Balayı nedir, balayına ne zaman gidilir? Balayında ne yapılır? Muhteşem balayı tatili planlama

Eşinizle muhteşem bir balayı tatili hayal ediyor ve bu tatilinizin unutamayacağınız güzellikte geçmesini istiyorsanız, hatasız bir balayı planlaması yapmalısınız. Evlilik öncesinde konuşulan balayı tatilinde nelerin yapıldığını ve balayında ihtiyaç duyacağınız tüm nesneleri sizler için valize sığdırdık! Peki balayın valizine ne konur, balayına çıkmadan önce nasıl planlama yapılmalı? Balayına ne zaman gidilmeli?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Gündelik yaşantımıza baktığımızda; hayatlarını birleştirme kararı almış ve evlenmiş olan çiftlerin düğün sonrasında baş başa çıktıkları tatil ''Balayı'' olarak ifade edilmektedir. İngilizcede ''Honey Moon'' olarak geçen balayının ilk olarak nasıl ortaya çıktığı ile ilgili türlü türlü rivayetler vardır. Balayı denildiğinde aklımıza ilk gelen şey, çiftlerin gerçekleştirmiş oldukları romantik bir tatil olsa da aslında evliliğin ilk dönemlerini ifade eden bir söz ve gelenektir. Muhteşem ve kusursuz bir düğün için gecesini gündüzüne katarak sürekli bir koşuşturma halinden olan taraflarda özellikle de gelin damada göre çok daha telaşlı ve streslidir. Düğün hazırlıkları içerisinde olan çiftlere baktığımızda pek çoğunun düğün arifesinde hastalanırlar. Gerek stresten kaynaklı gerek de sağlıksız şok diyetlerden dolayı halsiz düşen vücut, hazırlıklar bitip rahatlandığı zaman hastalıkla kendini gösterir.

Sağlıklı, unutamayacağınız bir balayı için düğünden hemen sonraki gün balayına gitmek yerine vücudunuzun toplanması için biraz daha beklemeniz karlı olabilir.

BALAYI NEDİR, BALAYI TATİL PLANLAMASI NASIL YAPILIR?

Balayı nedir? Balayı ilk nasıl ortaya çıktı?

Balayı nedir? Balayı ilk nasıl ortaya çıktı?

Evlilikten hemen ertesi gün yapılabildiği gibi 1 hafta sonra ya da 1 ay sonrasında yapılan balayı tatilinin güzel geçmesi için güzel ve dikkatli bir balayı planı yapılmalıdır. Balayı tatili için düşünülecek ana detay, romantik ve ekonomik bir balayı oteli seçmek olacaktır. Balayı için tercih edilmesi düşünülen otelden memnun kalmak istiyorsanız, öncesinde otelin müşteri hizmeti ve ilişkileri yönünden ne derecede olduğuna bakmalısınız. Özellikle de butik otelde balayı yapmak isteyen çiftler, sitedeki ziyaretçi yorumlarını kesinlikle atlamamalıdır.

Evlenmeden önce Uzak Doğu balayı tatili hayali kurduysanız dil konusunun çok önemli olacağını unutmamalısınız. Ayrıca yaz mevsiminde düğüne yakın son dakika balayı planlaması yapmak çoğu çift için önerilmez. Nedeni ise pahalıya patlamasıdır. Uygun bir bilet alımı için erken rezervasyonla indirimlerden yararlanabilirsiniz.

Balayına ne zaman gidilir? Düğünden kaç gün sonra balayına çıkılır?

Balayına ne zaman gidilir? Düğünden kaç gün sonra balayına çıkılır?

Özel günleri romantik anlara dönüştürmek için organize edilen balayı suitleri, çoğu zaman gereksiz masraftır. Yalnızca çiçek konseptleri ile karşılanacağı için masraf ikiye katlanabiliyor. Böyle yapmak yerine normal tatile gidiyormuş gibi rezervasyon yaptırmak daha mantıklıdır.

TIKLA OKU: EVLİLİK KADER MİDİR? DUA İLE KADER DEĞİŞİR Mİ?

BALAYINA NE ZAMAN GİDİLİR? BALAYINA DÜĞÜNDEN HEMEN SONRA GİTMEK...

Balayı en güzel nerede yaşanır? Romantik balayı otelleri

Balayı en güzel nerede yaşanır? Romantik balayı otelleri

Görkemli bir düğün organizasyonu için verilen emek elbette sade nikah hazırlıklarındaki yorgunlukla eş değer sayılamaz. Daha fazla koşuşturma olacağı için daha çok yorulunacak ve ertesi güne rezerve edilmiş balayı tatilindeki ilk günlerde çok keyifli geçmeyecektir. Tüm gün ayakta durup onlarca kişiyi karşıladıktan sonra en eğlenceli anların yaşandığı danslı bölüme geçilerek birbirinden hareketli performanslarla kolayca yorulunabiliyor.

Bu gibi durumların yaşanmaması için düğün gününün gecesi özel bir otelde ya da evde dinlenerek geçirilebilir. Rahat ve keyifli bir balayı tatili için en azından 3 gün beklenebilir. Ancak çiftler kendilerini iyi hissediyorsa, kendilerini çokta fazla yormamak kaydıyla ertesi gün yapabilir. 'Balayı en sağlıklı ne zaman yapılır?' sorusuna cevap olarak da ideal süre olarak ilk haftadan sonrayı belirleyebiliriz.

Balayında nereye gidilir? Balayı rotaları

Balayında nereye gidilir? Balayı rotaları

Balayına ertesi gün ya da 1 hafta sonrasında çıkanlar olduğu gibi ilk bir ay içinde ya da ilerleyen aylarda yapanlarda vardır. Dolayısıyla balayı tatiline çıkış süreci çiftlere göre görecelidir.

