Bağışıklık sistemini güçlendiren bebek dostu 3 yemek

Ek gıdaya geçiş döneminde olan bebeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirmek için bu 3 sebzenin yemeklerini yapabilirsiniz. İşte bebeklerde bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları...

Bebeklerde güçlü bir bağışıklık sistemi denince akla ilk gelen besin anne sütüdür. Özellikle de anneden çıkan ilk süt olan 'kolostrum', bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça etkilidir.

Ancak, altı aydan sonrasında yani ek besine geçiş süresinde anne sütünün haricinde birde sebze ve meyvelere başlanması gerek. İşte bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendiren 3 yemek...

BROKOLİ YEMEĞİ

Mükemmel bir lif kaynağı ve C vitamini zengini olan bu yeşil sebzeden yapılan yemekler bebeğinizin zayıf olan bünyesini daha da güçlendirecektir.

BEZELYE YEMEĞİ

Antioksidan bakımından faydalı olan bezelye, bebeğinizin C vitamini zenginleştiren bir sebzedir. Dolayısıyla bebeğinize şifa deposu bir bezelye yemeği hazırlayabilirsiniz. 2,5 yaşından büyük olan bir çocuğunuz varsa püre şeklinde bebeğinize verebilirsiniz.

FIRINDA HAVUÇ YEMEĞİ

Göz sağlığına çok iyi geldiği bilinen havuç, göz rahatsızlıklarına iyi gelmesinin yanı sıra bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Bebeğinizde tüketeceğiniz havuçları patates kızartması şeklinde kesip güzel bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Çocuklarda zeka geliştiren besinler

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda zeka geliştiren besinler
Bebeklerin ilk yaş oyuncakları neler olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerin ilk yaş oyuncakları neler olmalı?

BİR YORUM YAPIN 0