Bebekler için az tuzlu zeytin yapımı! Bebeklere zeytin kaçıncı ayda verilmeli?

Ek gıda dönemine geçişte bebek kahvaltısında tercih edilebilecek olan en iyi öğünlerden biri de zeytindir. Zeytin ara öğünlerde 7. aydan sonra dikkatli bir şekilde kullanılabilir. Peki bebeklere zeytin nasıl verilmeli? Bebekler için ek gıda döneminizin vazgeçilmezi olacak az tuzlu zeytin yapımı...

İlk altı aylık dönem bittikten sonra ek gıdaya geçiş dönemi ile ilgili  birçok annenin kafasında karışıklık olabilir. Özellikle de en zengin beslenme öğünlerinden biri olan kahvaltılarda bebeklerinde hangi besinleri ne zaman tüketmeleri gerektiğini bilmek oldukça önemlidir. Bu zamana kadar sadece anne sütü ile beslenmiş bebekler, ek gıda döneminde diğer besinleri de tatmaya başlar. Sağlıklı bir bebek kahvaltısında tüketilebilecek hem sağlıklı hem de pratik alternatifler arasında çeşitli tarifler bulunur iken, temel kahvaltılık ürünlerden olan zeytine kaçıncı ayda başlanmalı? Zeytin bebeklere nasıl verilmeli? Bebeklerde zeytin tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

BEBEKLERE ZEYTİN KAÇINCI AYDA VERİLMELİ?

Bebeklere zeytin kaçıncı ayda verilmeli

Bebeklere zeytin kaçıncı ayda verilmeli

İlk altı aylık dönemde yalnızca anne sütü ile beslenen bebeklerin dışında emmeyen bebekler devam sütü ve mama gibi diğer besinleri tüketirler. 6. aydan sonra yavaş yavaş ek gıdalarla beraber hangi besinlerin ne zaman tüketilebileceğini bilmek önemli detaylardandır. Gündelik yaşantımız içerisinde zeytini sık sık turşu olarak tükettiğimiz için genelde tuzlu olabiliyor. 7. aydan sonra az tuzsuz ya da tuzu alınmış zeytinleri ezerek bebeğinize yedirebilirsiniz.

İlerleyen aylarda da çekirdeğini çıkartıp bir gece önceden suda bekleterek tuzunu almanız ve bu şekilde bebeğinize yedirmeniz önerilir.

BEBEKLERE ZEYTİN NASIL YEDİRİLMELİ? HANGİ ZEYTİNLER BEBEK İÇİN UYGUN? BEBEKLERDE ZEYTİN TÜKETİMİ...

Bebekler için az tuzlu zeytin yapımı

Bebekler için az tuzlu zeytin yapımı

Bebeklere zeytin ilk olarak ezilmiş halde ya da püre gibi verilmelidir. 7. ay geçtikten sonra zeytini kahvaltıda tüketmek istiyorsanız 1 gece öncesinden çekirdeğini ayıklayıp suda bekleterek tuzunu almış olun.

Günümüzde siyah zeytine dair renginin daha koyu görünmesi için birçok gıda sahtekarlıkları yapılabiliyor. Bunun için ilk önce sağlıklı olduğundan emin olduğunuz sade yeşil zeytinleri tercih etmelisiniz.

Zeytini bebeğinize püre halinde verecekseniz içerisinde su yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz. Böylelikle kabızlık sorunu da engellenecektir.

ZEYTİNİN BEBEKLERE FAYDALARI:

Antioksidan bakımından kuvvetli olan zeytin, bebeği serbest radikallerin etkisinden koruyup hastalıklara karşı koruyucudur.

Zayıf olan bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarar.

A ve E gibi vitaminlerle beraber vücudun ihtiyacı olan vitaminler alınır.

Sindirimi iyileştirmede etkili olduğu bilinen zeytin bağırsak hareketlerini  kolaylaştırır, kabızlığı önler.

BEBEKLER İÇİN AZ TUZLU ZEYTİN TARİFİ:

bebekler için tuzsuz zeytin

bebekler için tuzsuz zeytin

MALZEMELER:

250 gram yeni olgunlaşmış zeytin
1 yemek kaşığı ev yapımı sirke
1 yemek kaşığı iri (salamura) tuz
1 litrelik plastik şişe

HAZIRLANIŞI:

Aralarından güzel, temiz zeytinleri seçip varsa yapraklarını sonra da saplarını ayıklamış şekilde güzelce kurulayın.

1 litrelik plastik şişeye koyup önce tuzu, sonra ev yapımı sirkeyi ekleyip şişe kapağına minik delikler oluşturun. Şişede gaz olmaması için ara ara çalkalamayı unutmayın. Ardından zeytinleri güneş almayan serin yere koyup kapağı kapalı şekilde en az 1. 5 ay boyunca bekletin ve devamlı olarak gözlemleyin.

Zeytinler hazır hale gelince süzerek temiz bir kavanoza yerleştirin. İsteğe göre üzerinde bir miktar zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

SİYAH ZEYTİN NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?

Eğer dışarıdan hazır teneke zeytinlerden aldıysanız devamlı aç kapat yaparak havalanmasının önüne geçmek için zeytinleri cam kavanoza alıp içerisine biraz zeytinyağı koymalısınız. Zeytinlerde tuz varsa mümkünse yıkayıp tekrar yerine koyabilirsiniz.

YEŞİL ZEYTİN NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?

Bozulma ya da küflenme ihtimali siyah zeytine göre biraz daha dayanıklı olan yeşil zeytinin sağlıklı şekilde muhafaza edilebilmesi için salamura suyunun içinde olması gerekir. Açık yerden satın alınmışsa poşetin yarısı su ile doldurulmalıdır. Bazı kimseler yeşil zeytini limon sulayıp da bekletebilmektedir. Eğer hepsini limonlarsanız bozulması hızlanır bu nedenle sadece tüketeceğiniz kadarı limonlamaya dikkat etmelisiniz.

Kestane nasıl toplanır? Kestane nasıl soyulur? Kestane toplamanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Kestane nasıl toplanır? Kestane nasıl soyulur? Kestane toplamanın püf noktaları
Diş gıcırdatma nasıl önlenir? Uyurken diş gıcırdatma (Bruksizm) neden olur?

İLİŞKİLİ HABER

Diş gıcırdatma nasıl önlenir? Uyurken diş gıcırdatma (Bruksizm) neden olur?

BİR YORUM YAPIN 3

Merve 2 yıl önce

Yazınız için teşekkür ederim ana keşke artık şu tek kullanımlıl pet şişeleri hayatımızdan çıkartsak. Ne kadar zararlı artık herkes farkına varsa

Uğur 2 yıl önce

Yaş almaq isdiyirdim Karekder girim az O yüzdən yaş almaq istiyir 10000 yaş alıgam

Uğur 2 yıl önce

Yaş almaq isdiyirdim