Bebekler havuza ya da denize girebilir mi?

Ailecek güzel bir tatilin keyfini çıkarmak istiyor fakat bebeğinizle yapacağınız tatilde neyi nasıl yapmanız gerektiğini bilmiyor musunuz? Özellikle de deniz ve havuzun tadını çıkarmak isterken bebeklerinin güvende olmasını isteyen ebeveynlere bir kaç tavsiyemiz var. Bebekler havuza veya denize sokulabilir mi? Bebekleri havuza sokmadan önce nelere dikkat edilmeli? İşte bebekli ailelerin dikkat etmesi gerekenler...

Kavurucu sıcakların hakim olduğu şu günlerde keyifli bir yaz tatili için deniz veya havuz hayali kuran çiftlerin bebekleri ya da küçük yaşta çocukları varsa dikkat etmeleri gereken bazı noktalar vardır. Tatil planı yapan ailelerin kafalarını karıştıran konulardan birisi de bebeklerini denize yada havuza sokmanın herhangi bir zararı olup olmadığıdır. Bebeğin hangi ayda olduğu ve  herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığı ise dikkat edilmesi gereken şeylerin en başında gelir. Peki bebekler havuz/deniz suyundan mikrop kapar mı? Bebekler kaç aylık iken suya sokulabilir? Bebeklerle ilgili yaz tatiline yönelik merak edilen sorular...

BEBEKLER DENİZE YA DA HAVUZA GİREBİLİR Mİ?

bebekler denize girebilir mi?

bebekler denize girebilir mi?

Bebeklerin havuza ya da denize girebilmesi için ilk önce doktorun onayı gerekir. Herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmediyse havuza ya da denize girmekte bir sakınca yoktur. Ancak bebeklerin denize girebilmesi için bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Öncelikle bebeğin başını tam anlamıyla dik tutabilmesi gerekir ve bu hareketi yapabilmeleri için en az 2 aylık olmalıdır.

Uzun süreli dik tutuş için 3-5 ay arası beklenebilir. Bebeğin hastalıklara karşı korunması için öncelikle aşıları tamamlanmalıdır. Özellikle de ilk altı ay bebekler için çok önemlidir. Çünkü bu dönemde bağışıklık sistemi tam olarak gelişmediğinden dolayı enfeksiyonlara açık hale gelir.

bebekler ne zaman havuza girebilir?

bebekler ne zaman havuza girebilir?

İlk altı ay içerisinde olunması gereken aşılar ise şu şekilde sıralanabilir: BCG (verem), beşli karma aşıları (difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci ve HIB ) üç doz, pnömokok aşıları üç doz, hepatit B aşıları üç doz ve rotavirus aşıları iki ya da üç doz yapılması gerekir. Aşısı tamamlanan bebeklerin denize girmesinde bir sakınca yoktur.

Gidilecek olan tatil mekanında havuz ya da denizden birini tercih etmeniz gerekiyorsa bunu temiz bir denizden yana kullanmalısınız. Havuzda denize göre klorlama ve sterilizasyon işlemi uygulanmaktadır. Bu işlemler arasında herhangi bir yanlışlık söz konusu olduğunda bebekte dış kulak yolu enfeksiyonu, mide-bağırsak enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu gelişebilir.

Tüm bunların haricinde bebeğin havuz suyu yutmaması gerekir. Ayrıca bebekte klorla egzama gibi cilt hassasiyeti oluşmaması için havuz çok daha risklidir.

HAVUZ SUYUNUN MİKROP KAPMAMASI İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

bebekler ne zaman denize girebilir?

bebekler ne zaman denize girebilir?

2 yaşından önce havuza sokmamanız gereken bebeklerde doktorunuzdan onay aldıysanız havuz suyunun mikrop kapmaması için bazı özelliklere dikkat etmelisiniz. Tedbir amaçlı dikkat etmeniz gerekebilecek noktalar ise şöyle:

  • Suya girmeden önce duş almak,
  • Ateşli hastalık ya da ishalli bir şekilde suya adım atmamak,
  • Suya tükürmemek,
  • Havuza ayakkabı ile girmemek,
  • Ayakları antiseptik su ile dezenfekte etmek,
  • Büyük ya da küçük tuvaleti suya yapmamak,
  • Havuza kapasitesini aşacak şekilde insanın girmemesi önerilebilir.
Margot Robbie'nin Barbie'den ilham alan rüya gardırobundaki kıyafetler göz kamaştırdı!

İLİŞKİLİ HABER

Margot Robbie'nin Barbie'den ilham alan rüya gardırobundaki kıyafetler göz kamaştırdı!

BİR YORUM YAPIN 0