Baharatlar nasıl saklanmalı? Baharatları saklama koşulları nelerdir?

Evde hazırlanan veya aktardan alınan baharatları uzun süreli kullanmak sanıldığından zor değildir. Rutubetten uzak tutulması gereken baharatları birden çok yöntemle doğal halleriyle saklayabilirsiniz. Peki, baharatlar nasıl saklanmalıdır? Baharatı saklama koşulları için hangi yöntemler kullanılmalıdır? İşte, yanıtlar...

Baharatlar, sulu ve katı yemeklere katılmaktadır. Yemeğin lezzetini artırmak için kullanılan baharatlar, tazeliğini korumazsa yemeğin kalitesini düşürebilir.Organik baharatların kullanım süresi kimyasal içeriklere nazaran daha uzundur. O nedenle aktarcıda satın alınan baharatları güvenilir yerlerden almaya dikkat ediniz. İstanbul'da bulunan en iyi aktarcılar nerededir? adlı haberimize göz atmak için tıklayın. Peki, baharatlar nasıl saklanır? Baharatı saklamanın püf noktaları nelerdir? İşte, yanıtlar...

Baharatlar nasıl saklanır

Baharatlar nasıl saklanır

BAHARATLAR NASIL SAKLANIR?

- Baharatlar öncelikle cam, hava alacak kaplarda muhafaza edilmemelidir. Baharatlar hava ile temas ettiğinde böceklenir ve bozulmaya yüz tutar. Bu yüzden seramik gibi ağzını iyi kapatacağınız kapları tercih etmelisiniz.

Baharatları saklamanın püf noktaları

Baharatları saklamanın püf noktaları

- Baharatları doğrudan güneş ışığı alan yerlerden uzak tutunuz. Baharatların tadının kaçmasına neden olacaktır.

Fırın üstü ya da ocak yanı gibi sıcaklığın sürekli artırıp azaldığı yerlerde baharat muhafaza etmek tercih edilmemelidir. Böceklenme ve nemlenme sorunu yaşanabilir.

Baharatlar nasıl saklanır

Baharatlar nasıl saklanır

Yemeklerle birlikte pişirmek için raflara konulan baharatların ağzını açık bırakmayınız. Nemlenme sorunu yaşanır ve baharat daha sonraları kullanılmaz bir şekil alabilir.

Taze otları poşet içine koyarak, daha uzun süre kullanmak için buzdolabında dondurabilirsiniz. Kullanacağınız zaman taze olarak alabilirsiniz. 

Kullandığınız baharatların tadı eskisi gibi değilse ya da farklı kokuyorsa kesinlikle kullanmayı bırakınız. Faydası olmayacaktır midenize zarar verebilir.

Baharatlar nasıl uzun ömürlü kullanılır

Baharatlar nasıl uzun ömürlü kullanılır

- Baharatların içerisine pirinç tanesi, koyabilirsiniz. Taze kalmasını ve nem tutmamasını sağlayacaktır.

- Baharat kutusunun içerisine bir tutam sedef yaprağı koyunuz. Sedef yaprağı harareti alır ve baharata taze bir aroma kazandırır.

BİR YORUM YAPIN 0