150 bin TL'lik  evlilik kredisi başladı! 150 bin TL Evlilik kredisi başvuru şartları 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda duyurduğu devlet destekli evlilik kredisinde, yeni evlenen gençlere 150 bin lira evlilik kredisi verileceği açıklanmıştı. Evlilik kredisi için başvuru 15 Şubat 2024 tarihinden itibaren aile.gov.tr üzerinden e-Devlet aracılığıyla alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği evlilik kredisi müjdesi hakkında aramalar son zamanlarda büyük ivme kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Gençlerimizi aile kurmaya teşvik ediyoruz. Yeni evlenen çiftlerimize iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Aile ve gençlik bankası kuracağız. Bu banka ile gençlerimizi destekleyeceğiz. Doğal gazın geliri ile destekleyeceğiz. Hibe ve teşvik programları ile yanlarında olacağız. Şartların zorluğu imkanların kıtlığı onları korkutmasın. Ben uygulamanın başında olan bir insan olarak konuşuyorum.'' demişti. Gözler evlilik kredisi başvuru tarihlerine çevrilirken konuyla ilgili olarak beklenen resmi açıklama gelmişti. Yeni evleneceklere faizsiz 150.000 TL kredi desteği yasallaştı.

 İşte 24 ay geri ödemesiz evlilik kredisiyle ilgili yeni detaylar...

2023 Evlilik kredisi

2023 Evlilik kredisi

Yeni evleneceklere devletten ikramiye müjdesi! Kimler yararlanabilir ne kadar ödeme yapılıyor?İLİŞKİLİ HABERYeni evleneceklere devletten ikramiye müjdesi! Kimler yararlanabilir ne kadar ödeme yapılıyor?

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI GÖKTAŞ: "HAYIRLI OLSUN"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Attığımız her adımda aile müessesesini güçlendirmeye ve gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun." ifadelerini kullanmıştı.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu için başvuru tarihini duyurdu. Buna göre; 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat 2024 Perşembe günü alınmaya başlanacak.

Krediden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını https://www.turkiye.gov.tr/ilksan-evlilik-yardimi-basvurusu adresi üzerinden yapabilecek.

Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlıyor

Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlıyor

Bakan Göktaş açıklamasında, başvuru için gerekli şartların açıklanmaya devam edeceğini de söyledi. Başvurusu onaylanan gençlere 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz toplamda 150 bin lira faizsiz kredi verilecek.

Evlilik kredisi başvuruları nereden yapılacak

Evlilik kredisi başvuruları nereden yapılacak

Yeni evleneceklere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları "aile.gov.tr" internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.

YAŞ KRİTERİ BELLİ OLDU

Başvuru detaylarını açıklayan Bakan Göktaş, "Fondan faydalanmak isteyen gençlerimizin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor." ifadelerini kullanarak fondan yararlanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerektiğine de vurgu yaptı.

Evlilik Kredisi yaş kriteri

Evlilik Kredisi yaş kriteri

İKİ ASGARİ ÜCRET DETAYI DİKKAT ÇEKTİ!

Fondan yararlanmak isteyenlerin gelirlerine yönelik bir kriterin olup olmadığına yönelik soruya cevap veren Göktaş konuyla ilgili olarak "Yoğun fizibilite çalışmaları yapıldı, uluslararası kriterler incelendi. Çok sayıda gencimizin söz konusu fondan yararlanması için çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiği yönünde bir kriter belirlendi." dedi.

Evlilik Kredisi asgari ücret

Evlilik Kredisi asgari ücret

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER? 

Başvuru için Bakanlığın "aile.gov.tr" internet sitesini işaret eden Bakan Göktaş, “Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgesini belirledik.

  • Deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tutuyoruz.
  • Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik.
  • Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız.
  • Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek.
  • İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız.
  • Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken para ile orantılı şekilde süreci yürüteceğiz.”

