Bebek çamaşırları hangi deterjanla nasıl yıkanmalı? 2022'nin en iyi bebek deterjanları

Bebekler için hemen hemen her ürün özel olarak yapılır, üretilir. Bu konuda ebeveynlerin de bu ürünleri bulması ve onların hassas cilt ve bünyelerine uygun materyalleri toplaması önemlidir. Bu hususta bebeklerin kıyafetlerinin son derece hijyenik ve güvenilir olması gerekmektedir. Bebek çamaşırları hangi deterjanla yıkanmalı? 2022'nin en iyi bebek deterjanları nelerdir?

Bebekler doğumlarıyla birlikte anne karnındaki korunaklı bölgeden bir anda dünyaya gözünü açmaktadır. Dünyaya uyum sürecinde ise bebek çeşitli alerjik reaksiyonlar, tepkimeler gösterebilir. Bu konuyla alakalı uzmanlar bebeklerin kıyafet ve çevresinin son derece hijyenik olması ve bu hususta çok daha dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. Neredeyse tüm deterjanların çeşitli kimyasallar içermesiyle birlikte bebeklerin bebeklere özel deterjanlarla çamaşırlarının yıkanması gerekmektedir.

bebek çamaşırları

bebek çamaşırları

BEBEK ÇAMAŞIRLARI HANGİ DETERJANLA NASIL YIKANMALI?

Normal deterjanlar, çok fazla temizleyici kimyasal ve bakteri barındırırlar. Bu kimyasallar çocukta egzama, astım, cilt yaraları, kabarmalar, isilik tarzı hastalıklar ortaya çıkarabilmektedir. Bu yüzden bebeğinin kıyafetlerini hassas ciltlere uygun, hipoalerjenik formüle sahip bir bebek deterjanı ile yıkamak gerekir.

bebek

bebek

DOĞAL TEMİZLEYİCİ TÜYOSU

Üzüm sirkesi doğal bir dezenfektan. İki kapak dolusu sirkesi bir kova suyun içine koyun. Lekeli, kirli çamaşırları bu suyun içine bastırın. Yaklaşık 30 dakika bekleyin. Daha sonra bu çamaşırları durulayıp makineye koyabilirsiniz.

bebek çamaşırları

bebek çamaşırları

Bununla birlikte asla bir yetişkin kıyafetiyle aynı anda yıkanmaması gerektiğini belirten uzmanlar oldukça doğal ürünler kullanılması ve makine yıkadıktan sonra tamamen kimyasaldan arınması için tekrar durulamaya alınmasının faydalı olduğunu öne sürdü. Aynı şekilde deterjanı az kullanmak sonrasında o deterjandan arınmak için kolaylık sağlayacaktır. Bununla birlikte yüksek ısıda yıkanması gerektiği, yıkanamıyorsa da sonrasında ütü gibi bir ısıyla mikroplarının kırılması gerektiği belirtildi. Çamaşırları mikropların yok olması açısından güneş altında kurutmak daha sağlıklı bir adım olacaktır.

Eğer lekeli bir kıyafetse onun mikrobunun diğerlerine geçmesini önlemek amacıyla elde ya da sadece o parçayı bir ön yıkama, durulama yapmanın faydası temizlik açısından mantıklı olacaktır.  

bebek çamaşırları

bebek çamaşırları

2022'NİN EN İYİ BEBEK DETERJANLARI

MARKA ÖZELLİK FİYAT 
Uni Baby Deterjan Hipoalerjenik 60 TL
Dalin Bebek Deterjanı Hipoalerjenik 75 TL
Hacı Şakir Granül Matik Hipoalerjenik 90 TL
Siveno Bebek Deterjanı Doğal içerikli 57 TL
Ariel Bebek Deterjanı Leke çıkarmada çok etkili 85 TL
Dalan Granül Sabun Doğal içerikli 48 TL
Baby&Me Sıvı Deterjan Çamaşırlara ekstra yumuşaklık vermesi 75 TL
Minoris Deterjan Doğal içerikli 165 TL
Omo Bebek Deterjanı Parfümsüz 55 TL
Roxy Deterjan %100 bitkisel 45 TL
U Green Clean Baby Çamaşır Deterjanı Bitkisel içerikli 183 TL
Friendly Bebek Deterjanı Organik içerik 55 TL
Farmasi Mr. Wipes Bebek Deterjanı Dermatolojik olarak onaylı 25 TL
ABC Bebek Deterjanı Dermatolojik olarak onaylı 55 TL
Baby&Me Bitkisel Granül Deterjan %100 Bitkisel 90 TL
Tekasür suresi fazileti ve sırları! Tekasür suresi Arapça ve Türkçe okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Tekasür suresi fazileti ve sırları! Tekasür suresi Arapça ve Türkçe okunuşu

BİR YORUM YAPIN 0