Pirinç suda bekletilmeli mi? Pirinci suda bekletmeden pilav yapılır mı?

Tane tane pilav yapmak herkesin istediği bir yemek kuralıdır. Yanlış yöntemler yüzünden pilav tatsız olmakta ve lapa bir görünüm almaktadır. Türk sofralarının baş tacı olan pilavı yapmadan nelere dikkat edilmelidir? Pirinç suda bekletilmeli mi yoksa bekletilmemeli mi? İşte, anne pilavını tutturmanın püf noktaları...

Yaklaşık 10.000 yıl önce, Çin’in Yangtze Nehri kenarında yaşayan avcı toplayıcılar, yaşam biçimlerini değiştirecek bir hamle yaparak üretime geçtiler ve pirinç yetiştirmeye başladılar. Ülkemizde her yemeğin yanına yapılan pirinç hemen hemen her akşam sofralarda yerini alır. Pirinç pilavı bulgura nazaran en çok evlerde pişen ve annelerimizin gözü kapalı yaptığı yemeklerden biridir. Pirinç kolay gibi gözükse de nasıl yapıldığı bilinmiyorsa lapa bir tat alması veya iyi pişmemiş olması kaçınılmazdır. Pilav yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Pilav yemeğinin yapımında pirinci suda bekletmenin büyük faydası vardır. Bizde pirinç suda bekletilmeli mi yoksa bekletilmemeli mi konusunda fikir almak isteyenlere gerekli bilgileri paylaşıyoruz. İşte, pirincin işlenişi hakkında bilinmesi gerekenler...

 pirinç suda bekletilmeli mi yoksa bekletilmemeli mi

pirinç suda bekletilmeli mi yoksa bekletilmemeli mi

PİRİNÇ SUDA BEKLETİLMELİ Mİ BEKLETİLMEMELİ Mİ?

Pirincin suda bekletilmesi sağlık açısından oldukça önemli olduğundan suda bekletilmesi önerilmiştir. Tuzlu suda bekletilmesinin sebebi pirinçlerin ikiye ayrılmamalıdır. Eğer pirinç sıcak suda bekletilirse, tenceredeki su pirinciyle aynı hizada olmalıdır. 

Pirinç pilavı yapmanın püf noktaları

Pirinç pilavı yapmanın püf noktaları

Deneylere göre yetişirken pirinçte endüstriyel zehirler ve böcek ilaçlarından ötürü arsenik izlerine rastlanmaktadır. Profesör Meharg'e göre; en güvenli pilav yapma yöntemi pirinci bir gece önceden ıslatmak, ertesi gün iyice yıkamaktır.

Pirinç pilavı tane tane nasıl olur

Pirinç pilavı tane tane nasıl olur

Profesör Meharg, bir ölçek pirince iki ölçek su ilave ederek normal bir pilav ölçeğiyle yapmayı denedi. Ancak içeriğindeki arsenik (kanser yapıcı madde) oranının tamamen gitmediğini fark etti. Bir gece önceden ıslatılan pirinçte ise zehrin yüzde 80 oranında azaldığı ortaya çıktı. Pirinci beş ölçek suda pişirmek en sağlıklı pilav pişirme yöntemi olacaktır.

Ayrıca bir diğer dikkat etmeniz gereken püf noktası da her pirinç pilavında kullanılacak olan su ölçüsü farklılık gösterebileceğinden alıştığınız marka ve bölgenin pirinci ile pilav pişirmenizi daha doğru olur.

Uygun fiyata alışveriş yapılabilecek antika pazarları ve spot çarşıları

İLİŞKİLİ HABER

Uygun fiyata alışveriş yapılabilecek antika pazarları ve spot çarşıları

BİR YORUM YAPIN 8

tunctunc 3 yıl önce

He.her cok dogridir lo direm.Bende büle bilürem..Diremkine pirici bizli suda bekletin lö.

yuscin 3 yıl önce

En kralı pilav pişirsin isterse. Araba pilavının üzerine pilav tanımam

Toplam 1 beğeni

Pilavsever 3 yıl önce

Enfazla bire iki .bire 5 pirinç çorbası olabilir

Toplam 3 beğeni

Volkan 3 yıl önce

Benim yaptığım pilavı kimse yapamaz tane tane geliyor

Toplam 1 beğeni

Esra 3 yıl önce

Evet doğru, bu arada akılları karıştıran 1 e 5 ölçü konusu sanırım bu çekme usulü değil salma usulü pişirilen pilav

Toplam 4 beğeni

Hanim 2 yıl önce

2 bardak pirince 4 bardak su konulursa çok güzel olur tane tane

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun