Yenidoğan puset kaç aya kadar kullanılır? Bebek pusete nasıl yatırılır ve oturtulur?

Yenidoğan döneminin en temel ihtiyaçlarından biri olup çoğu zaman anneler için büyük bir kolaylık olan yeni doğan puseti yani ana kucağı kullanımı aynı zamanda bebekler içinde oldukça rahattır. Daha öncesinde bu konu ile ilgili herhangi bir tecrübesi olmayan annelere faydalı bilgiler haberimizde. Yeni doğan puset nasıl kullanılır? Ana kucağı modelleri ve kullanım şekli...

İki kişinin sürdürdüğü bir aile yaşantısına yeni bir üyenin daha geleceğini öğrenmek, çiftler için tarif edilemez bir mutluluk kaynağıdır. Öncelikle onun varlığına alışmak, daha sonrasında ise kendinizden bağımsız olarak yeni bir fert gibi onun adına hazırlıklar yapıp ihtiyaçlarını almak hem heyecanlı hem de maaliyetli bir durumdur. Daha birkaç ay öncesine kadar varlığından haberdar olmadığınız ama artık içinizde ilk kendisini, sonra da hareketlerini hissettirerek 'ben buradayım' diyen yavrunuz için tüm hazırlıkların tamamlanmasını isteyebilirsiniz. Bu hazırlıklar arasında anne-baba adaylarının en çok arada kaldığı ve hangisini almanın daha kullanışlı ve faydalı olabileceği yönünde bazı eşyalar var. Bebeğinizin hem evde hem de arabada rahatça yatıp kalkmasını ya da taşınmasını sağlayan ürünlerden birisi de ana kucağı yani bir diğer adıyla pusetler! Bebek ürünlerine baktığımızda piyasadaki ana kucağı modelleri, ev tipi ve araç tipi olmak üzere 2 çeşittir. Özellikle ilk kez anne ve baba olacakların kafasında bebek alışverişi süresi boyunca çeşitli sorular olur. “Ana kucağı kaç aylıkken kullanılır?” sorusu da bu sorulardan biri. Ev tipi alınan ana kucağı modelleri daha çok uyutmak için kullanılıp sallanan modellerden oluşurken araba için alınan ana kucağında bakılan ilk özellik güvenlik olur. Peki ana kucağı alırken nelere dikkat edilmeli? Yeni doğan puseti kaçıncı aya kadar kullanılır?

ANA KUCAĞI NE ZAMAN KULLANILIR?

YENİ DOĞAN PUSETİ KAÇINCI AYA KADAR KULLANILIR? 

Yeni doğan puset kullanımı nasıl olmalı?

Yeni doğan puset kullanımı nasıl olmalı?

Bebekten bebeğe değişse de genel olarak baktığımızda, doğumdan ortalama 3 ay sonra bebekler ilk defa oturtulmaya başlanır. Doğum gerçekleşir gerçekleşmez ana kucağını yani pusete yatırılmalarını uygun bulmayan doktorlar, şekilleri gereği oturma şekline yakın bir hal alacakları için bebeğin ilk günlerdeki gibi düz zeminde yatması ya da taşınması tavsiye edilir.

Ancak bazı anneler, doğumdan sonraki ilk zamanlarda bile bebeklerini baş uçlarından ayırmak istemeyebilir ve ana kucağına koymak isteyebilirler. Bunun için Ana kucağının çukur yerine küçük bir yastık veya battaniye ile destek sağlanarak çukur düzleştirilebilir. Böylelikle doktorların tavsiyelerine uygun hale getirilmeye çalışılabiliyor.

Modeller işlevine göre ne kadar farklılık içerse de ev tipi ana kucağının kullanımı ile ilgili en verimli 6 ila 9 ay kadar kullanmak mantıklı olabilir.

ANA KUCAĞI MODELLERİ! EV TİPİ VE ARAÇ TİPİ ANA KUCAĞI

Ana kucağı modelleri

Ana kucağı modelleri

Ev tipi ana kucağı modelleri; bebek anne kucağındaymış gibi yaslanır pozisyonda dinlenmesini ve güvende olmasını sağlar. Ev tipi ana kucağı modeli,  kendi içinde salıncaklı, titreşimli ve beşikli diye 3'e ayrılır. 

Araç tipi ana kucağı modelleri ise, yolculuk sırasında bebeğin güvenliği için büyük önem taşır. Emniyet kemeri takabileceği zamana kadar araç içinde korunmalarını sağlar.

ANA KUCAĞI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Ana kucağını satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus bebeğin biraz büyüdükten sonra da kullanabilmesi için oturacağı/yatacağı yerin geniş ve katlanabilir olmasıdır. Ayrıca sallanabilir olması evde daha idealdir.

Elbette ana kucağı seçimi sırasında güvenliği de ön sıraya almalısınız. Emniyet kemeri mutlaka takılı olmalıdır.

YENİ DOĞAN BEBEK PUSETE NASIL YATIRILIR, NASIL OTURTULUR?

Bebeğiniz eğer çok küçük değilse sırtına destek olması için battaniye kullanılmamalıdır. Bebeği yatırdıktan sonra bacak arasından, belden ve omuzdan emniyet kemerlerini geçirin. Emniyet kemerlerini önden birleştirin ve çıkmayacağından emin olun. Ana kucağı kullanımı için tutma kulpunu taşıma pozisyonunda olsun.

Cinayet geni nedir, belirtileri nelerdir? Kağıt Ev dizisinde cinayet geni detayı..

İLİŞKİLİ HABER

Cinayet geni nedir, belirtileri nelerdir? Kağıt Ev dizisinde cinayet geni detayı..

BİR YORUM YAPIN 0