Alışverişlerde kapıda ödemenin avantajları ve dezavantajları

İnternet alışverişinde çeşitli güven sorunlarının yaşanmasına karşılık, bu sorunların giderilmesine yönelik yöntemlerde geliştirilmektedir. Hem güven hem de ödeme açısından yaşanan sorun ve tereddütlere çözüm olarak teslimat sırasında kapıda ödeme seçeneği sunulmaktadır. Güvenli alışveriş için yapılması gereken tüm aşamalar için haberimizin içeriğini okuyabilirsiniz...

Kapıda ödeme seçeneği çok cazip bir seçenek gelse bile içerisinde avantaj olduğu kadar dezavantaj da barındırmaktadır. Hem satıcı hem de tüketicinin mağdur olduğu kadar karlı olabileceği şartlar mevcut olmaktadır. Peki satıcı ve tüketici için avantajlar nelerdir? Satıcı ve tüketicinin dezavantajları konusunda hangi önemli ayrıntılara değinilmelidir? Günlük hayatta yoğun olarak kullanılan internet alışverişinde, kapıda ödeme sisteminin avantaj ve dezavantajları hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için sıraladık...

KAPIDA ÖDEME SATICININ AVANTAJLARI

Kapıda ödeme sisteminin satıcı için avantajlarının başında elbette güven ve ödeme sorununun aşılması gelmektedir. Birçok kişi, gelişen güvenlik önlemlerine karşılık internet üzerinden alışveriş yapmaktan çekinmektedir. Dolayısıyla çok almak istediği bir ürünü sırf bu güven problemi nedeniyle almaktan vazgeçmektedir.

TÜKETİCİNİN AVANTAJLARI

Kapıda ödeme sistemi sayesinde tüketiciler sipariş ettikleri ürünü teslim alırken görmektedir. Herhangi bir ödeme yapmadan kontrol etme şansı olmaktadır. Bir sorun var ise ödeme ve başka bir işlem yapmadan siparişin iptal olmasına fayda sağlamaktadır.

Tüketicinin avantajları

Tüketicinin avantajları

SATICININ DEZAVANTAJLARI

Müşterinin siparişten vazgeçme durumu, iletişim numarasını veya adresini eksik yazma durumu, teslimat esnasında kargonun adresi farklı bir yere teslim etmesi, gönderilen ürünün defolu ulaşması, müşteri kaybı gibi sorunlar satıcıya dezavantaj doğurmaktadır.

Tüketicinin dezavantajları

Tüketicinin dezavantajları

TÜKETİCİNİN DEZAVANTAJLARI

Ürünün görselden farklı olması, kargo bedeli ödeyerek firmayla iade sürecinin başlatılması, kargo şirketi ile anlaşmazlık, bazı internet alışveriş sitelerinin ürüne ek ücret talep etmesi gibi sorunlar tüketiciye dezavantaj oluşturmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0