Anne sütü ile yoğurt tarifi! Bebekler için pratik yoğurt nasıl yapılır? Yoğurt mayalama...

Sağlık açısından çok faydalı olan yoğurt tüketimi en az yetişkinlerde olduğu kadar bebeklik ve çocukluk döneminde de son derece önemlidir. Bizde bebeğinizin bu mucizevi nimetten yararlanabilmesi için onlara yoğurdu nasıl vermeniz gerektiğini ve bebeğinize uygun yoğurdu nasıl yapabileceğinizi düzenledik Bebek yoğurdu mayası nasıl yapılır? Bebeklerde yoğurt tüketiminin faydaları ve ev yapımı bebek yoğurdu tarifi...

Güçlü bir kalsiyum kaynağı olan yoğurt, her yetişkin vücudunun alması gereken vitamin, mineral ve protein değerlerini bir arada bulunduran faydalı mı faydalı bir besin kaynağıdır. İçerisinde bulunan aktif kültürler kalsiyum emilimini sağlayarak 1-3 yaş arasındaki dönemde günlük 500 mg. kalsiyum alımını sağlar. Hem yetişkinlik hem de bebeklik döneminde vücuda sağladığı katkılarıyla tüketilmesi gereken yoğurt, annelerin ek gıdaya geçiş aşamasında öncelikli olarak tercih ettiği besinlerden birisidir. Bağırsaklardaki iyi bakterilerin sayısını arttırmada ve kalsiyum depolamada etkili olan yoğurt, alerjik reaksiyonlar gösterebileceği için öncelikli olarak bebeklerde inek ya da keçi sütü alerjisinin olup olmadığı tespit edilmelidir. Eğer bebekte herhangi bir alerji belirtisi görülmemişse yoğurda başlamasında bir sakınca yoktur. Bebeğinize özel ev yapımı yoğurt mayalamak için neler yapmanız gerektiğini sizler için sıraladık. Bebek yoğurdu nasıl yapılır? Bebekler yoğurdu nasıl tüketmeli? Bebeklerde yoğurt mayalamanın püf noktaları...

BEBEKLERE YOĞURDU SEVDİREN EN LEZZETLİ MEYVELİ YOĞURT TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN

bebekler için yoğurt yapımı

bebekler için yoğurt yapımı

BEBEK YOĞURDU NASIL YAPILIR?

Süt sorunu yaşamayan annelerin kendi sütlerinden yoğurt yapabileceği gibi keçi sütü, inek sütü veya devam sütü kullanarak da yoğurtlarını yapabilir. Dışarıdan açık bir şekilde işlem görmeyen sütler enfeksiyonlara açık olduğundan dolayı bebekler için kesinlikle tavsiye edilmiyor. Bu nedenle güvenilir markalı cam şişelerdeki organik sütlerin tercih edilmesi daha doğru olacaktır.

Tek porsiyon olarak mayalanan yoğurdun sade bir şekilde tüketilmesi önerilir. Ancak bebeğiniz yoğurdu tek başına yemeyi sevmiyorsa içine bazı kurutulmuş meyveleri ekleyerek aroma verebilirsiniz. Tatlandırmak amacıyla dahi olsa 12 aydan küçük bebeklerde kesinlikle şeker ve bal tüketilmemesi gerekiyor.

Her gün 1 çay bardağı kadar yoğurt verebilirsiniz. Bebeğiniz için 1 çay bardağı ölçüsünün fazla olduğunu düşünüyorsanız daha az tüketmesini sağlayabilirsiniz.

bebek yoğurdu

bebek yoğurdu

Bebeğinize sağlıklı yollardan yoğurt mayalamak istiyorsanız bir anne olarak dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Bu hususlardan bir tanesi günlük pastörize süt tüketimine yer vermekle ilgilidir. Bebeğinizde alerji riskinin olup olmadığını öğrenmek için başlangıç aşamasında 1-2 çorba kaşığı deneme yapabilirsiniz.