EVLİLİK DESTEĞİ 4 İLDE BAŞLAYACAK!

Gençlere evlilik desteği kapsamında 2 yıl ödemesiz, sonrasında 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek 150 bin liralık faizsiz kredi için Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya pilot iller olarak belirlenmişti. 

Deprem bölgesindeki gençler bu krediden öncelikli olarak faydalanacak. İlerleyen süreçte program Türkiye genelindeki tüm gençleri kapsayacak.

Ayrıca programdan yararlanmak isteyenlerin bakanlık tarafından evlilik öncesi ve sonrası sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor.

EVLİLİK DESTEĞİ 4 İLDE BAŞLAYACAK

EVLİLİK DESTEĞİ 4 İLDE BAŞLAYACAK

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis Başkanlığına sunulan Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi hakkında bilgi veren AK Parti aGrup Başkanvekili Leyla Şahin Usta"Teklifin merkezinde; bizi biz yapan, kutsal saydığımız ailenin korunması yatmaktadır." dedi.

"Fonun kaynaklarının nerede, nasıl kullanıldığı kamuoyuyla paylaşılacak"

Kanun teklifinin 9 maddeden oluştuğunu açıklayan Usta, "Temel hedefimiz; fonun kaynaklarının aktarılmasıyla birlikte aile müessesesinin güçlendirilmesi ve korunması, gençlerin evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine kurulmasının sağlanması, gençlerin ve ailelerin sosyal risklere karşı korunması, gençlerin gelişim ve girişimlerine destek verilmesi için kullanılması." ifadelerini kullandı.

Petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarından gelecek mevcut gelirler üzerinden yüzde 20'sinin fona aktarılmasının planlandığını açıklayan Usta, ayrıca var olan fonlar veya yeni kurulacak fon gelirlerinin de yüzde 10'unun aktarılmasının kanun teklifinde yer aldığını belirtti.

Kanun teklifi 9 maddeden oluşacak

Kanun teklifi 9 maddeden oluşacak

Kamu kaynaklarının denetlenebilirliği, şeffaflığı noktasında altışar aylık aralarla fonun kaynaklarının nerede nasıl kullanıldığının kamuoyuyla paylaşılacağını anlatan Usta, kanun teklifinde ihtiyaç duyulacak yönetmeliklerin çıkarılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı'na yetki verildiğini söyledi.

"4,5-5 milyar liralık bir kaynak aktarılabilecek"

Fonun büyüklüğünün sorulması üzerine Usta, "Şu anda mevcut doğal gaz, petrol ve maden kaynaklarından yüzde 20'si alınacak. Projeksiyonlar yapıldı. Projeyle birlikte gelen ihtiyaca göre, yüzde 20'nin aktarılmasıyla en az 4,5-5 milyar liralık bir kaynağın aktarılabileceğini söyleyebilirim." bilgisini verdi.

Evlilik desteği kredisi

Evlilik desteği kredisi

Pilot il olarak deprem bölgesinden başlayacaklarını açıklayan Usta, "Başvurular dijital yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız kendi platformunda, dijital mecralarında ilan edecek. Arkasından gençlerimiz başvuracaklar. Gençlerin başvurularıyla ilgili şartlar dijital ortamda yayınlanacak. Şartları tutan gençlerimize 2 yıl ödemesiz, sonrasında 4 yılda geri ödeme şartıyla 150 bin lira faizsiz kredi verilecek." diye konuştu.

"Deprem bölgesi için ikinci evlilikler de söz konusu olabilir"

Kredilerin ilk evliliğini yapanlara mı verileceğine yönelik soruya Usta, şöyle yanıt verdi:

"İlk evlilikler önceliğimiz ama deprem bölgesiyle başlıyoruz pilot iller olarak. Belki genç bir kardeşimiz eşini kaybetmiş olabilir, ikinci bir evlilik olabilir, o yüzden şartların çok net olmayacağını, proje kapsamında ilin, bölgenin ihtiyaçlarına oradaki gençlerin durumuna göre değişiklik arz edebileceğini söyleyebilirim. O yüzden deprem bölgesi için ikinci evlilikler de söz konusu olabilir, kabul edilebilir. Şartlar tamamıyla ilin ve bölgenin ihtiyaçlarına ve oradaki projenin şartlarına uygun olacak şekilde değiştirilebilir, güncellenebilir, sınırlar geliştirilebilirler."

