Cinayet geni nedir, belirtileri nelerdir? Kağıt Ev dizisinde cinayet geni detayı..

Yeni dizi Kağıt Ev'in son bölümündeki cinayet geni terimi, seyircilerin merak konusu oldu. Dizide bir psikiyatr kişilerde cinayet geni olmasının cinayete ve suç işlemeye yatkınlık yaratabileceğini söylüyor. Peki Cinayet geni nedir? Cinayet geni belirtileri nelerdir? İşte ayrıntılar..

Başrollerini Erdal Beşikçioğlu ve Nur Fettahoğlu'nun paylaştığı Kağıt Ev dizisi, dikkat çeken senaryosu ile seyirciden tam not oldu. Dizide hukuk profesörü bir baba ve avukat bir annenin kızları Cemre, evin hizmetlisinin kızı İnci'yi öldürüyor ve vicdan azabı çekmiyor. Hak ettiğini düşündüğünü söyleyen Cemre, izleyicilerin dikkatini çeken karakterlerden biri oldu. Yeni bölümünde ise cinayet geni kavramı merak konusu oldu. Cemre'nin gittiği psikiyatr, kişilerde cinayet geni olmasının cinayete ve suç işlemeye yatkınlık yaratabileceğini söylüyor. Aynı zamanda bu kişilerde beynin vicdan ile ilgili bölümün çalışmayabildiği belirtiliyor. Peki cinayet geni nedir? İşte ayrıntıları..

CİNAYET GENİ VE BELİRTİLERİ

Pisa Üniversitesi'nde yapılan genetik incelemesinde serotonin taşıyıcı gen, katekol-o-metil transferaz geni, monoamino oksidaz- A geni (MAOA) ve dopaminerjik reseptör D4 genindeki polimorfizimler saldırganlıkla ilişkili olarak bulundu. Raporda bazı genlerin belli çevresel koşullarla birlikte insanı belirli davranışlara yatkın kıldığı görüşü bildirildi.

- Majör depresif bozukluk olan insanlar beyinlerinde% 34 daha fazla MAO-A vardır.

Buna göre, yüksek MAO-A üretimini destekleyen genlere sahip kişilerde majör depresyon, intihar ve uyku bozuklukları olma olasılığı daha yüksektir.

kağıt ev cinayet geni

kağıt ev cinayet geni

 Bu, nörotransmitterlerin majör depresyonu önlediği ve özellikle dopamin ve serotoninin ruh halimizi artırabileceği anlamına gelir

Düşük aktiviteli MAO-A geni (2R, 3R) olan insanlar genel olarak şiddete daha yatkındır.

 Özellikle, bu insanlar çok provoke olduklarında veya toplumsal olarak yalıtıldıklarında saldırganlıkları ortaya çıkacaktır.

 Düşük MAO-A olan insanlar daha çok risk alma sorumluluğu altındadır. İntikam alma duyguları daha fazladır.

 Düşük MAO-A’lı fareler genel olarak daha agresiftirler ve savaş başlatmaya daha müsaittirler.

Düşük MAO-A’lı insanlar ve fareler daha fazla dürtüsel ve agresiftir.

Yüksek testosteron , düşük yaşam standartları ve / veya düşük Zeka derecesine sahip düşük MAO-A (3R) kişileri şiddete daha yatkındır.

Yenidoğan puset kaç aya kadar kullanılır? Bebek pusete nasıl yatırılır ve oturtulur?

İLİŞKİLİ HABER

Yenidoğan puset kaç aya kadar kullanılır? Bebek pusete nasıl yatırılır ve oturtulur?
Sadakatsiz nerede çekiliyor? Sadakatsiz Asya'nın evi nerede? Tekirdağ'da gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Sadakatsiz nerede çekiliyor? Sadakatsiz Asya'nın evi nerede? Tekirdağ'da gezilecek yerler
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Berna 2 yıl önce

Hoş olmayan bazı davranışlara ve haksızlıklara kızarım ama bir insanın canını acıtmak aklımın ucundan bile geçmez.Bana atılan iftiralar kaşısında sessizliğimi korudum . iftira atanlara sırtımı çevirdim . Onları Allaha havale ettim. Kötülüklerden uzak durup Yüce rabbim sığınırım.