Bahar mevsiminde bitki bakımı nasıl yapılır?

Bahar mevsimi çiçeklerin, bitkilerin bakımının yapılması gereken mevsimdir. Toprağın sağlıklı olması çiçeğin verimli bir yapıda büyümesine olanak sağlamaktadır. Bahar mevsimi bitki bakımı nasıl yapılır? Bitki bakımının kolay ve pratik yöntemleri nelerdir? Haberin ayrıntıları bitki bakımı sayfa içeriğinde...

Bitkilerin toprağını havalandırmak, budamak ve çürümüş yaprakları veya otları temizlemek yapılması gereken temel bitki bakımı olarak bilinmektedir. İlaçlanmanın zamansız yapılması veya zamanında yapılmaması gibi problemler konu hakkında yetersiz bilgiye sahip olunmasından kaynaklanmaktadır. Bahar mevsiminde bitki bakımı nasıl olmalıdır? Bitki bakımında neler yapılması gerekir? Yanıt için haberimizin ayrıntılarına bakınız...

Bitki bakımı

Bitki bakımı

BİTKİ BAKIMI

- Bahara yakın, antoryum, kurt kulağı, duvar sarmaşığı, kolyoz, krofon, difenbahya, aralya, benjamin, eğrelti otu, kaladyum, , kauçuk, paşa kılıcı gibi yapraklı bitkilerin ekimi kolay olacaktır.

Gündüzsefası, petunya, karanfil, cam güzeli, godetya, mine, aslanağzı, begonya, yıldız çiçeği, anbrietia gibi çiçekleri, kaktüsleri, nane, reyhan, roka, maydanoz, kabak ve çilek gibi meyvelerin ekimi de kolay olacaktır.

Bazı ekimleri tohumla, bazılarını soğan şeklinde bazılarını ise kimi fide olarak ekebilirsiniz. Bitkiler için farklı büyüklüklerde saksıları seçmeye özen gösteriniz.

Bitki bakımı

Bitki bakımı

Yapraklı bitkileri direkt güneş almayan, nemli ve ortalama sıcaklıkta alanlarda saklayınız. Bitkileri haftalık olarak sulayınız ve yapraklarını tozdan, topraktaki taşlara engel olunuz. Böylelikle çiçeğiniz uzun ömürlü olacaktır.

Ara ara kuruyan yaprakları nemli bezle siliniz. Tozlu bırakmanız çürümesine neden olabilir. Toprağını hafifçe havalandırınız.

Bitki bakımı nasıl olmalı?

Bitki bakımı nasıl olmalı?

- Bitkiniz şekline yapısına göre saksı seçimine özen gösteriniz. Yerini seven bir çiçek mutlu ve uzun ömürlü olacaktır.

- Çiçeklerin topraklarını bir çubukla havalandırma işlemini düzenli olarak yapınız. Aksi halde havasız kalmalarına neden olabilirsiniz.

Görülmesi gereken kütüphaneler

İLİŞKİLİ HABER

Görülmesi gereken kütüphaneler
Güvelerden kurtulmak için yapılması gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Güvelerden kurtulmak için yapılması gerekenler
Gündelik nesneleri dekoratifleştiren çalışmalar

İLİŞKİLİ HABER

Gündelik nesneleri dekoratifleştiren çalışmalar

BİR YORUM YAPIN 0