Bebek kahvaltısı nasıl hazırlanır? Ek gıda dönemi kahvaltı için kolay ve besleyici tarifler

Ek gıda dönemine geçiş yapan bebeklerde sabah öğününde tercih edilecek olan birbirinden leziz tarifleri sizler için bir araya getirdik. Bebeğinizin ek gıdaya geçişini kolaylaştıracak aynı zaman sağlıklı bir şekilde karnını doyurmasına imkan sağlayacak menü seçeneklerini haberimizin detaylarında bulabilirsiniz! Leziz mi leziz bir kahvaltı için bebeğinize yedirebileceğiniz en kolay kahvaltı menüleri...

6 aylık dönemden sonra ek gıdaya geçiş yapan bebeklerde sağlıklı bir gelişim için doğru beslenme oldukça önemlidir. Savunma sistemi zayıf oldukları için hastalıklara karşı onları koruyup kollayan anne sütü, bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm vitamin, mineral, kalsiyum ve proteinleri içerisinde barındıran mucizevi bir besin kaynağıdır. En az altı ay boyunca bebek beslenmesinde yer alması gereken anne sütü, bebeğin gelişimi için oldukça faydalı iken altıncı aydan sonra günlük yaşamı etkileyen en önemli öğün kahvaltıdır. Anne sütünden sonra ilk defa farklı bir gıda ile karşılaşacak olan bebekler başlangıçta yemeği beğenmeyip reddedebilir ya da elinin tersi ile itebilir.

Bebeklere yumurta sarısı nasıl verilmeli? Yumurtaya kaçıncı ay başlanır? Bebek yumurtası tarifiİLİŞKİLİ HABERBebeklere yumurta sarısı nasıl verilmeli? Yumurtaya kaçıncı ay başlanır? Bebek yumurtası tarifi

BEBEK KAHVALTIYA NE ZAMAN BAŞLATILMALI? KAHVALTIDA NE OLMALI? 

Bebeklere kahvaltıda ne yedirilir? Bebek kahvaltısında ne olmalı?

Bebeklere kahvaltıda ne yedirilir? Bebek kahvaltısında ne olmalı?

Ek gıdaya alışma dönemi için bebeklikte 6-8 ay aralığı önemli bir süreçtir. 6. aydan sonra sebze pürelerine ve yoğurda başlanmışsa kahvaltı öğününün 9. aya kadar geciktirilmesinde bir sakınca yoktur. O zamana kadar tadımlık kahvaltılıklar az az verilerek alıştırmalar yapılabilir. Henüz süt çocuğu döneminde olan bebeklerin beslenmesinde anne sütüne devam ediliyorsa yine aynı şekilde anne sütü alımı, devam edilmiyorsa devam sütü tercih edilerek ilerlenmelidir.

Bunun haricinde ek gıdaya geçilen bebeklerde kahvaltı öğününü başlatmak için ideal besinleri tercih etmek gerekir. Ek gıdaya başlayanlar için örnek beslenme listesi şu şekilde olabilir:

  • Sabah: Anne sütü veya devam sütü
  • 10.30-11.00: Meyve püresi
  • 13.30- 14.00: Sebze  püresi
  • 16.00- 17.00: Yoğurt
  • Akşam: Tahıllı menü
  • Gece: Anne sütü
  • Ara öğünler: Anne sütü

7. aydan itibaren başlatılması gereken kahvaltı alışkanlığı güne başlangıç için her yaş aralığında önemli bir hale gelmektedir. Geçmiş dönemlerde sıklıkla uygulanmaya devam edilen kahvaltıda karışım yöntemi, şimdilerde kesinlikle tercih edilmemektedir. Çünkü karışımlar ile kahvaltı yapan bebeklerde damak tadının gelişmediği görülmektedir. Çiğneme becerilerinin geride kalmasına yol açan bu tip karışımsal kahvaltılar yerine düzgün bir kahvaltı yapılmalıdır.

BEBEK KAHVALTISININ OLMAZSA OLMAZLARI: KAHVALTIDA NE OLMALI?

bebek kahvaltısı besinleri

bebek kahvaltısı besinleri

Süt proteinine karşı ya da yumurta alerjisi görülmeyen bebeklerin kahvaltılarında muhakkak verilmesi gereken bir besin yumurta ve peynirdir. 1 yaşına gelene kadar yumurtanın beyaz kısmını beslenmeden uzak tutup, 1 yaşından sonra da alerji riskine karşılık deneme yanılma yöntemi ile gözlemleyerek verilmelidir.

İyice haşlanmış bir yumurtanın sarısı 4/1 kadar ufak ufak kesilmiş hallerde bebeğe verilmelidir. Haftada 3-4 yumurtadan fazla verilmemelidir. Beyaz peynirin ev yapımı tercih edilmesinde lor peynir kullanımı oldukça faydalı ve lezzetlidir. Yaş ilerledikçe lor peynirine farklı besinler katılabilir.

9 AYLIK BEBEKLER İÇİN KAHVALTILIK EK BESİNLER: Bu dönemde verilecek ek besinler meyve püresi, sebze püresi, muhallebi, yoğurt, peynir, reçel, bisküvi, ekmek, yumurta gibi yiyecekleri içerir.

Bebekler için kolay pirinç unlu mama tarifi! Ek gıda döneminde bebek muhallebisi nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERBebekler için kolay pirinç unlu mama tarifi! Ek gıda döneminde bebek muhallebisi nasıl yapılır?

BEBEKLER İÇİN KAHVALTI MENÜSÜ (6 AY)

Bebeklere kahvaltıda ne yedirilir

Bebeklere kahvaltıda ne yedirilir

MALZEMELER: Kibrit kutusu kadar tuzsuz keçi peyniri, 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzsuz lor peyniri, Yarım, yumurta sarısı, Tam buğday unlu krep

NOT: Bu menüde bebek önüne koyulan menüyü istediği gibi yiyebilir. Doktor onayı almadan denemeyiniz!

KAHVALTIYA BAŞLANGIÇ MENÜSÜ (6 AY)

Altı aylık bebek kahvaltısı

Altı aylık bebek kahvaltısı

MALZEMELER: Yarım muz, Dörtte bir tam pişmiş yumurta sarısı, Anne sütü, 1 tatlı kaşığı lor peyniri, 1 çay kaşığı tereyağı

YAPILIŞI: İlk önce yarım muzu iyice ezin. Sonra içine diğer malzemeleri de ekleyip ezme işlemine devam edin. İşte hazır!

NOT: Doktor onayı almadan denemeyiniz!

KAHVALTILIK BASİT MAMA (6 AY)

MALZEMELER:Yarım muz, 1 çay kaşığı pekmez, 1 çorba kaşığı anne sütü, 1 tatlı kaşığı labne

Hazırlanışı: Peynir ve muzu çatalla ezin. İçine pekmez dökerek karıştırın. Anne sütü ile kıvamını açabilirsiniz.

NOT: Doktor onayı almadan denemeyiniz!

BEBEKLER İÇİN KOLAY KREP TARİFİ:

1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı tuzsuz labne, Yarım bardak süt (inek sütü alerjii yoksa), 2-3 tatlı kaşığı tam buğday unu

YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri homojen kıvama gelene kadar çırpın. Yapışmaz tavaya (hafif tereyağı sürülebilir) bir kepçe yardımı ile karışımdan azcık koyun. Kepçenin arkası veya tavayı çevirerek karışımı tavanın etrafına yayıp 20-30 sn. sonra çevirerek tavadan alın.

Biberon temizliği en iyi nasıl yapılır? Sirke ve karbonatla en hijyenik yıkama yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Biberon temizliği en iyi nasıl yapılır? Sirke ve karbonatla en hijyenik yıkama yöntemi

BİR YORUM YAPIN 0