En güzel masa örtüleri evde nasıl dikilir?

İki örtünün üst üste kullanılması gibi farklı tarzlarda masa örtüleri vardır. Birbirinden farklı renkleri ve desenleri ev ortamında uyum içerisinde kullanabilirsiniz. Peki, pratik yöntemlerle masa örtüsü nasıl örülür? İşte, yeni başlayanlara özel masa örtüsü örme tüyoları...

Ev eşyalarınızı taşıyan ve masaların görselliğini oluşturan masa örtüleri her çeşidiyle çoklu seçenekler sunuyor. Zevkinize göre kumaşı seçebilir ve ona uygun masa örtüsü dikimi uygulayabilirsiniz. Hangi kumaşın hangi dikime ait olduğunu bilmeniz önemli bir husus olduğu için bazı pratik masa örtüsü dikim tekniklerini sizlerle paylaşıyoruz. Masa örtüsü dikim teknikleri nelerdir?

 

MASA ÖRTÜSÜ DİKİMİ İÇİN TEKNİKLER:

Pazar veya rulo şeklinde satan kumaşçı dükkanlardan elde edebileceğiniz saten polyester kumaşları alabilir ve hesapladığınız ölçülere göre ayarlayarak uçlarını üçgen yaparak dikebilirsiniz.

Saten tasarımlı masa örtüsü

Saten tasarımlı masa örtüsü

Mevcut olan rengarenk keten masa örtüsü eteklerine beyaz fistolarla süs yapabilirsiniz. Değişik bir tarz içinse renkli fistoları da değerlendirebilirsiniz. Kare örtülere dikey şekilde de ayarlama yapabilirsiniz.

keten tasarımı masa örtüsü

keten tasarımı masa örtüsü

Her çeyiz sandığında bulunan danteller genellikle kullanılmadığından rafa kaldırılır. Hünerli el emekleriyle elde edilen dantelleri masa örtüsü kumaşlarında da kullanabilirsiniz.

dantelli masa örtüsü

dantelli masa örtüsü

- Dikim işlemi yapacağınız tek renk kumaşlar için çizgiler tasarlayıp desenlerle kendi tarzını tasarlayabilirsiniz.

Masa örtüsü kumaş tasarımı

Masa örtüsü kumaş tasarımı

- En önemli ihtiyaç kullanılmayan ve artık kumaşları kullanabilirsiniz. Artık kumaşlardan masalarınızın kenarlarına süsleme yapabilirsiniz.

Artık kumaş tasarımı

Artık kumaş tasarımı

Evde Pandispanya keki yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Evde Pandispanya keki yapmanın püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 0