veren hatta kalitesine göre yemeğin tadını bile değiştirebilen yağları ne kadar süre kullanabileceğinizi biliyor musunuz? İşte sizlere yağların ömürleri…

Mutfakta yemek yaparken en çok ihtiyaç duyulan gıdalardan biri yağlardır. Ancak yağlarında belli bir kullanma süreleri vardır. Peki, bu süre ne kadardır? İşte sizlere mutfakta kullanılan yağların kullanım süreleri...

ZEYTİNYAĞI 

Ege mutfağının vazgeçilmez yağı olan zeytinyağı, aynı zamanda çok sağlıklıdır. Bununla birlikte zeytinyağı, en uzun süre saklanabilen yağlardan biridir. Salatalarda ve sebze yemeklerinde kullanılan zeytinyağını uygun saklama koşullarında 24 ay muhafaza edebilirsiniz. Ancak bunun için zeytinyağını cam bir şişe içinde saklamanız ve ışıktan uzak tutmanız gerekir.

TEREYAĞI 

Pek çok şerbetli tatlıda ve tencere yemeklerinde kullanılan tereyağı da Türk mutfağının olmazsa olmaz yağlarından biridir. Tereyağı, dondurulduğu takdir de 12 aya kadar saklanabilmektedir. Saklanacak olan tereyağı, bir buzdolabı poşetine konularak buzdolabının dondurucu bölümünde saklanmalıdır. Bunun dışında tereyağı, tamamen eritilerek cam bir kâsenin içinde de saklanabilir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI 

Türk mutfağının yabancı olduğu bu yağ, aslında insan sağlığına son derece yararlı bir yağ çeşididir. Özellikle tatlılara konulan Hindistan cevizi yağı, serin ve karanlık bir yerde tutulduğunda 12 aya kadar saklanabilir.

Ev yapımı leke çıkarıcı sprey nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ev yapımı leke çıkarıcı sprey nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0