BALAYINDA NE GİYİLİR? BALAYI VALİZİ NASIL HAZIRLANIR?

Balayı tatilinde herhangi bir problem yaşamamak için balayı valizinizi planlı bir şekilde gerçekleştirmelisiniz. Gidilecek şehrin ya da ülkenin iklim özelliklerini, ihtiyaçlarını ve bütçesini göz önünde bulundurabileceğiniz alışveriş listesi yapabilirsiniz. Gelin ve Damat için eksiksiz balayı valizi için haberimizin devamını inceleyebilirsiniz...

GELİNLERDE BALAYI İÇİN VALİZ İHTİYAÇ LİSTESİ:

Özel geceler için şık ve rahat elbise, Rahat ve şık iki ayrı çift ayakkabı, Günlük ve balayı için iç çamaşırları, Sevilen takılar, Gecelik veya pijama

YAZ BALAYISI İÇİN VALİZE KOYULMASI TAVSİYE EDİLENLER...

Balayı valizi

Balayı valizi

Mayo/Bikini, Renkli renkli etekler, Şortlar, Birkaç bluz ve tişört, Şapka, Terlik, Sandalet, Plaj havlusu, İnce bir hırka veya şal.

KIŞ BALAYISI İÇİN VALİZE KOYULMASI TAVSİYE EDİLENLER...

Mont, Bot, Eldiven - bere - atkı, Termal kıyafetler, Kulaklık, Su geçirmez termal çoraplar, Kayak çantası.

GELİN İÇİN KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİ:

Makyaj malzemeleri, Diş fırçası ve macunu, Diş ipi, Saç şekillendiriciler, Tokalar
Saç kremi, Şampuan, Korumalı vücut ve yüz kremi, Makyaj temizleyici, Cımbız, Tırnak makası ve törpü, Oje, Aseton, Pamuk, Saç maşası, Tarak, Jilet, Deodorant ya da roll-on, Parfüm, Cilt bakım ürünleri.

DAMATTA BALAYI İÇİN VALİZ İHTİYAÇ LİSTESİ:

Damat balayı valizi

Damat balayı valizi

Pantolon, Akşam yemekleri için gömlek, Bir rahat bir şık ayakkabı, İç çamaşırları, Çorap, Kemer, Pijama.

YAZ BALAYISI İÇİN VALİZE KOYULMASI TAVSİYE EDİLENLER...

Şort, Terlik, Tişört, Şapka, Mayo, Plaj havlusu.

KIŞ BALAYISI İÇİN VALİZE KOYULMASI TAVSİYE EDİLENLER...

Eldiven - bere - atkı, Termal kıyafetler, Kulaklarınızı sıcak tutacak kulaklık, Su geçirmez çoraplar, Mont, Bot, Kayak çantası.

En iyi balayı otelleri! Muhafazakar balayı otelleri

En iyi balayı otelleri! Muhafazakar balayı otelleri

DAMAT İÇİN KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİ:

Tıraş makinesi, Köpük, Yüz kremi, Tarak, Diş fırçası, Saç ürünleri, Şampuan, Deodorant, Parfüm.

HER İKİNİZE DE LAZIM OLACAK OLAN BALAYI İHTİYAÇLARİ:

Otel, restaurant ve diğer rezervasyon kağıtları, Nikah cüzdanı ve pasaportlar, Acil durumda ulaşılabilecek doktorunuzun telefonu, Pasaport, rezervasyon çıktıları gibi bazı belgeler, Güneş koruyucu krem, Lens takıyorsanız lens suyu, gözlük, Reçeteli ilaçlar ve reçete, Anti-bakteriyel mendil, Sinek kovucu sprey, Acil tıbbi yardım kiti.

BALAYINDA NE YAPILIR? EĞLENCELİ VE ROMANTİK BALAYI İÇİN ÖNERİLER

En iyi balayı otelleri! Balayında hangi otellere gidilir?

En iyi balayı otelleri! Balayında hangi otellere gidilir?

Maddiyat durumunuz yeterliyse ve ille de balayı suitte kalmak istiyorsanız özel olarak hazırlanan imkanları doyasıya kullanın. Örnek verecek olursak balayı odasına özel yatakta kahvaltı ile keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz. Jakuzili balayı odalarında dinlenebilirsiniz. Balayı için tercih ettiğiniz yerde özel turlara katılabilir, eğlenceli aktivitelerle heyecan ve adrenali doruklarda yaşayabilirsiniz. Gezilerde görüp aldığınız minik hediyelikler ilerleyen zamanlarda sizlere çok güzel bir anı kalacaktır.

Evlilik sonrası eşinizle geçireceğiniz ilk baş başa balayı tatilinde bol bol fotoğraf ve video çekebilirsiniz. Balayında çektiğiniz fotoğrafları sosyal medyaya atmak için vaktinizi çalmayın, fotoğraf sonra da atılır ama eşinizle ilk özel anlarınız bir daha geri gelmeyecektir. Keyifli vakit geçirmeye bakın :)

BALAYINDA NERELERE GİDİLİR? MUHTEŞEM  BALAYI ROTALARI

Romantik balayı önerileri

Romantik balayı önerileri

Evleneceğimiz kişi ve zaman belli mi? Evlilik kader mi, dua kaderi değiştirir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Evleneceğimiz kişi ve zaman belli mi? Evlilik kader mi, dua kaderi değiştirir mi?
Nasip ve kısmet ne demek? İşte ve evlilikte nasibin seni bulması! Nasip ile ilgili ayetler...

İLİŞKİLİ HABER

Nasip ve kısmet ne demek? İşte ve evlilikte nasibin seni bulması! Nasip ile ilgili ayetler...

BİR YORUM YAPIN 0