Egzersizde doğru bilinen yanlışlar

Sağlıklı ve uzun yaşamak için egzersiz yapmak şart. Ancak, egzersiz yapmakla ile ilgili bilinen bazı yanlış bilgiler kişilere faydadan daha çok zarar veriyor. İşte sizlere egzersiz yapmakla ilgili doğru bilinen yanlışlar...

Uzun ve sağlıklı bir ömür geçirmek için hem sağlıklı beslenmek hem de egzersiz yapmak gerekiyor. Her ne kadar gün içerisinde yaşanan yoğunluklar buna imkan vermese de uzmanlar düzenli egzersizin kilo alımını engellediği gibi, kalp damar hastalıklarını da önlediğini vurguluyor. Ancak toplum içinde egzersizle ilgili bilinen bazı yanlış bilgiler vücutta hasara neden olabilecek sonuçlar doğuruyor. 

İşte sizlere egzersizlerle ilgili doğru bilinen yanlışlar...

- Pek çok insan kısa yürüyüşler yapmanın çok faydalı olmayacağına inanır. Aslına bakılırsa kısa ama düzenli yürüyüşler haftada bir kere yapılan ağır sporlardan daha etkilidir. 

- Sanılanın aksine egzersiz yaparken çok yorulmakta egzersizin verimli olduğu anlamına gelmiyor. Yapılan araştırmalar vücudun taşıyabileceğinden daha fazla egzersiz yapmanın kalp hastalığına neden olabileceğini söylüyor. 

- Toplumda egzersizlerle ilgili olarak bilinen bir başka yanlış inanış ise; kilolu kişiler egzersiz yapmaları halinden kalplerinin zorlanabileceğidir. Bu yanlış bir inanıştır. Obezite olan kişiler doktorun tavsiye ettiği egzersiz hareketlerini yapabilirler. 

- "Mekik çekmek karın yağlarını eritir" inanışı da yanlıştır. Mekik çekmek yağları eritmez sadece karında bulunan kasların daha belirgin olmasını sağlar. 

- Egzersiz yapmayı bıraktığınızda, eski kilolarınızı geri alacağınız düşüncesi de yanlış bir inanıştır. Spor yapmayı bıraktıktan sonra kilo aldıysanız bu muhtemelen yemek yeme alışkanlığınızın yanlış olmasından kaynaklanan bir durumdur. 

- Aç karnına spor yapmakta, sanılanın aksine tehlikeli durumlardan biridir. Aç karnına egzersiz yapmak yerine egzersizden bir saat önce hafif bir yemek yemek daha yararlıdır. 

Diyet mi daha hızlı kilo verdirir spor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Diyet mi daha hızlı kilo verdirir spor mu?
Ramazan'a özel egzersiz programı

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan'a özel egzersiz programı
Yürüyüş şeklinden karakter analizi

İLİŞKİLİ HABER

Yürüyüş şeklinden karakter analizi

BİR YORUM YAPIN 0