Zona hastalığı (Gece yanığı) nedir? Zona hastalığının belirtileri nelerdir?

Zona hastalığı, halk arasında ‘gece yanığı’ olarak da bilinir. Genellikle egzama ile karıştırılır. Kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Peki zona hastalığı (Gece yanığı) nedir? Zona hastalığının belirtileri nelerdir? Sizler sık yaşanan cilt sorunlarından biri olan zona hastalığı hakkında her şeyi araştırdık. İleri yaşlarda görüldüğünde ölümle bile sonuçlanan zona hastalığına dair merak edilenleri haberimizde...

Suçiçeği hastalığı sırasında vücuda yerleşen varisella zoster virüsü, bağışıklık sisteminin zayıf düşmesiyle, kendini zona hastalığı olarak ortaya çıkarır. Zona hastalığı, ciltte belli bir bölgede oluşan kabarık, kaşıntı ve döküntü gibi belirtiler gösterir. Aynı zamanda depresyon, stres, yaşlılık ve vücudun direncini düşüren hastalıklarda zonaya neden olmaktadır. Varisella zoster virüsü, sinir köklerine yerleşen bir virüs olduğundan zona hastalığına yakalanan kişilerin şiddetli ağrılar yaşamasına sebep olur. En çok göğüs ve baş bölgesini etkileyen zona hastalığı, sırt, karın, kalça, kol, bacak ve boyunda da görülür.

Zonaya ne iyi gelir? Zona tedavisinde kullanılan şifalı bitkiler neler? İLİŞKİLİ HABERZonaya ne iyi gelir? Zona tedavisinde kullanılan şifalı bitkiler neler?

zona hastalığı yani gece yanığı nedir

zona hastalığı yani gece yanığı nedir

ZONA HASTALIĞI TEKRARLAR MI?

Zona tekrarlanan bir hastalık değildir. Fakat bazı insanların vücut dirençlerinin zayıf olmasından dolayı hastalık tekrar ortaya çıkabilir.

ZONA BULAŞICI BİR HASTALIK MIDIR?

Suçiçeği hastalığı ya da zona geçirmemiş bir kişi zona yaralarına temas ederse, bu kişide virüs, suçiçeği hastalığı olarak ortaya çıkar. Çünkü varisella zoster virüsü vücuda ilk kez girmiştir. Zona ya da suçiçeği geçirmiş kişiler bağışıklık sistemleri zayıf olmadığı sürece hastalık kendini tekrarlamaz.

zona hastalığının belirtileri nelerdir

zona hastalığının belirtileri nelerdir

ZONA HASTALIĞININ TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Zona hastalığında da suçiçeğinde olduğu gibi erken tanı çok önemlidir. Hastalığın ilk üç günün de virüsün sinir sistemine yayılmasını engellemek için ilaç tedavisine başlanması gerekir. Aynı zamanda hastanın bağışıklık sistemi zayıf ise bunun için ek ilaç takviyesi yapılır. Eğer tedavi aksatılırsa ciltte meydana gelen yaraların ve döküntülerin iyileşmesi yıllar sürebilir.

zona hastalığı nasıl tedavi edilir

zona hastalığı nasıl tedavi edilir

ZONA HASTALIĞINA İYİ GELEN YİYECEKLER?

  • Kuşburnu; içerdiği antivirüs maddeleri sayesinde ciltte virüsler yüzünden deforme olmuş alanları temizler. Kuşburnundan yapılan çay ile bu hastalığın şiddetli ağrılarını azaltabilirsiniz.
  • Zerdeçal; hemen hemen her şeye faydası olan bu besinin zona hastalığına da iyi gelir. 
  • Bal; zona hastalığı ile savaşmanın en kolay yolu bağışıklığı güçlendirmektir. Bu yüzden bal ile vücudun direncini artırarak bu hastalıktan daha hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz.
  • Semizotu; omega-3 yağ asidi bakımından balıktan daha zengin olan bu ot ile vücuttaki vitamin eksikliğini gidererek sinir hücrelerini güçlendirebilirsiniz. 
Çocuklarda diş muayenesi ne sıklıkla olmalı? Çocuklarda düzenli diş muayenelerinin önemi!

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda diş muayenesi ne sıklıkla olmalı? Çocuklarda düzenli diş muayenelerinin önemi!
Cildi güzelleştiren sağlıklı shot tarifleri! Ginger Shot nedir ve nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Cildi güzelleştiren sağlıklı shot tarifleri! Ginger Shot nedir ve nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 10

Afiyet olsun 1 ay önce

Şeker hastası değilseniz bulabilirseniz bu derdin şifası "Göksulu Armutu" ... fakat bulamazsınız çünkü büyük ilaç firmaları Türkiyedeki Göksulu armutu ağaçlarını söktürüp kiraz ağacı diktiriyor yazın bol bol yiyin ve kış için bir kaç kilo kurutup hazır bekletin kışın kurusunu tüketin

Zeynep 3 yıl önce

Ağrısını geçirebilecek bir yöntem varmı? Çok dayanılmaz da :(

Banu 4 yıl önce

Arkadaşlar Doktor bir antibiyotik ve merhem veriyor, bunun yanı sıra kuşburnu ve meyan kökünü bitki çayı olarak 2 fincan tüketebilirsiniz, yara olan yerlere 5 dk kaynattığınız meyan kökünün suyuyla kompres yapıp, hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz, zerdeçallı bal yiyebilirsiniz.. Kısa sürede Zona’dan eser kalmayacaktır. Acil şifalar dilerim

Toplam 6 beğeni

Melek 4 yıl önce

Şu an bende var ağrısına uyuyamıyorum :(

Toplam 2 beğeni

Bekir 3 yıl önce

Bende sızı gibi gelyor 2 dk flns onra gido yine gelyoe lanet olsun oyle şeye haytimi karati önercein bişey varmi

Toplam 1 Beğeni

Bircan 4 yıl önce

Bendede 6 gun once cikti suan geciyor kuruyor bi ilac yaptilar tulumba suyuna zeytin yagi birde limon sıkıp calkalayin bi saat kadar olusan kremsi sıvıyı peceteye koyup sürün allahin izniyle gececektir

Toplam 6 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun