Diyet mi daha hızlı kilo verdirir spor mu?

Obezitenin çok fazla yaygınlaştığı bu çağda kilo vermek isteyenlerin en büyük sorunu "diyet mi daha hızlı kilo verdirir yoksa spor mu" sorusunun yanıtını bulamamaktır. İşte spor mu diyet mi kilo verdirir sorusunun yanıtı...

Kilo vermek isteyenlerin ilk aklına gelen "diyet mi kilo verdirir spor mu" sorusudur. Kimileri sadece yediklerini kısıtlayıp sıkı diyetlerle zayıflamaya çalışırken kimileri de fazla kilolarından ağır egzersizlerle kurtulmaya çalışır. Fakat her iki yöntemde kilo problemi olan birine sağlıklı ve kesin bir çözüm getirmez. Çünkü fit bir vücudun en büyük kuralı sporu ve diyeti aynı anda uygulamaktır.

DİYET VE SPORU BİRLEŞTİRMENİN EN VERİMLİ YOLU

Evde sağlıklı, doğal ve düşük karbonhidratlı yemekler tüketerek ve günde sadece 30-60 dakikalık yürüyüş yaparak ideal kilonuza ulaşabilirsiniz. Ancak ağır fitness antrenmanları yapıyorsanız, protein yönünden daha zengin beslenmelisiniz. Ayrıca diyet ve sporu bir arada uygularken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta haftada 1 ya da 2 günü egzersiz ve sporsuz geçirmeniz gerektiğidir. Çünkü her gün spor yaparsanız kaslarınız çok fazla yorulur ve kendini geliştirmek için fırsat bulamaz. Bu durumda gelişiminizi sekteye uğratır ve kilo vermenizi engeller.

Black latte nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Black latte nasıl yapılır?
Egzersizde doğru bilinen yanlışlar

İLİŞKİLİ HABER

Egzersizde doğru bilinen yanlışlar
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

taha 5 yıl önce

diyet

Nimet 5 yıl önce

Çok doğru buldum çünkü ikisi bir arada yapılması gerekir Ben kendi hayatimdadda böyle yapıyorum spor ve diyet ayrılmaz bir ikili

Toplam 5 beğeni