Çiçek ve bitki nasıl kurutulur?

Özel günlerde aldığımız çiçekler, evde beslemekte olduğumuz çiçeklerin dökülmesi gibi bir çok çiçek israf olabiliyor. Bu güzel nadide çiçekler kuruduğunda da oldukça hoş kullanıma sahip olabiliyor. Çiçek kurutmanın püf noktaları nelerdir?

Genelde çiçekler kuruduğunda atılır veya bir kitap, defter gibi eşyaların arasında saklanmaya layık görülür. Aslında çiçekleri atmak veya onları sergilemeden bir eşyanın arasında saklamak yerine kurutarak rengarenk bir aksesuar parçası haline getirebilirsiniz. Çiçekler nasıl kurutulur? Çiçekleri kurutmanın püf noktaları nelerdir?

Çiçek nasıl kurutulur?

Çiçek nasıl kurutulur?

ÇİÇEK VE BİTKİ KURUTMA

- Hezaren çiçeği çiçek açmamışken toplanılmalıdır. Işık görmeyen bir odada baş aşağı şeklinde asarak kurumasını sağlayınız.

- Papatya çiçeğini kurutmak için papatya çiçeğinin merkezi hafif bir şekilde solma görünümü aldığında çiçeği anında kopartınız. Daha sonra su dolu bir cam kasenin içine yerleştirip bir hafta kadar suyun içerisinde bekletiniz.

- Şakayık, lale veya gülleri hali hazırda çiçek açmamışken toplayınız ve baş aşağı olması şartıyla sıcak bir yere koyunuz. Örneğin; aşağı bir şekilde bir kalorifer peteğinin üzerine asılı bırakabilirsiniz

Çiçek kurutma yöntemi

Çiçek kurutma yöntemi

- Ihlamur çiçeği  haziran ayında toplanması gereken bir çiçektir. Yapraklarından buket olacak şekilde ayırarak buket halinde bir köşede saklayabilirsiniz.

- Meşe ve gürgen çiçekleri Ağustos ve Eylül ayında toplanmalıdır. Temiz bir vazonun içerisine sıcak su ve iki damla gliserin damlatılmalıdır. Su soğuduktan sonra karışımın içerisine meşe ve gürgenler konulmalıdır. Yapraklar nemli bir hal alana kadar suyun içerisinde bekletilmelidir.

- Tahıllar ev aksesuarları arasında en çok tercih edilen çeşittir. Demet halinde saklanmalı ve baş aşağı bir yere asılarak kurutma işlemi gerçekleştirilmelidir.

Kaliteli vernik seçimi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kaliteli vernik seçimi nasıl yapılır?
Perde takarken yapılan hatalar

İLİŞKİLİ HABER

Perde takarken yapılan hatalar
Sezonun ikili takım modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun ikili takım modelleri

BİR YORUM YAPIN 0