Örümceğe zarar vermeden kurtulmanın yolları

Örümcekler, kendilerine ait yuva inşa etmeyi severler. Ağ denilen belli belirsiz cisim onların ağa takılı sallanarak uyudukları, beslendikleri yerlerdir. Peki, eve giren örümceğe zarar vermeden nasıl dışarı atılır? İşte, örümceğe zarar vermeden kurtulmanın yolları...

Örümcekler kendi aralarında çeşitlere ayrılmaktadır. Özelliğe belli belirsiz olan gri ve büyük örümcek evlerde yaşayan zararsız olanlarıdır. Sessizliği sevmektedirler. Soğuk veya aşırı sıcak havalarda eve gireceği yer buldukları zaman evin tavanlarında ve ücra köşelerine ağ kurmak konusunda oldukça isteklidir. Örümceği öldürmek dinimizce hoş olmadığından dolayı her çeşit örümceğe zarar vermeden evden uzak tutmanın yolları nelerdir? Örümceği evden dışarı atmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz..

ÖRÜMCEĞİ EVDEN DIŞARI ATMANIN YOLLARI

- Bir maşrapa ve gazete kağıdını elinizde bulundurunuz. Maşrapayı örümceğin altına tuttuktan sonra hızlı bir hareketle gazete kağıdı yardımıyla örümceği maşrapaya doğru düşürmeye çalışınız.

Örümceğe zarar vermeden evin dışına atmanın yolları

Örümceğe zarar vermeden evin dışına atmanın yolları

- Gazeteyi kalın sayfalarıyla katlayarak dikdörtgen şekline getiriniz. Cüzdan görünümünü aldığında örümceği içine doğru ittiriniz. 

- Boş bir su şişesini ters çeviriniz ve açık ağzı ile örümceği içine kapatınız. Şişeyi yavaşça oynattığınızda örümcek şişenin içerisine doğru yürümeye başlayacaktır.

- Orta boy bir havlu veya örtüyü örümceğin altına tutunuz. Gazete kağıdı yardımıyla örümceği havlunun veya örtünün üzerine düşürünüz. Pencereden aşağı örtüyü çırpabilirsiniz.

- İçi boş kibrit kutusunun hafif ağzını açınız. Arkasını çevirip açık ağzını örümceğin üzerine kapatınız. Örümceği içeri hapsettikten sonra kibrit kutusunu yavaşça kapatırken bu hareketle örümceği kutunun içine sürüklemiş olacaksınız.

Örümceği evden kovmak için yöntemler

Örümceği evden kovmak için yöntemler

ÖRÜMCEĞİN EVE GELMEMESİ İÇİN NE YAPILIR?

Nane yağı ile su karışımını bir sprey şişesinin içerisine doldurunuz. Evin tavaları dahil olmak üzere duvar köşelerine ve kapı arkalarına sıkınız. Evinize hijyenik bir koku yayılacağı gibi örümceklerin eve girmesine engel koymuş olacaksınız.

BİR YORUM YAPIN 0