Vücudunda herhangi bir değişiklik fark etmediyseniz alerji riskine karşılık bir problem görülmez. Sağlıklı ve doğal tariflerle hazırladığınız mayalanmış yoğurdun bebeğinizde sıkıntı oluşturmaması için 2 günü aşmamaya dikkat etmelisiniz.

ANNE SÜTÜ İLE YOĞURT TARİFİ

Bebekler için mucizevi özellikleri bir arada bulunduran anne sütü, ilk altı aylık beslenem döneminin olmazsa olmazıdır. Demir, protein, vitamin ve mineral bakımından zengin olan anne sütünü bebeğe ne kadar kazandırabilirsek o kadar iyidir. Anne sütü eksikliği çekmeyen annelerin sağdığı sütü, bebeğinizin beslenmesinde kullanmak için yoğurda katabilirsiniz. Anne sütü ile yoğurt tarifi nedir? Anne sütünden yoğurt nasıl yapılır? Anne sütü ile yoğurt yapımı...

Malzemeler:

1 çay bardağı kadar yeni sağılmış anne sütü
1 tatlı kaşığı taze yoğurt mayası

Hazırlanışı:

Yoğurdun mayasını buzdolabından çıkarttıktan sonra bir müddet dinlendirip ılık anne sütüyle karıştırın. Ardından yoğurdun kalan yerini karıştırıp cam mama kavanozunda muhafaza edin. Kavanozda düzgün bir şekilde durabilmesi için havlu kağıda sarıp oda sıcaklığında 4-6 saat bekletin. İşte bu kadar!

TIKLA OKU: ANNE SÜTÜ BOZULMADAN NASIL SAKLANIR?

Anne sütü ile yoğurt tarifi

Anne sütü ile yoğurt tarifi

İNEK SÜTÜNDEN YOĞURT MAYALANIR MI?

Evde bebeğiniz için yoğurt mayalamaya karar verdiyseniz kullanacağınız süt ürününün inek sütünden yapılması alerji riskini epey oranda azaltacaktır. Yoğurt tüketimine başlamadan önce bebeğinizin dudağının üstüne yoğurt sürüp, 40-60 saniye kadar bekleyin. 4-5 dakika içinde herhangi bir kızarma ya da kabarma olmadıysa bebeğinizin inek sütüne karşı alerjisi yoktur. Kesin sonuç almak için inek sütü alerjisini uygulayın.

BEBEKLER İÇİN YOĞURT NASIL MAYALANIR?

Malzemeler:

- Yarım kilo süt

- 1 çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı: 

Sütü kaynattıktan sonra yukarıda belirtilen yoğurt miktarını ekleyin. 6 saat boyunca hareket ettirmeden ılık bir sıcaklıkta bekletin.

bebekler için yoğurdun faydaları

bebekler için yoğurdun faydaları

DEVAM MAMASIYLA YOĞURT NASIL MAYALANIR? 

MALZEMELER: 

-100 ml hazırlanmış 2 numara devam maması
-1 çay kaşığı yoğurt

HAZIRLANIŞI:

Kaynatılmış su ılıdıktan sonra suya 3 ölçek ilave edeceğiniz mama ılıkken 1 çay kaşığı miktarında yoğurt koyun. Oynatmadan üzerini kapatarak 3–4 saat mayalanmaya bırakın. İşte bu kadar!

YOĞURDUN BEBEKLERE FAYDALARI NELER?

- Bağırsaklarda bağışıklık sistemine uyarıcı bir etkide bulunan yoğurt, bebekleri ishal rahatsızlığına karşı korur.

- Sindirim problemlerine karşı oldukça etkilidir.

- Bazı bakteri türlerine göre antibiyotik etkisi gösterir.

- Bebeğin kemik ve diş gelişimine yardımcı olur.

Bebekler için evde kolay bebek maması tarifleri! 5 dakikada yapılan doyurucu mama yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Bebekler için evde kolay bebek maması tarifleri! 5 dakikada yapılan doyurucu mama yapımı

BİR YORUM YAPIN 0