Bebeklerin ilk yaş oyuncakları neler olmalı?

Yeni doğacak olan bebeğinizin sevimliliğinden ziyade gelişimini destekleyecek oyuncakları almaya dikkat etmelisiniz. Peki bebekler için hangi oyuncaklar alınmalı? 0-6 ay arasın için tavsiye oyuncaklar neler? Bebeğimin gelişimini nasıl sağlayabilirim? diyorsanız işte cevabı...

Oyun ve oyuncakların bebeklerin gelişimi üzerinde etkisi bir hayli fazladır. Bebeğin bedensel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişiminin tamamlanmasına yardımcı olan oyun ve oyuncaklar sayesinde bebekler kendilerini geliştirir.

''0-6 YAŞA UYGUN OYUNCAK TAVSİYELERİ'' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Hal böyle olunca kullanılan oyuncakların ve oynanılan oyunların etkisi büyük oluyor.

Dolayısıyla aileler, bebekleri için ilk oyuncak alışverişine çıktığı zaman yalnızca sevimliliğine değil bebeğinin gelişimine katkı sağlayabilecek sağlıklı ve güvenli oyuncaklar tercih etmelidir.

PEKİ BEBEĞİNİZİN İLK OYUNCAĞI NASIL OLMALI?

1-6 AY BEBEK ZEKA KARTLARI

1-6 ay arasındaki bebekler için eğitici oyuncakların başında zeka kartları geliyor. İlk altı ayda, siyah-beyaz kartlar daha sonra ise renkli kartların tercih edilmesi öneriliyor. Böylelikle bebeğinizin zihinsel ve psikososyal gelişimine yardımcı olabilirsiniz.

CAF CAFLI ÇINGIRAKLAR

Renkli ve desenli olması nedeniyle bebeğinizin hoşuna gidecek oyuncaklardan birisi de çıngıraklardır.

Aynı zamanda susmayıp ağlama krizlerine giren bebekleri susturma konusunda da oldukça etkilidir. Dikkat dağıtır, ses farkındalığı oluşturur ve renkleri ayırt etmesini sağlar.

EĞİTİCİ KİTAPLAR

Dokusu farklı özellikler taşıyan kumaşlardan üretilen oyuncaklar, bebeğinizin duyusal becerisinin gelişmesine yardımcı olur.

Eğer dışarıdan satın almak istemiyorsanız el beceriniz varsa evinizde kendinizde yapabilirsiniz. Keten, peluş, penye ve sert türden kumaşları kullanmaya özen göstermeyi ihmal etmemelisiniz.

Bağışıklık sistemini güçlendiren bebek dostu 3 yemek

İLİŞKİLİ HABER

Bağışıklık sistemini güçlendiren bebek dostu 3 yemek
Yeni doğan bebeklere şapka ve eldiven giydirilmeli mi? Bebeklerde eldiven kullanımı

İLİŞKİLİ HABER

Yeni doğan bebeklere şapka ve eldiven giydirilmeli mi? Bebeklerde eldiven kullanımı

BİR YORUM YAPIN 0