Sodalı Türk kahvesi nasıl yapılır? En kolay bol köpüklü kahvenin püf noktaları

Damaklarda lezzet bırakan Türk kahvesi, Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kadar gelmiş en eski kahve hazırlama ve pişirme metotlarındandır. Kendine has tadı, köpüğü, kokusu, sunuluş biçimiyle özgün olan Türk kahvesinin pratik yapımı ve püf noktalarını içeriğimizde bulabilirsiniz. Hadi gelin birlikte en kolay bol köpüklü kahvenin püf noktalarına bakalım.

Türk kahvesi bazen bir kız isteme merasimine bazen de iki dostun dertleşmesine şahit oluyor. Ülkemizde çaydan sonra en çok tüketilen içecekler arasında listenin başında yer alan Türk kahvesi, uzmanların da sağlık açısından faydalı olduğu için önerdiği bir içecektir. Her gün bir fincan tüketilen Türk kahvesi vücudun şeker oranını dengeleyerek kalp rahatsızlıklarının da önüne geçiyor. Hem sağlıkla hem de günlük hayatla bu kadar iç içe geçmiş Türk kahvesi, bol köpüklü olduğunda keyifle içiliyor. Ancak bunu sağlamak biraz marifet ister. Pazar sabahları kahvaltıların ardından severek içilen Türk kahvesini daha önce hiç maden suyu ve dondurma kullanarak yaptınız mı? Maden suyu ya da soda ile yapılan Türk kahvesi hem daha lezzetli hem de daha köpüklü oluyor. Gelin Türk kahvesinin nasıl yapıldığını ve köpüklü olması için püf noktaları birlikte inceleyelim...

türk kahvesi nasıl yapılır

türk kahvesi nasıl yapılır

SADE TÜRK KAHVESİ TARİFİ:

Her şeyden önce Türk kahvesi taze olmalıdır. Hazır paketlerde satılan kahvelerden  ziyade eğer imkanınız varsa çektirerek taze kahve alın.

Daha sonra kaç kişiye kahve yapacaksanız o kadar bardakla ölçerek suyu cezveye koyun. Sulardan bir tanesini eksik koyun. Bu eksikliği tamamlamak için içine bir parça buz atın. Bu buz kahvenin köpüklü olmasına yardım edecek. Çünkü  su ne kadar soğuk olursa kahve o kadar köpüklü olur.

Türk kahvesinin yanında ne iyi gider? Kahvenin yanına yapılan ikramlıklar İLİŞKİLİ HABERTürk kahvesinin yanında ne iyi gider? Kahvenin yanına yapılan ikramlıklar

kahve tarifi

kahve tarifi

Kahveyi bakır bir cezvede ağır ateşte pişirmek gerekir. Aniden pişmesi tadının kötü olmasına ve köpürmemesine neden olur.

Kahve piştikten sonra üzerinden köpükleri alıp fincanlara eşit şekilde paylaştırmak gerekiyor. Kahve tamamen kaynamaya başlayıp hafif köpürünce altını kapatın ve cezvelere dökün.

pratik türk kahvesi

pratik türk kahvesi

SODALI TÜRK KAHVESİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
İstediğiniz miktarda şeker
Fincan ölçüsünde soda

YAPILIŞI

Cezvenin içerisine kahveyi ekleyin. Dilediğiniz miktarda şekeri ilave edin.  Son olarak bir fincan sodayı cezvenin içerisine ekleyin. Kabarmaya başladığında fincanının içerisine boşaltabilirsiniz.

kahvenin püf noktaları

kahvenin püf noktaları

MADEN SULU KAHVE TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı öğütülmüş kahve çekirdeği
5 su bardağı su
1/4 su bardağı soda
1/4 su bardağı vanilyalı dondurma
Erimiş çikolata
Hindistan cevizi
Buz 

bol köpüklü türk kahvesi tarifi

bol köpüklü türk kahvesi tarifi

YAPILIŞI

Kahve ve suyu kavanozun içine alarak 15 dakika boyunca çalkalayın. Bir tülbent yardımıyla kahveyi süzün ve bardağın içine boşaltın.

Bardağın içine sırasıyla buzları, dondurmayı ve sodayı ekleyin. Son olarak üzerine eritilmiş çikolatayı ve Hindistan cevizlerini ekleyerek servis edin. 

Afiyet olsun...

KAHVENİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • Türk kahvesini nemden, tozdan ve hava almayan cam bir kavanozun içerisinde saklayınız. Böylece herhangi bir değişme, bozulma olmayacaktır. Birden fazla paket almayınız. Fazla miktarda alınan paket kahveler bayatlamaya yüz tutabilir.
  • Kahveyi pişirirken kullanacağınız su kesinlikle klorlu yani musluk suyu olmamalıdır. Kahvenin kalitesini olumsuz etkiler. Kullanacağınız suyun soğuk su olması lazım eğer sıcak su ile pişirmeye çalışırsanız köpüklü olması neredeyse imkansız olabilir. Kahveyi hemen olması için altına yüksek ateşe verirseniz köpüklenmesine engel olabilirsiniz. Mümkün oldukça en kısık ateşte yapınız.

BOL KÖPÜKLÜ KAHVE TARİFİ

BOL KÖPÜKLÜ KAHVE TARİFİ

  • Kahveyi yaparken mümkün oldukça hiç karıştırmayınız. Kaşıkla karıştırmanız köpüğün sönmesine neden olabilir. Kahveyi bol köpüklü istiyorsanız kahveyi fincanlara servis ederken en önemli detay şüphesiz kahveyi birden dökmemeniz olacaktır. Her fincana eşit miktarda kahve servis ederseniz köpükler üzerinde belirecektir.
Çocuklar Türk kahvesi içmeli mi? Kahve kaç yaş için uygundur?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar Türk kahvesi içmeli mi? Kahve kaç yaş için uygundur?
UNESCO onaylı Dünya Türk Kahvesi günü nasıl ortaya çıktı? Neden kutlanır ve önemi nedir?

İLİŞKİLİ HABER

UNESCO onaylı Dünya Türk Kahvesi günü nasıl ortaya çıktı? Neden kutlanır ve önemi nedir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0