Kucağa alışan bebekler nasıl vazgeçirilir?

Bebeğinizi kucağa alıştırdığınız için bazı işleri yapmakta zorlanıyorsanız, bebeğinizi bu alışkanlıktan vazgeçirmenin bir yolu var. İşte bebekleri kucaktan kesmenin yolları...

Aileye yeni bir üye geldiği zaman akrabalar arasında tüm gözler  yeni gelen bebeğin üzerinde olur ve kucaklarında sevmek için yarışa girerler. Kucaktan kucağa gezmeye alışan bebekler bir zamandan sonra kucaktan inmek istemezler.

Peki bebekleri bu alışkanlıktan vazgeçirmek için neler yapılabilir?

Bebeklerde altıncı aydan üçüncü yaşa kadar geçen süreçte bireyselleşme kendini göstermeye başlar ve kucağı bırakma süreci de hemen hemen bu dönemde tamamlanır. Ancak, bu dönemden sonra bebeğinizi daima kucağınıza almanız ve onun tek başına hareket etmesine engel olmanız, onun deneyimlerinin azaltacaktır ve bir nevi kas gelişimi olumsuz etkilenecektir.

Kucağa alınmadan susmayan bebekleri bu alışkanlıktan vazgeçirmek için başlangıçta kısa sürelerle kucağa almalı ve daha sonra tek başına bırakmalısınız.

Kucağa almayı yavaş yavaş azaltarak kucaktan tamamen vazgeçmesini birkaç hafta içerisinde sağlayabilirsiniz. Bu dönemde onu zorlamanızın birtakım travmaları da beraberinde getireceğini unutmamalısınız.

İncir nasıl kurutulur?

İLİŞKİLİ HABER

İncir nasıl kurutulur?
Bisfenol A maddesi nedir? Zararları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Bisfenol A maddesi nedir? Zararları nelerdir?
Serdar Ortaç: Karım canıma okur

İLİŞKİLİ HABER

Serdar Ortaç: Karım canıma okur

BİR YORUM YAPIN 1

ELIF 6 yıl önce

Inanılmaz yaratıcı

Toplam 2 beğeni