Avokado nasıl soyulur? Avokadonun çabuk yumuşaması için ne yapılır?

Doygunluk hissi verdiğinden dolayı diyet tariflerinin başında yer alan avokado, hem salatası hem de yemeği olarak tercih edilmektedir. Ancak avokadoların soyulması için önce yumuşamış olması gerekmektedir. 1 hafta süre yumuşamalarını beklemeniz yerine sizlere avokadoların çabucak yumuşamaları sağlatacak yöntemler hazırladık. İşte, avokado hakkında bilgiler...

Yeterli yemek yiyemeyenler için önemli bir besin olan avokado, A, C ve E vitamini bakımından zengindir. Kalp ve damar sağlığını koruyan bu sebzenin yapısı hem yumuşak hem serttir. Sert olan yapılar olgunlaşmadığını gösterir. Tüketilmek ve soymak için yumuşaması beklenir. Avokadoyu soyma işlemi hakkında tüm tüyoları göz önünde bulundurarak,"Avokado nasıl soyulur?"sorunuza ilişkin ayrıntılı yanıtı haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz. Ayrıca avokadoların yumuşamasını beklemekten sıkılanlar için hazırlanan, harika yöntemleri bulacağınız bilgiler ise sizleri keyiflendirecek. İşte, o yöntemler...

Avokado nasıl soyulur?

Avokado nasıl soyulur?

AVOKADONUN FAYDALARI NELERDİR? HABERİMİZİN İÇERİĞİNE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLAYIN

AVOKADO NASIL SOYULUR?

Avokadoyu kolaylıkla soymak için yumuşayana kadar temiz bir bezin içerisinde bekletiniz. Yumuşadıktan sonra elma soyar gibi soyup daha sonra ortadan ikiye ayırınız. Çekirdeğini çıkartıp kareler halinde dilimleyiniz. Beklemek istemeyenler için ise, mikrodalga pratik bir yumuşatma yöntemi olacaktır. Streç filme yumuşatmak istediğiniz avokadoları sarınız. Daha sonra avokadoları mikrodalganın içine koyunuz. İki saniye çeviriniz. Yumuşayan avokadoları kolayca soyunuz.Avokado nasıl soyulur?

Avokado nasıl soyulur?

ELMA VE MUZ İLE YUMUŞATMA;

Kese kağıdının içerisine bir adet avokado ve bir adet elma veya muz atınız. Kesenin ağzını kapattıktan sonra kağıdı avucunuzun içerisinde yuvarlayınız. Elma veya muzun etkisi avokadoların yumuşamasına etken olacaktır.

Avokado nasıl soyulur?

Avokado nasıl soyulur?

Avokadoyu bir elma ile kapalı bir kese kağıdı içerisine koyunuz. Bir kürdan ile torbaya delikler açın ve oda sıcaklığında bırakın. Meyve bir ile üç gün arasında olgunlaşacaktır.


Avokado nasıl soyulur?

Avokado nasıl soyulur?

AVOKADO NASIL SAKLANIR?

- Ham bir avokado aldıysanız üzerine limon sürüp streç kağıdına sarınız ve bir kaç gün buzdolabında bekletiniz.

- Avokado olgun ise yarıya bölünüz çekirdekli olan hangi kısımsa sadece o parçaya limon sürünüz ve streç kağıda sararak buz dolabında bekletiniz. Diğer parçayı tüketebilirsiniz.

- Avokadoyu buzlukta saklamanız için iyice eziniz ve içine limon suyu katınız. Daha sonra avokadoları hava almayacak bir kaba yerleştiriniz ve buzluğa yerleştiriniz. 4 veya 5 ay buzlukta saklayabilirsiniz.

- Avokadoyu olgunlaştırmak istiyorsanız, içi elma muz olan bir kaba yerleştiriniz. meyvelerin bir odada kalarak birbirlerine yaydıkları etilen gazı sayesinde meyvenin olgunlaşma süresi hızlanabilir.

- Avokadoyu olgunlaştırılmasının yavaşlaması için ise birbirine değmeyecek şekilde peçetelerin içerisine koyunuz. Ve buzdolabında saklayınız.

Siyah renk mobilyalarla uygulanabilecek dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Siyah renk mobilyalarla uygulanabilecek dekorasyon önerileri
Ev karantinası nasıl olmalı? Evden koronavirüsü uzak tutmak için...

İLİŞKİLİ HABER

Ev karantinası nasıl olmalı? Evden koronavirüsü uzak tutmak için...

BİR YORUM YAPIN 0