Emzirmek faydalı mı? Emzirmenin anneye ve bebeğe faydaları

İlk altı ay boyunca anne sütünden başka bir şey tüketilmesini önermeyen uzmanlar, emzirme döneminde anne sütünün faydalarını dikkat çekiyor. Emziren anneler, bebeklerini emzirdikleri için vücutlarında birtakım olumlu değişimler yaşarlar. Peki emzirmenin annelere ve bebeklere faydaları neler? Emzirmenin olumlu etkileri:

Anne ve bebek üzerinde inanılmaz derece faydaları olan anne sütü, bebek beslenmesinin ilk altı aylık dönemi boyunca alınması gereken en mucizevi besin kaynaklardan biridir. Çeşitli hastalıklara karşı savaşarak koruyucu vazifesi gören anne sütü, bağışıklık sistemi zayıf olan bebeklerin daha dirençli bir vücuda sahip olmalarına da yardımcı oluyor. İçerisinde bol miktarda vitamin, mineral ve protein bulunan anne sütü, bebeğin vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm besin ögelerinin tek başına karşılar. Sağlıklı büyüme ve gelişme için gerekli olan anne sütü, her canlının kendine özel bir kaynağı olduğu için prematüre bebeklerde çok daha kolay etkisi görülebilir.

Emzirme sıklığı ve süresi ne kadar olmalı? Yenidoğan emzirme dönemi...İLİŞKİLİ HABEREmzirme sıklığı ve süresi ne kadar olmalı? Yenidoğan emzirme dönemi...

EMZİRMEK METABOLİZMAYI SIFIRLIYOR! 

Araştırmalardan elde edinilen bulgulara göre, emzirmenin annede kalp krizi ve felç tehlikesini %9'a kadar azalttığını ortaya koyuyor. Daha önceki araştırmalar ise, emzirmenin meme kanseri ihtimalinin en aza indirdiğini ve kilo vermeye yardımcı olduğunu göstermişti.

Tüm bunların dışında uzmanlar, metabolizmanın sıfırlanmasına da neden olduğunu söylüyor. Emzirmeyle beraber anne adaylarında biriken yağlar daha çabuk eriyor. 290 binden fazla Çinli kadın üzerinde yapılan araştırmada bebeklerini en az 2 yıl emziren annelerin kalp hastalıkları ve felce yakalanma riski %17-18'e kadar azalıyor.

 En etkili anne sütü arttırma yöntemleri! Emzirme döneminde anne sütü ve faydalarıİLİŞKİLİ HABER En etkili anne sütü arttırma yöntemleri! Emzirme döneminde anne sütü ve faydaları

EMZİRMEK FAYDALI MI? EMZİRMENİN ANNELERE FAYDALARI:

- Her ne kadar bebeğin ve annenin sağlığı için gerekli olsa da hamilelik döneminde alınan fazlalık kiloların eski haline dönüşmesi için kadınlar kolay kilo verme yollarının arar. Bunun için doktordan onay alarak çeşitli diyet ve egzersizler uygulanarak fit görünüm geri kazanılmaya çalışılır.

- Halbuki emzirme esnasında anne harcadığı enerji ile farkında olmadan kalori yakımını sağlayarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Dolayısıyla emzirmenin anneye faydalarından bir tanesi de sık emzirme ile kilo verdirici etkinin görülmesidir.

- Doğum sonrası rahmin küçülmesini ve rahim kaslarının toparlanmasına yardımcı olur.

- Kemik erimesi, kalp krizi, rahim ve göğüs kanseri risklerini de epey ölçüde azaltır.

- Bebeğini erkenden emzirmeye başlayan annelerde doğumdan sonra görülen kanamaların riski oldukça azalır. Kanama daha seyrek görüleceği için kanamaya bağlı olarak görülen çarpıntı, halsizlik ve yorulma gibi rahatsızlıklar da haliyle daha nadir görülecektir.

- Bedensel faydalarının yanı sıra ruh sağlığı bakımından da olumlu etkileri bulunduran emzirmede ten tene temas hakim olacağından dolayı anne ile bebeğin arasındaki bağı kuvvetlendirir.

- Doğum sonrasında taze annenin depresyonunu ve kaygısını azaltır.

Emziren anne diyeti ile hızlı kilo verme! Emzirirken zayıflanır mı? Diyet listesi...İLİŞKİLİ HABEREmziren anne diyeti ile hızlı kilo verme! Emzirirken zayıflanır mı? Diyet listesi...

EMZİRMENİN BEBEKLERE FAYDALARI:

-Gün içerisinde yapacağı dışkısı kabızlık riskini azaltacak ve ishal durumlarına da daha az rastlanacaktır.

-Kolik sorunu ortadan kalkacak ve buna bağlı kusma sorunu daha az yaşanacaktır.

-Kulak enfeksiyonu yaşanma ihtimali düşüktür.

-Anne ile bebek arasında bağın kuvvetlenmesinde etkilidir.

- Anne sütü sayesinde bebeklerdeki kalıtsal hastalık riskleri azalır.

Doğum sonrası emzirme rehberi! İlk emzirme...

İLİŞKİLİ HABER

Doğum sonrası emzirme rehberi! İlk emzirme...

BİR YORUM YAPIN 0