Meyvelerin bozulmaması için ne yapılmalı?

Doğru yöntemlerle muhafaza edilemeyen meyveler, bozularak insan hayatını riske atabiliyor. Peki meyvelerin bozulmaması için ne gibi önlemler almak gerek? İşte bilinmesi gerekenler...

Sıcak havaların da etkisiyle doğru bir şekilde muhafaza edilmeyen meyveler kolaylıkla bozulabiliyor. Peki hangi meyveye bozulmaması için ne yapılması gerekiyor? İşte cevabı...

MUZ

Kalsiyum bakımından zengin olan muzu bozulmadan saklayabilmek için uygulayabileceğiniz en ideal yöntem, sap kısmını streç filme sarmaktır. Bunu yaptığınız takdirde muzunuz 1 hafta boyunca çürümeyecektir.

PORTAKAL

Dolapta muhafaza ettiğiniz portakal kabuklarının su ile temas etmesi bozulma sürecini hızlandıracağından dolayı suyun değmeyeceği alanda saklamalısınız. Ayrıyeten portakallar, güneş ışığı almadan oda sıcaklığında en az 2 gün boyunca bekletilebilir.

Portakalları dilimlediyseniz, sıcak suyun içine şeker döküp portakal dilimlerini şurup haline getirin. Böylece portakallarınız 1 sene boyunca tazeliklerinden ödün vermemiş olacaktır.

KARPUZ

Dilimlenen karpuzlar buzdolabında daha çabuk bozulacağı için kapaklı bir cam kabın içinde muhafaza edilmelidir. Bu yöntem dilimlenen karpuzların 2-3 gün daha fazla bozulmadan durmasını sağlayacaktır.

ŞEFTALİ

Taze aldığınız şeftalilerin bozulmaması için temiz bir plastik poşete koyun. Ardından poşetin ağzını hava almayacak şekilde sıkıca bağlayın. Eğer hava alma durumu varsa şeftaliniz çok çabuk bir şekilde bozulabilecektir.

ELMA

Elmaları iyice yıkadıktan sonra dilediğiniz büyüklükte keserek içindeki tomurcukları ayırın. Ardından elmaları buzdolabı poşetine koyarak elmaları saklayın.

Dekoratif sepet nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Dekoratif sepet nasıl yapılır?
Pişirme kağıdından sıkma torbası yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Pişirme kağıdından sıkma torbası yapımı
2018 yılının en şık vintage mobilyaları

İLİŞKİLİ HABER

2018 yılının en şık vintage mobilyaları

BİR YORUM YAPIN 2

Vatandaş 5 yıl önce

Karpuzu ikiye kesin, yeşil kısımları hariç streç filmle kaplayın ve buzdolabına su değmeyecek yere koyun . Yiğeceğiniz zaman streç filmi açıp ihtiyacınız kadar alın ve streç filmi geri kapatın. Bu şekilde karpuzunuzu 10 gün boyunca taze taze buzdolabında saklayabilirsiniz.

Toplam 12 beğeni

Salim 5 yıl önce

Iyi bir yontem. Karpuzu arka tarafindan halka halka keserek tuketmek daha uzun sure dayanmasi saglayabilir

Toplam 0 Beğeni