Evlilik kredisi deprem bölgesi

Evlilik kredisi deprem bölgesi

Birinci hedeflerinin, pilot illerde evlilik noktasında ihtiyacı olan gençlere maddi destek vermek olduğunu kaydeden Usta, fonun kaynakları arttıkça gençlerin girişimlerine ve gelişimlerine destek vermeyi amaçladıklarını vurguladı.

Usta, bu nedenle Fon'un yönetiminde 5 bakanlığın olduğuna dikkati çekerek, projelerin Fon'un yönetim kurulunda değerlendirileceğini ve uygun görülen projelere desteklerin aktarılacağını söyledi.

"Yaş sınırı koymadık"

Uygulamanın başlayacağı Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'nın pilot iller olarak belirlendiğini bildiren Usta, gerekli görülürse depremden etkilenen diğer bölgelerin de buna dahil edilebileceğini açıkladı.

Güncellemelerin yaş için de geçerli olduğunu kaydeden Usta, "Bir kriter koymuyoruz. Yönetim Kurulu, ilin ve bölgenin özelliğine göre, oradaki gençlerin durumlarına göre yaş sınırlarını proje kapsamında değerlendirecek, ona göre de esnetebilir. Bir yaş sınırı o yüzden koymadık. En fazla gencimizin bu fondan yararlanmasını ve istifade etmesini istiyoruz. O yüzden kanunla bir yaş sınırı koymadık. Proje kapsamında değerlendirilecek." diye konuştu.

Evlilik destek kredisi şartlar

Evlilik destek kredisi şartlar

Projenin hayata geçmesiyle birlikte gelen taleplerin değerlendirileceğini ve o illerde verilen destekler sonrasında dağıtılabilecek bir fon kaynağı olursa kapsamın çok hızlı bir şekilde genişletileceğini kaydeden Usta, "Hedefimiz; bir an önce 81 ildeki gençlerimizin hepsine ulaşmak." dedi.

Usta, "150 bin liralık kredi enflasyon oranında güncellenebilir mi?" sorusuna, "Evet, bunların hepsi Fon'un yönetim kurulu tarafından kendi içerisinde düzenlenecek. Ayrıca Fon'a nakdi bağışlar da kabul edilebilecek. Fon'un, yine vergiler, harçlar noktasında istisnaları da mevcut." karşılığını verdi.

Usta, Fon'un, Sayıştay denetimine açık olduğunu söyledi.

ŞARTLAR BELLİ OLMUŞTU

Zübeyde Yalçın'ın haberine göre;

Evlilik kredisi başvuru şartları belli oldu

Evlilik kredisi başvuru şartları belli oldu

  • Aile ve Gençlik Bankası'nın ilk ürünü gençlere yönelik kredi paketi olacak.
     
  • 4 yıllık kredi 2 yıl geri ödemesiz ve 0 faizle verilecek.
     
  • Kredi için gelir ve yaş kriteri olacak.

  • Yaş sınırı 18-27 olarak belirlendi.

  • Kredi paketi için ise deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara öncelik verilecek.

  • Kredi miktarı belirlenirken ise kişilerin gelir durumu esas alınacak.
     
  • Başvurular internet üzerinden yapılacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyu ile paylaştığı Aile ve Gençlik Bankası'na ilişkin ayrıntılara göre; Yasa teklifine ilişkin taslak metni hazırlandı, önümüzdeki hafta Meclis gündeme gelecek. Krediden faydalanmak isteyen gençler başvurularını e-Devlet üzerinden yapacak.

Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlıyor

Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlıyor

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan 'yeni evleneceklere 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinin ekim ayından sonra hayata geçirileceği belirtiliyor.

Evlilik kredisi ne zaman verilecek

Evlilik kredisi ne zaman verilecek

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Aile ve gençlik bankasını kuracağız ve aşama aşama bunu etkili bir hale getireceğiz. Gerek doğal gazdan, gerek petrolden, gerekse madenlerden gelen birtakım gelirleri belli bir yüzdesini bu bankamıza aktararak buradan yeni evlenen çiftlere destek olacağız. İleriki dönemlerde belki genç girişimcilere buradan daha fazla destek olma imkanlarını da araştıracağız"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta yapılan Kabine Toplantısı sonrası evlilik kredisi ile ilgili yaptığı açıklama ise şu şekildeydi:

"Aile ve Gençlik Bankası ile evlenecek gençlerimize uygun şartlarda kredi meselesi de yakın takibimizde. Aile yapımızın korunması ve istikbalimiz adına büyük önem verdiğimiz bu projemizi gerçeğe dönüştürmekte kararlıyız."

Faizsiz evlilik kredisi ile ilgili detaylarının önümüzdeki haftalarda yapılacak olan Kabine Toplantısı’nda ele alınarak detaylarının belli olması bekleniyor.

Başkan Erdoğan evlilik kredisi açıklaması

Başkan Erdoğan evlilik kredisi açıklaması

EVLİLİK KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kredinin, yeni evlenecek çiftleri teşvik etmek amaçlı olduğunu belirtmişti.

Seçim beyannamesinde de yer alan Aile Koruma Kalkanı Programı olarak açıklanan projenin finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacak.

Bu sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından birisinin de Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacağı belirtildi.

Evlilik kredisi kimlere verilecek

Evlilik kredisi kimlere verilecek

EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda dikkat çeken faizsiz evlilik kredisinin yeni evlenen çiftlere faizsiz 150 bin lira şeklinde verileceği duyurulmuştu.

Evlilik kredisi ne kadar olacak

Evlilik kredisi ne kadar olacak

EVLİLİK KREDİSİ HAKKINDAKİ BEYANNAME

Evlilik kredisiyle ilgili yapılan açıklama ise şu şekilde;

Evlilik kredisi beyanname

Evlilik kredisi beyanname

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir.

Bu üç unsurlu programın Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi ile uyumunu gözetecek, programlar arasındaki dengeyi, çalışma hayatında yer almayı caydırmayacak bir seviyede kuracağız.

Sosyal destek programlarımız ekonomik ve sosyal yan etkileri de dikkate alınarak gözden geçirilecek, aile bütünlüğünü koruyucu ve geliştirici vasfı güçlendirilecektir.

Sosyal yardımlardan yararlanma koşullarını standardize edeceğiz. Annelere olduğu gibi babaların da esnek çalışma imkanlarını genişleteceğiz. Kadın ve erkeğin evlilik bağıyla kurulan aileyi her türlü zararlı eğilimden koruyucu tedbirler alacağız."

Petek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Petek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları
Dünyanın en iyi tren istasyonları açıklandı! Bakın Türkiye kaçıncı sırada...

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en iyi tren istasyonları açıklandı! Bakın Türkiye kaçıncı sırada...

BİR YORUM YAPIN 13

hakan 2 ay önce

çok saçma

Misafir 5 ay önce

BU para şimdiki kızların isteklerine yetmez. Çoğu kendini vazgeçilmez zannediyor.

Toplam 1 beğeni

Verme daha iyi 7 ay önce

Veresiye zaten pyl olacak o miktar. Yemek veremezsin o paraya

Selçuk alten 8 ay önce

Çok iyi bisey

KARADERELİ 8 ay önce

Geri ödemesiz olduğunu kim söyledi?

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun